Duletove muke s novinarima...

 • Autor: Darko Mitrović

 • 22. oktobar 2013.

 • 17:19

 • Izvor: Sportske.net, kkpartizan.rs

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Trener Partizana Duško Vujošević reagovao na pisanja pojedinih medija, u vezi sa njegovim pominjanjem ''turističke publike'' i tumačenjem novinara da je time pokušao da isprovocira Crvenu zvezdu i njene navijače.

Naime, sve je počelo na konferenciji za novinare posle utakmice između Partizana i Zadra, kada je izveštač ''Kurira'' između ostalog ovako preneo jedan od odgovora trenera Partizana:

''Naša publika je ponovo pokazala da nije turistička, da ne dolazi da bude viđena, već da vidi one koje voli. Ja joj zahvaljujem na tome - naveo je trener Partizana.

Iako nije direktno pomenuo, pretpostavlja se da je ovo bila Vujoševićeva reakcija na nedavnu utakmicu Crvene zvezde u Evroligi protiv Lokomotive. Tada se danima uoči meča spekulisalo da će biti oboren rekord navijača Partizana Areni, ali do toga nije došlo'',
pisalo je u izveštaju pomenutih novina.

Trener Partizana je reagovao na ovo tumačenje, smatrajući ga ''tendencioznim'', pa je ubrzo usledio njegov odgovor redakciji ''Kurira'', objavljen na zvaničnom sajtu crno-belih.

"Na konferenciji za medije je bila prisutna novinarka Vaše redakcije koje je postavila pitanje potpuno van konteksta same teme konferencije. Konkretno šta mislim o porazu Crvene zvezde u Evroligi, očekujući neku, bilo kakvu moju reakciju koja bi bila zloupotrebljena.

Kada do toga nije došlo, jer je moj komentar bio, što je i normalno, da ćemo Crvenu zvezdu analizirati u sklopu pripreme utakmice kada mi budemo igrali sa njima, onda ste pogrešno, svesno i namerno, protumačili izjavu o turističkoj publici.

Turistička publika se odnosi na one navijače Partizana koji biraju utakmice i dolaze na Evroligu, a neće da dođu u nedelju u 21 čas na utakmicu protiv Zadra. Naravno da je to jasno i uredništvu sportske rubrike Kurira, kao što je i meni potpuno jasna njihova zlonamernost i tendencija"
, poručio je Vujošević.

Ni iz ''Kurira'' nisu propustili priliku za novu repliku, pa je na adresu Partizana stiglo sledeće objašnjenje:

"Poštovani,

naša novinarka Anja Vukašinovic, kao i ostali novinari sportske rubrike Kurira svoja pitanja jasno i glasno postavljaju na pres-konferencijama. Njihov posao je da postavljaju pitanja, a Vaše je pravo da u nečemu vidite provokaciju. Ono što Vam ne dajem za pravo je da tvrdite da će Vaše izjave biti zloupotrebljene, kao i da Vam je potpuno jasna naša zlonamernost i tendencija.

Deo izjave u kojoj pojašnjavate termin turistička publika ćemo objaviti u sutrašnjem broju Kurira. Ostatak Vaše izjave ne želimo, niti ćemo ikada objaviti, s obzirom na to da ne dopuštamo da se o našim novinarima govori u kontekstu, koji ste Vi upotrebili bez ikakvog osnova"
, piše u odgovoru pomenutih novina.

Posle svega, ostaje da vidimo hoće li se ova polemika nastaviti, ili će se sve završiti na ovome.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari