Dupli program - Evropska posla beogradskih "večitih"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 24.10.2017.
12:01
Izvor: Sportske.net

Ljubitelji košarke u Srbiji večeras će moći da uživaju u duplom programu pošto svoje evropske mečeve igraju oba naša predstavnika.

Sportske.net/Nikola Krstić & Beta/Branislav Božić/Ev
Sportske.net/Nikola Krstić & Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana večeras igraju svoje mečeve trećeg kola u Evroligi i Evrokupu što znači da nas očekuje bogat program kada je igra pod obručima u pitanju.

Aktuelni šampion Srbije i regionalne ABA lige ide na megdan ekipi Himkija iz Moskve protiv koje je u prošlosti dva puta odmeravao snage u Evroligi.

Prethodna Zvezdina iskustva u duelima sa Himkijem ne spadaju u ona najlepša jer je ruski sastav slavio oba puta i uz to postavio rekord Evrolige po broju ukradenih lopti (18) na jednoj utakmici.

Ukoliko posmatramo iz perspektive rezultata i igara koje su dve ekipe beležile od početka sezone uloga favorita mora se prepustiti Himkiju.

Crveno-beli su u Moskvu otišli posle drugog uzastopnog poraza u ABA ligi ali to i nije tako veliki problem koliko činjenica da Himki ima odličnu ekipu kojoj od početka sezone ne zna za poraz.

Vođa ekipe je Aleksej Šved koji je blistao na EuroBasketu, a sa istim žarom igra i na startu nove sezone. Tu su još igrači sa čijim su kvalitetima ljubitelji košarke u Srbiji dobro upoznati. Za Himki nastupaju Stefan Marković, Čarls Dženkins, Tajler Hanikat, Džejms Anderson, Marko Todorović...

Zvezda će u Moskvi tražiti prvu evroligašku pobedu na strani ove sezone ali će do nje teško stići ukoliko bek-ap igrači ne počnu da daju svoj doprinos na terenu jer Bjelica, Antić i Ročesti ne mogu sami.

Počinje u 19 časova, direktan prenos je na prvom kanalu televizije Sport Klub.

Veciti derbi

Utakmica u Moskvi neće biti završena u trenutku kada sudija Petros Papapetru podbaci loptu u "Bilbao Areni" gde se sastaju Bilbao Basket i Partizan NIS.

Ekipa Miroslava Nikolića posle dva kola u grupnoj fazi Evrokupa još uvek ne zna za pobedu i teško je proceniti koliko će crno-beli biti kadri da se suprotstave španskom sastavu koji objektivno nosi ulogu favorita.

Strateg crno-belih nije želeo da povede Samarda Samjuelsa u Španiju jer Jamajčanin i dalje nije spreman za debi, a svakako da je ekipi potrebniji u ABA ligi.

Priliku za dokazivanje ponovo će dobiti nešto mlađi igrači što je i prioritet Miroslava Nikolića u tekućoj sezoni. Evropa će služiti za kaljenje a rezultati će se tražiti u regionalnom šampionatu i domaćim takmičenjima.

Crno-beli imaju obavezu da daju maksimum i da se prikažu u dobrom svetlu na gostovanju ekipi sa kojom do sada nisu imali prilike da se sastaju u Evrokupu. Ukoliko iz takvog podređenog položaja dođe rezultat biće to sjajan podstrek za ekipu Miroslava Nikolića koju za vikend čeka "El Klasiko" regionalne lige u Zagrebu.

Utakmica u "Bilbao Areni" počinje u 20 časova i 30 minuta, prenos je obezbeđen na trećem kanalu televizije Sport Klub.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Gangula 2.0
Tuesday, 24.10.2017
18:10

Napred ZVEZDO!

avatar
peca
Tuesday, 24.10.2017
17:29

Ha,ha,ko ide na prvom a ko na trecem!?Ne ide zvzda vec mili a Partizan i ovakav ima da vas odere samo polako....

avatar
kizito
Tuesday, 24.10.2017
13:55

Totalno nerealno.U kladionicama kvota na Himki 1.15, a po meni to je egal mec.Dokle vise potcenjivanje?!

avatar
Z
Tuesday, 24.10.2017
16:43

Ja sam navijac zvezde i misljenja sam da je to jedno od najtezih, ako ne i najteze gostovanje (svim ekipama) u EL....videces i sam

avatar
Vladanko
Tuesday, 24.10.2017
13:52

Cisto da se zna ko ide na prvom a ko na trecem kanalu,hi,hi.Pozzz,najbolji ste kao i sport klub!

avatar
Doktor Trax
Tuesday, 24.10.2017
12:43

Neko Evroligu neko Cipiripi kup

avatar
DALJE RUKE OD HRAMA!
Tuesday, 24.10.2017
17:26
avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 24.10.2017
17:32

Neko je bio menjao JMBG, neko nije...

avatar
Amar Zornic
Tuesday, 24.10.2017
12:31

Idemo Zvezdaleee