Dupla kruna za Real Madrid!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 19.06.2018.
22:49
Izvor: Sportske.net

Najtrofejniji evropski košarkaški klub svih vremena upisuje novu titulu.

Epa/Andrej Čukić
Epa/Andrej Čukić

Povezane vesti

Real Madrid je osvojio novi trofej ove sezone, nakon Evrolige slavili su i u domaćem prvenstvu pobedom u finalnoj seriji protiv Baskonije od 3:1. Danas su u četvrtoj utakmici bili bolji od domaćina, po drugi put uzastopno na terenu u Vitoriji, sa 85:96.

Ovo je 34. titula prvaka za Real Madrid.

Poveli su domaći sa 7 poena prednosti krajem prve deonice, bilo je 21:14, ali nakon toga Real Madrid, ali Tompkins, Dončić i Rudi Fernandez vraćaju Real Madrid u igru.

Rafal Reala se nastavio početkom druge četvrtine, Rudi i Trej Tompkins su postigli po trojku za +6 Real Madrida, ali su se domaći držali u igri preko raspoloženog Grejndžera.

U poslednjem minutu treće deonice Real pravi novu seriju, poenima Ajona su stigli do 57:65.

Serhio Ljulj je doneo +10 gostima, a Rudi Fernandez trojkom +11 na 5 minuta do kraja utakmice, sve je već mirisalo na novu pobedu Real Madrida u Vitoriji i na novu titulu ovog tima.

Bubua je uspeo trojkom da smanji na 4 poena razlike, ponovo smo očekivali zanimljivu i neizvesnu završnicu, posebno nakon nove trojke, ovoga puta Šengelije za 76:79.

Ipak, onda je na scenu stupio Luka Dončić, a ko bi drugi. Pogodio je ključnu trojku na 2:39 do kraja za šest poena razlike, da bi Ajon uspeo da donese 88:80 što je značilo i početak slavlja gostujućih navijača.

Bubua je imao 19 poena, Šengelija 16, Džening 15, ostali su podbacili. Kod pobedničkog tima Rudi Fernandez 27 poena, Kampaco 17, Ajon 14, Dončić 8 poena i 8 skokova.

MVP finalne serije je Rudi Fernandez.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke