Duplo razočaranje za ''Grobare'', Borac održao lekciju Partizanu!

Autor: Darko Mitrović
subota 03.10.2020.
22:41
Izvor: Sportske.net

Iznenađenje na startu nove sezone ABA lige! Posle fudbalera, navijače Partizana večeras razočarali i košarkaši.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

U prvom derbiju prvog kola ABA lige, košarkaši čačanskog Borca savladali su Partizan u Hali sportova ''Ranko Žeravica'' na Novom Beogradu rezultatom 87-78.

Prvo poluvreme proteklo je u potpunosti u znaku gostiju iz Čačka. Partizan je samo tokom prvih pet-šest minuta bio ravnopravan, a kako je meč odmicao gosti su sve više preuzimali kontrolu, odlično su šutirali, još bolje se branili, pa su crno-beli ostali bez rešenja i u napadu, i u odbrani.

Prednost Borca je rasla, a tokom drugog kvartala dostigla je i 15 poena razlike, da bi se na poluvreme otišlo vođstvom Čačana od 49:36.

Očekivala se reakcija Partizana u nastavku meča, ali dugo je Borac odolevao. Tokom čitave treće četvrtine Borac je bio na ''bezbednoj udaljenosti'', uz dvocifren višak, ali sredinom poslednjeg kvartala Partizan prilazi na 71:68 posle zakucavanja Vila Mozlija.

Međutim, Radovan Đoković pogađa novu trojku na drugoj strani, Partizan ne koristi naredni napad, pa Kočović sa linije penala pogađa za 75:68 u korist Borca.

Držao je Borac tu razliku još par minuta, onda Jaramaz pogađa trojku za 78:74, ali Miletić realizuje naredni napad Borcam bio je bolji u duelu sa Mozlijem.

A kada je Pejdž promašio šut za tri poena na minut i 20 sekundi do kraja, postalo je jasno da bodovi odlaze u Čačak, pogotovo posle još jedne Đokovićeve trojke - 83:74 za Borac.

Do kraja nije bilo više vremena da Partizan nadoknadi ovoliki minus, Borac je zasluženo trijumfovao večeras.

Radovan Đoković je sa 12 poena bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, a što je najvažnije, većinu tih poena (tri trojke) postigao je kada se utakmica lomila u poslednjoj četvrtini. Jedanaest poena upisao je Tornton, a Džons i sjajni Miletić su meč završili sa po deset poena, s tim što je Miletić upisao i sedam skokova i četiri blokade.

U Partizanu jedino Ognjen Jaramaz je opravdao očekivanja sa 21 poenom, Gordić je upisao 11, a Mika deset poena. Potpuno su podbacili Pejdž, Dangubić, Trifunović, Tomas...
-
Baner 8

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Piksi G00L iz korner
Sunday, 04.10.2020
11:40

Dolaze bolji dani za srpski sport.

avatar
Piksi G00L iz korner
Sunday, 04.10.2020
11:39

Dzaba vam novci moji sinovci. Hoce li i sad da bude neko saopstenje.

avatar
papirnica
Sunday, 04.10.2020
08:59

Ščepanovič katastrofa od trenera ja da sam na njegovo mestu sam bi dao odkaz to je SRAMOTA kadar je ostao isti ekipa uopšte nije slaba ali vidi se da je bio rad sa njim amaterizam katastrofa da jedan trener nezna da digne glas bolje da sam ode nego da ga počnu da ga pljuvajo a to mu nije potrebno.

avatar
Old_school
Sunday, 04.10.2020
05:40

A zato je Ostoja bio protiv pocetka ABA lige...jasno.

avatar
Zvezdo Zvezdana
Sunday, 04.10.2020
00:12

Gde su stručnjaci koji su komentarisali Fenerbahče Zvezda!

avatar
Колатерална Штета
Saturday, 03.10.2020
23:04

Jao kad bi samo Žoc hteo da nas preuzme do kraja sezone...

avatar
Red to the bone
Sunday, 04.10.2020
10:33
avatar
Kolee
Saturday, 03.10.2020
23:04

Molim vas, dovedite trenera. Kratak je jedan život, da bi imali vremena da čekamo Šćepanovića

avatar
Petar Petar
Saturday, 03.10.2020
23:02

Ne znam, ali ovo nista ne valja. nije poraz toliki problem koliko cinjenica da su nas rutinski "odrali". Ono sto ne valja je situacije kada su na terenu zajedno Tomas i Trifunovic npr mi ne mozemo ni jedan napad da odbranimo. Ili kada je Gordic uparen na terenu sa jednim od njih. A kada su sva trojica na parketu mozes samo da places od muke jer su nam u takvim situacijama ovi iz Borca trcali kontre pet na jedan, sto je sramotno i onda promase tri puta u toj kontri a Tomas i Gordic stoje na centru igralista bez namere da se vrate. I opet cu da ponovim, centra nemamo, pola tima ne zeli da igra odbranu, a na sve toi nemaju ni neku zelju u napadu. Ipak je mnooogo stvari do trenera bez obzira sta imas u ekipi. Kljucni momenat je polovina poslednje cetvrtine kada je zaboravljenog (znaci kad mu niko nista ne igra ovaj mu zakucan za klupu) Angolu Scepanovic izveo i pored toga sto je covek drzao i napad i odbranu i pored toga sto smo u tom trenutku bili na par poena zaostatka. uveo je Trifunovica, pa u sledecem napadu i Tomasa, pa u sledecem i Gordica i tu je bio kraj utakmice. Svaka cast Borcu i iskreno ako ce zbog neke ekipe da mi bude malo manje zao sto smo izgubili, onda je to mozda upravo taj tim, ali ovo ne izgleda da ce se zavrsiti nekom dobrom sezonom. Ne znam, ali ja ideju u igri ne vidim. jedna je stvar kad izgledas pristojno na terenu ali izgubis, a potpuno je druga ovo sto smo bili veceras. Ova utakmica lici na Cankovu protiv Zadra. Jednostavno mislim da ovde slabo sta moze da se popravi. Ja nisam video veceras da mi kao igramo, pa masimo otvorene suteve, nego sam video da smo mi mnogo slabija ekipa od Borca koja rudarski radi da bi nesto ugurala kroz obruc. A ako ovako budemo odigrali protiv Venecije bice 20+ potpisujem, da ne pricamo o jacim ekipama u ABA. Demolirace nas. Jer ako mi ne mozemo da izgradimo igrace Borca i uhvatimo neki defanzivni skok u bukvalno celom prvom poluvremenu, protiv ozbiljnijih i jacih ekipa bice potop.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Saturday, 03.10.2020
22:44

Prava rodjendanska zurka. Jedna od pametnijih odluka u zivotu mi je da ne gledam nase utakmice u kosarci, a moram da priznam da sam ocekivao vise od ''Japanca''.

avatar
Ned76
Sunday, 04.10.2020
07:00

Ko je Japanac?

avatar
babaroga
Monday, 05.10.2020
11:01

Valjda ono kamionce sto voze Paja i Jare. Istina, to je tojota, ali su ga popularno nazivali japanac. Ovaj ima taj nadimak jer se pali isto ko taj kamion iz serije: na gurku.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Monday, 05.10.2020
09:40

Scepanovic, to mu je nadimak.