Dunav ''uspavao'' Berona, ali Zvezda je opet na ''40+''!

Autor: Darko Mitrović
subota 27.04.2019.
19:34
Izvor: Sportske.net

Pitanje pobednika se nije ni postavljalo u ovom meču.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Iako je početkom ove nedelje igrala majstoricu finala plej-ofa ABA lige, a potom proslavila šampionsku titulu i plasman u Evroligu, Crvena zvezda je večeras ubedljivo startovala i u Superligi Srbije.

U meču prvog kola Grupe A, Zvezda je večeras u dvorani ''Aleksandar Nikolić'' savladala ekipu Dunava rezultatom 101:60.

Gosti su samo tokom prve deonice uspevali donekle da održe rezultatski priključak, ali je Zvezda i ovaj deo igre dobila dvocifrenom razlikom - 26:15.

U drugoj četvrtini Zvezda još razigranija, ekipa Dunava joj je sve teže parirala, pa je prednost ekipe Milana Tomića rasla iz minuta u minut i na poluvreme se otišlo rezultatom 59:31.

Već tada je bilo jasno da nas u drugih 20 minuta očekuje formalnost i Zvezdina rutina, postavljalo se pitanje samo da li će večeras crveno-beli slaviti ubedljivije nego protiv Budućnosti u pomenutoj majstorici finala ABA lige.

Tada je bilo 43 poena razlike (97:54), a večeras ''plus 41'' za Crvenu zvezdu.

Zvezdin centar Dušan Ristić, koji će u Superligi igrati umesto Maika Cirbesa, večeras je bio odličan sa 18 poena (6/6 iz igre) i osam skokova, a ''Kej Si'' Rivers se zaustavio na 17 poena i četiri asistencije.

Dvocifreni su bili i Dobrić sa 13, Odžo sa 11 poena.

Zanimljivo je da se MVP finala ABA lige Bili Beron večeras za 13.5 minuta u igri nije upisao u strelce, uz šut 0/3 iz igre. Svih ostalih 11 Zvezdinih igrača su postizali poene u ovom meču.

Kod gostiju najefikasniji Nikolić sa 11 poena, od čega 10 u prvom poluvremenu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NE LJUTI SE COVECE
Saturday, 27.04.2019
21:01

Odlicno za Ristica, nadam se da ce od nega biti pristojan centar. Raduje ne sto je dobio priliku i iskoristio je odlucno. Super i Rivers da se razgoropadi i u njemu imamo Evroligasko pojacanje.