Dva lica Zvezde, "Ponos Izraela" na putu da postane redovna mušterija

Autor: Boban Filipović
četvrtak 26.10.2017.
23:12
Izvor: Sportske.net

Bledo prvo i sjajno drugo poluvreme šampiona Srbije glavna su obeležja druge ovosezonske pobede u Evroligi.

Filip Mitrović/Sportske.net
Filip Mitrović/Sportske.net

Povezane vesti

Posle dva vezana poraza, od Cedevite u zagrebu i Himkija u Moskvi, Crvena zvezda se vratila na pobednički kolosek pred svojom publikom, koja istini za volju nije bila toliko snažan vetar leđa kao prošle sedmice u 'Pioniru'.

Najbolja Feldinova partija u crveno-belom dresu, odličana partija Amerikanca u oba smera tokom cele utakmice, pravi Branko Lazić u defanzivi, sjajni Bjelica u trećoj deonici i probuđeni Ročesti u finišu su bili odlučujući faktori velikog trijumfa nad višestrukim šampionom Evrope, koji je u poslednje vreme postao redovna Zvedzdina mušterija.

Osim izvojevane pobede, valja podsetiti da je ona četvrta u nizu protiv Makabija u Evroligi, a pesma navijača po završetku utakmice na račun Izraelaca je pravi pokazatelj koliko je značajna.

Makabiju nije pomogao ni fenomenalni Dešon Tomas, čovek koji kao da se pretplatio na sjajne parije protiv Zvezde, večeras je brojao do 27, a setimo se da je prošle sezone "pokidao" u obe Efesove pobede nad crveno-belima i bio jedan od krivaca što nije ostvaren plasman u Top 8.

Zvezdu je u prvom poluvremenenu mučio dojušeranji košarkaš FMP-a, Džona Bolden, koji je sipao dalekometnu paljbu, iako mu to nije ni najjače oružje ni glavna karakteristika. Na svu sreću, u nastavku je upao u kontraritam i Spahija ga je u finišu držao na klupi.

Spahija

Zvezda je odigrala odličnu odbranu na Nejtu Kolu, prvoj violini Makabija ove sezone, čovek koji je u karijeri osvojio dva NBA prstena je sveden na preskromna četiri poena.

Goste kao da je uljuljkalo dvocifreno vođstvo na poluvremenu, podatak da u trećoj četvrtini nisu napravili nijedan faul dozvolivši Zvezdi da se vrati u egal, kao i malo broj faulova (bez bonusa) u poslednjoj možda je i ključan razlog njihovog neuspeha. Tomas je počeo da promašuje, kao da su se uzdali da će napad biti dovoljan da se dobije utakmica.

Zvezda se iz minusa vraćala trojkama, procenat uspešnosti je bio odličnih 44.8%, pod takvim okolnostima, uprkos velikom broju ofanzivnih skokova rivala, pobeda nije mogla da izostane.

zvezda makabi

Posle četiri odigrana kola šampion Srbije ima polovičan učinak, zabeležena su oba trujumfa kod kuće, što je rezultat kojim svako mora biti zadovoljan. Ostaje žal za onim promašenim šutem za pobedu Ročetija u Kaunasu, ali sve u svemu, kada uzmemo u obzir da je ekipa nova i da je još u fazi upoznavanja, da nedostaje povređeni Dangubić, puleni Dušana Alimpijevića zaslužuju veliki 'cum laude'.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Don Kihot
Friday, 27.10.2017
10:46

Dok je druga petorka ulazila u igru bio je problem, velika greška trenera da Rocestija izbaci iz igre kada je dao svoju prvu trojku za 36:37 i ubaci Radicevica dovela do -10. U drugom poluvremenu svi bez greške, treneru svaka čast što je prelomio da Jankovića i Radicevica više ne uvodi u igru. Feldin igrao 38 minuta, Rocesti 32, svaka čast momcima a uprava mora da dovede još neko pojačanje jer ovaj ritam se bez klupe ne može izdržati. Imamo petorku za F4 ali nemamo klupu ni za aba ligu.

avatar
Korner-Pixi-G000000L
Friday, 27.10.2017
05:30

Ponos Srbije i srpske dijaspore. Zivela Zvezda i nasa majka Srbija.

avatar
Zlato
Thursday, 26.10.2017
23:38

Odlicno je ovo mozemo do budemo medju 8,treba jos neki igraci da se razigraju,odbrana moze jos bolje jos kad se Danga oporavi u napadu smo odlicni.