Dva načina da Kavsi stignu Golden Stejt, od ovih imena će vam se zavrteti u glavi!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 25.01.2018.
16:55
Izvor: Sportske.net

Vremena za razmene je sve manje, ovo je plan Klivlend Kavalirsa.

Epa/Michale Reynolds
Epa/Michale Reynolds

Povezane vesti

Ekipa iz Ohaja je u prethodne tri sezone, igrala tri NBA finala, sva tri puta sastali su se sa Voriorsima, osvojili su titulu jednom i to u sezoni 2015/16, kada su nadoknadili zaostatak od dve pobede, u trenucima kada su "Ratnici" imali "meč loptu" (prvi put u istoriji da je neko u velikom finalu sa 1:3 stigao do 4:3).

Minule sezone su se prošetali Istokom, ali su Voriorsi sa Durentom jednostavno bili prejaki.

Letos se u redovima Kavalirsa dogodila i jedna velika promena, Kajri Irving je zatražio trejd, na kraju mu je želja i ispunjena, preselio se u redove Boston Seltiksa.

U zamenu za "Ujka Drua", Kavsi su dobili Ajzeu Tomasa, Džeja Kraudera, Tonija Žižića, kao i pika Bruklin Netsa sa predstojećeg NBA drafta.

Rezultati LeBrona i družine u dosadašnjem toku sezone ne obećavaju, trenutno su u jako lošem ritmu, na poslednjih 13 mečeva doživeli su 10 poraza.

Imaju skor 27-19 i zauzimaju treću poziciju na tabeli istočne konfernecije, iza Bostona i Toronta.

Rešeni su da promenama u rosteru pokušaju da trgnu ekipu, pisali smo o mogućnosti da u redove Kavsa stigne centar Jute, više o tome OVDE.

Prema pisanju amerčkih medija, to je samo jedna od opcija o kojima se u upravu kluba iz Ohaja razmatra, a dve opcije su se izdvojile od ostalih.

Prva je razmena sa Memfis Grizlisima.

Ideja Kavsa je da od Memfisa, koji je neprepoznatljiv ove sezone, uzmu dva najbolja igrača, Marka Gasola i Majkla Konlija.

Rockets Grizzlies Basketball

Verovali ili ne, za usluge ovog dvojca, spremni su da ponude dva igrača iz prve petorke, još dvojicu sa klupe, kao i pik Bruklina sa narednog drafta i svoj pik sa drafta 2021. godine, oba iz prve runde.

Dakle, put Memfisa bi krenuli Ajzea Tomas, Kevin Lav, Iman Šampert, Čening Fraj i pomenuti pikovi!

Kavsi bi na taj način dobili dva sjajna defanzivca, Gasol i Konli bi svojim znanjem, iskustvom i kvalitetom definitivno doneli mnogo četi Tajrona Lua, koji se nekako još drži na klupi aktuelnog šampiona Istoka.

Ovaj trejd značio bi i potpuni reset za Grizlise, koji su nedavno obnovili ugovore pomenutom dvojcu, ali je jasno da će nešto morati da menjaju, pa zašto i da ne krenu od "nule".

Drugi potencijali trejd koji se izdvaja u amerčikim medijima je onaj između Kavsa i LA Klipersa.

Situacija je slična, navodno bi Klipersima ponudili Tristana Tompsona, Ajzeu Tomasa i Čeninga Fraja, kao i pika prve runde Netsa sa narednog drafta.

U zamenu traže, dva možda i najbolja igrača Klipersa ove sezone, ne računajući često povređivanog Grifina, Lua Vilijamsa i DeAndre Džordana.

Grizzlies Clippers Basketball

Vilijams je eksplodirao ove sezone, beleži nestvarne brojke, jedan je od najboljih šutera u ligi u ovom trenutku, svojevremeno najbolji šesti čovek lige značajno bi doprineo ofanzivi Kavsa. Dokazao je da je odličan i defanzivac, kada je nedavno upisao vrlo specifičan dabl dabl učinak, sa dvocifrenim učinkom u koloni poena, ali i koloni ukradenih lopti.

Što se tiče Džordana, u pitanju je jedan od najboljih skakača lige, Kavsi imaju problema na centru, a ovim trejdom bi pod košem uspeli da zadrže Kevina Lava, pa bi sa DeAndreom reket ekipe iz Ohaja delovao zaista zastrašujuće.

