Durant opet terorisao "svoje", Bobija ponovo osudili na "mrvice"!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 19.01.2017.
09:10
Izvor: Sportske.net

Kevin Durant ima neverovatan učinak u dva meča protiv Oklahome. Srbinu tek par minuta kad je bilo gotovo, Derik Rouz kao u najboljim danima. Iznenađenje u Filadelfiji...

AP Photo/Marcio Jose Sanchez
AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Povezane vesti

Durant je bio u pravu. Apsolutno ničeg običnog nema u njegovim utakmicama protiv bivšeg kluba. Ubacio je Oklahomi noćas 40 poena, imao 12 skokova, Voriorsi su posle izjednačenog prvog dela dodali gas i slavili. Kari je dodao 24 poena, na drugoj strani, Tanderu nije pomogao novi tripl-dabl Rasela Vestbruka, 27 poena, 15 skokova i 13 asistencija. Uz to, izgubio je 10 lopti. Bio je bolji nego prvi put ove sezone u "Orakl Centru", ali je šou pripao Durantu. On je u dva meča protiv Oklahome ove sezone ubacio 79 poena, uz šut 28 od 40.



Sakramento je pao kod kuće, ali smo i ovde  videli tripl-dabl, u redovima poraženog tima, i to "Bugija" Kazinsa. Sjajni centar je ubacio 25 poena, imao 12 skokova i 10 asistencija, ali je Indijanu vodi Tig koji je uz 22 poena, imao 11 asistencija i 7 skokova. Bivši plej Atlante je preuzeo konce igre u svoje ruke, odlično drugo poluvreme Pejsersa, uz 24 poena Pola Džordža su presudili domaćinu. Sakramento je izgubio pet od šest kod kuće i osam od deset poslednjih mečeva.

Probudio se Hjuston, 38 poena Hardena i mnogo bolji šut tima nego u prethodnim mečevima presudili su Milvokiju u čijim redovima je, pogađate, Antetokumpo ubacio 32 poena. Ali, Grk nije bio dovoljan, mada Roketsi opet nisu dobro šutirali trojke. Posao je odradila odbrana, spustili su Milvoki ispod 40% šuta i dobili utakmicu. Uz to imali su i 12 blokada, najviše u sezoni.

Detroit je bio ubedljiv protiv Atlante, odigrali su, po običaju, dobru odbranu, ali je produktivnost na drugoj strani bila neuobičajena, ubacili su čak 118 poena. Bobi Marjanović je dobio šansu tek nešto više od dva minuta, ubacio je 2 poena i imao 2 skoka. Redži Džekson je brojao do 26, Dramond 13 poena, 17 skokova. Atlanta je očajno šutirala, bilo su  mnogo slabiji nego u prethodnih desetak utakmica, videćemo da li ovo znači pad forme Houksa koji su već u drugoj četvrtini bili na -30.

Entoni Dejvis, iako lakše povređen je vodio sa 21 poenom i 14 skokova Pelikanse do pobede nad Medžikom. Vučević na drugoj strani 10 poena, 8 skokova i 5 asistencija. Orlando je završio turneju od šest mečeva sa pet poraza, delovali su umorno, pet utakmica u osam dana...

Iznenađenje je pobeda Njujorka u Bostonu. Derik Rouz je odigrao najbolji meč za Nikse, 30 poena, 10 skokova, 5 asistencija, pa Seltiksima ništa nisu vredela 39 poena Ajseje Tomasa. Kod gostiju nije bilo Porzingisa i Noe, ali su Kuzminkas i Vili Hernangomez bili tajno oružje gostiju iz Njujorka, rezerve su dale po 17 poena. Al Horford je odigrao užasan meč, što je olakšalo posao Niksima. Oni su imali 24 skoka više od rivala, već večeras dočekuju Vizardse, treći meč u četiri dana, videćemo da li je ova pobeda slučajnost ili znak da ulaze u formu.

Šarlot je posle dužeg vremena zaigrao na nivou očekivanja, lako su izašli na kraj sa Portlandom u Severnoj Karolini, sada su opet na 50%. Kemba Voker je dao 23 poena, njegov tim je spustio Blejzerse na 13 poena u poslednjoj četvrtini.

Vašington ne staje kod kuće, distrikt je prava tvrđava- Džon Vol je vodio tim sa 25 poena i 13 asistencija do 13. pobede u nizu kod kuće. U prestonici je pao Memfis, sjajna partija Ota Portera, sasuo je šest trojki, ukupno 25 poena, on je zanimljivo čovek sa drugim ukupnim procentom u ligi u šutu za tri poena, 45%.

I na kraju, pad šampiona i lidera Atlantika u Filadelfiji. Džoel Embid je sa 26 poena vodio Sikserse do pomalo neočekivane pobede nad Torontom koji je ubacio svega 89 poena. Embid je ispraćen ovacijama, bio je bolestan, ali mu to nije smetalo da ponovo postigne više od 20 poena za manje od 30 minuta. Toronto je vodio u finišu, ali je sjajna serija Siksersa presudila na samo kraju. Publiku na noge je digao i Dario Šarić sa dve blokade, a onda i trojkom u sledećem napadu. Navijači su bili u transu, nije bilo baš razloga za radost u poslednjih nekoliko godina, ali ovaj mladi tim, obećava, u najmanju ruku.


Rezultati:

Filadelfija - Toronto 94:88
Vašington - Memfis 104:101
Šarlot - Portland 107:85
Boston - Njujork 106:117
Nju Orleans - Orlando 118:98
Detroit - Atlanta 118:95
Hjuston - Milvoki 111:92
Golden Stejt - Oklahoma 121:100
Sakramento - Indijana 100:106

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Madridista
Thursday, 19.01.2017
14:29

Kakva kukavica i ljiga, kako to da nije ovako terorisao GSW prosle sezone u finalu westa? Lako je sad kad ima all star ekipu sa sobom protiv oslabljene OKC koja nema u timu pravog sutera, Vesbrukkoliko god ga ja gotivo je ciglas, ima apsolutno sve osim duta, tu ne prosjek u najbolju ruku, a Oladipo igra na sistemu toplo hladno i nije od povjerenja. Ipak ja sam zadovoljan nek udje OKC u plejof i onda ce biti par igraca free agency, valjda ce moci zadrzati nekoliko

avatar
Di Magia
Thursday, 19.01.2017
10:59

Durant mali igrac bio i ostace...