Da li će se neki od ova dva trejda realizovati, veliko je pitanje, ali ono što je jasno, to je da će Kavsi morati brzo da dejstvuju, kako je rok za razmene 8. februar.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jovan Petrovic_fb
Tuesday, 30.01.2018
15:12

Ne znam zasto ne postoji i treca opcija koja je mozda i najbolja. Da trejduju Ajzeu Tomasa i Kevina Lava u zamenu za Andre Dramonda koji je najbolji skakac lige, a ofanzivno moze mnogo vise da doprinese od DeAndrea, a i defanzivno su oboje dobri. Prva opcija je svakako bolja, jer je Mark Gasol ofanzivno puno bolji od DeAndrea, a defanzivno su obojica odlicni. Ne znam sta ce im Konli, Ima ogromnu platu od 30m, ne znam kako se to uklapa u njihov seleri kep.

avatar
MultiMagic
Friday, 26.01.2018
18:36

Druga opcija bi bila prava premija, ali tesko je to ostvarivo. Ali prva kombinacija je realna i takodje dobra opcija, posto su Konli i Gasol sigurno dosta bolji igraci, i individualno i timski od Tomasa i Lava, a Sampert se i ovako ne vidi kada igra, dok Fraj i ne igra a i bolje da ne ulazi.

avatar
BODJA
Thursday, 25.01.2018
20:45

I da im nekako prodje ovo sa Klipersima opet ce napuniti rostet nece biti hemije i doci ce u finale i razbice ih Golden State ako ih pre toga u finalu istoka ne dobije Boston

avatar
Salvatore
Thursday, 25.01.2018
19:37

3 sezone zaredom uzimaju jake igrace i to im daju smesne plate i oni bi jos da se pojacaju.... Cudi me da ovo nisu ponudili za Vestbruka, Entonija i Dzordza, fali im jakih igraca, ovde sve neki anonimusi, jadni Kavsi. Ne moze sve na silu

avatar
Crveno boja ljubavi
Friday, 26.01.2018
13:13

Koje igrace imaju? Vejda pred penzijom? Povredjenog i isto pred penzijom Rouza? Tristana koji ne lici na kosarkasa? Smita koji masi trojke kada je sam? Lava koji je koristan JEDINO ako mu je vece pa ga krene sut,a i takav je rupa u odbrani? Ajzeu koji u napadu moze dati 40,ali ce preko njega primiti isto toliko? Kraudera? Sa drige strane GSW ima najboljeg trojkasa ikada,najboljeg skorera ikada,Kleja koji moze dati 60p sa procentom suta 80%,Grina koji igra sve i uz sve to i Grin i Djurent i Klej igraju vrhunsku odbranu.

avatar
MultiMagic
Friday, 26.01.2018
18:33

Bravo za komentar, bas si sve tacno rekao. Samo bih jos dodao da Ajzea izgleda da vise ne moze ni 30 da postigne u napadu, tako da su i preko njega u minusu, posto je u defanzivi katastrofa.

avatar
Roj Kin 16
Thursday, 25.01.2018
19:19

Klivlend ne treba nikako da troši pikove, pogotovo ne ovaj iz Bruklina( ove godine će biti top pik) i njihovog iz 2021, jer će tad da tankuju.. Niko ne može sa Golden Stejtom da igra u finalu i to je jasno, tako da im je bolje da se spremaju za teške dane kad Lebron ode, a to je vjerovatno već na kraju sezone.. Imaju tog pika iz Bruklina, neka trejduju sve što valja za jake pikove( iz Atlante, Dalasa, Lejkersa, Orlanda) pa da odrade dobar posao kao kad je Lebron 2011. Otišao..

avatar
bagra
Thursday, 25.01.2018
18:46

Klipersi si ludi ako daju prvog centra za ovo sto nude cavsi. Na tim pozicijama su solidno popunjeni

avatar
barbaroga
Thursday, 25.01.2018
18:38

Ovo sa Klipersima sigurno nece proci, a tesko i sa Memfisom.

avatar
Miloš1976
Thursday, 25.01.2018
18:34

Druga opcija...bez razmišljanja..De Andre je ono što treba Kavsima a Lu Vilijams bi došao kao kec na jedanaest..

avatar
Renton
Thursday, 25.01.2018
18:34

Ova prva opcija bi bila najbolja. Ali Kavsi u skorijoj buducnosti nece vise imati priliku da osvoje prsten,tako da treba da uzmu Gasola i Konlija dok jos mogu.

avatar
Samjuel L Jackson
Thursday, 25.01.2018
18:22

Jel pratite vi NBA? Cleveland nece igrati finale ove sezone.

avatar
Thursday, 25.01.2018
18:14

Ovo sa klipersima nece proci!

avatar
RIP KOBE
Thursday, 25.01.2018
18:09

ko je jos lud da pomaze njima.