Dule Vujošević o Trinkijeriju: "VELEIZDAJA!"

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 02.07.2020.
20:16
Izvor: Sportske.net

Duško Vujošević govorio o Andrei Trinkijeriju nakon odlaska iz Partizana.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Povezane vesti

Mnoge je Andrea Trinkijeri razočarao kada je otišao iz Partizana, a jedan od njih jeste i Duško Vujošević.

Legendarni trener crno-belih ističe da je Crvena zvezda mts dobila dosta novca od države zbog igranja u Evroligi sledeće sezone, ali kritikuje Andreu Trinkijerija zbog odlaska, iako je imao ugovor sa crno-belima još godinu dana.

"I sve ove njegove igre na Tviteru, nemušto opraštanje od publike, pa što ideš, čoveče? Zašto u prvoj teškoj situaciji napuštaš klub i hoćeš  u neku sigurnu zemlju Nemačku, u kojoj nema te sreće. Verovalo se u njega, u klub, u taj tim, ono što se desilo, Zvezda je na koronu ušla u Evroligu i država ju je finansijski propratila, kao da su to krvavo zaradili na terenu. Doveli su odličnog trenera Obradovića, centra Noka, Lojda iz Valensije, i po prvim potezima vidi se da je to ogroman budžet koji nije napravljen sposobnošću ne znam koga, već država to prati. Oni igraju Evroligu i napraviće tim koji dostojno reprezentuje Srbiju u Evroligi, a u pozadini je sakriven interes da se osvoji licenca na takav način. I napraviće tim koji ima mnogo veću finansijsku podršku države od Partizana a treba da igraju zajednu u Jadranskoj ligi i da se bore”
, rekao je Duško Vujošević u opširnom i odličnom intervjuu za "Nova.rs".

Potom je iskoristio i jednu Andrićevu pripovetku da pokaže kakav je, po njegovom mišljenju, italijanski stručnjak.

“Ovo što je uradio Trinkijeri, volim da nazivam stvari pravim imenima, pogotovo posle svega što je pričao, da je ovde pre svega emotivno, ne iz materijalnih razloga. Što kaže Andrić, ima jednu pripovetku ‘Snopići’, nije među najboljima, ali moram da je citiram zbog jedne rečenice. Neki beg u teško vreme kada je propadala turska carevina i povlačila se sa Balkana, u kasnim godinama dobio je sina, razmazio ga je i taj sin je upoznao život samo sa strane hedonizma. I posle Drugog svetskog rata završio je u Sarajevu prodajući kao prosjak one metle, išao je i vikao ‘snopići, snopići’.

U fazi toga propadanja, jedno vreme je držao cvećaru sa prijateljem i jedna rečenica sve kaže, tada je video da ‘cveće može da bazdi kada radiš sa njim’. Ti u stvarnoj situaciji kada radiš s nekim uvek ima problema, ali se rešavaju ljudski, zato mislim da je Trinkijeri napravio veleizdaju, ako treba tačno da kažem šta je uradio u odnosu na ono što je proklamovao, obećavao i pričao. I još pokušava da taj njegov potez bude neko drugi kriv, da je primoran na to", rekao je Vujošević.

Pored toga, Vujošević je govorio i o Ostoji Mijailoviću, svom zdravlju, Crvenoj zvezdi mts, a o svemu opširnije OVDE.

baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Friday, 03.07.2020
18:07

Stanojević, ''Zabranjeni'', Šoštar, Trinkijeri...

avatar
barbaroga
Friday, 03.07.2020
10:41
avatar
Consigliere 1927
Friday, 03.07.2020
08:09

Pa zar ova cuvena ljudska gromada moze da prica o Drzavnim parama i ko je koliko dobijao. Da iste nije imao nikad trofeja video ne bi... Zasto si tuzio Partizan pre par godina? E Dule, Dule... Ako se neko nadobiijao Drzvnih para onda je to KK Partizan!

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Friday, 03.07.2020
08:03

I o Zabranjene si se ogresio.

avatar
BlueBoy84
Friday, 03.07.2020
07:53

Veliki i jedini Duki Vujošević. Zvezda nikada neće imati trenera kao što si ti, da scem i pre svega znanjem vodi tim sa minimialnim budžetom do top 4 Evrolige

avatar
Stefan Lazović
Friday, 03.07.2020
00:17

Pobegao coek iz Srbije ovakve

avatar
BenkovackiManitas31*
Thursday, 02.07.2020
22:13

Cirkus Kolorado

avatar
toma1980
Thursday, 02.07.2020
21:38

Vujosevicu ne mlati vise....... znalo se da ce Trinkijeri napustiti Partizan!Sto ne napadas Obradovica ili Pesica i Oni su po tebi Izajnici!

avatar
Old_school
Thursday, 02.07.2020
21:11

Jel Dule, a dok si 15 godina imao ne duplo nego 10x veci budzet, nesto se ne secam da si se zalio da igras sa Zvezdom ABA a da se ne daje jednako. Kod vas na dresu 15 drzavnih sponzora, kod nas goli dresovi. Malo bilo, pa bi opet.

avatar
Deki.Stankovic.5
Thursday, 02.07.2020
20:48

Proslos tvojih izjava se ne zaboravlja,ma sta god ti pricao...moze knjiga da se napise dok je bilo med i mleko kad si zario i oblacio,ali nekako prevejava ona da su zlonamerne price o spasavanju kosarkaskog kluba Crvena Zvezda za dobrobit Srpske kosarke...o 'omazima' Crvenoj Zvezdi dok ste igrali Evroligu to je vec posebna prica,pa da mozda za 5 godina i mi budemo prvaci,bilo je jako vickasto moram priznati...elem,imao si pravo na to,kao i na mnoge druge stvari koje si radio kao kabadahija,zato svako nosi svoje bremeeee,a ti 'tvoje zlo koje se vec odavno lane zove'.

avatar
Vidicnemanja
Thursday, 02.07.2020
21:32

Zalosno je sto zivimo u vremenu bez morala gde se postenje i posten rad ismejava i proglasava nemoralnim pa otuda i ovakve izjave zvezdinih navijaca ne cude.Sve sto je rekao Vujosevic je tacno a tacnije ne moze biti i sta je vama problem da to priznate sebi.I sami vidite da drzava vec nekoliko godina mimo svih pravila puni zvezdin budzet ali bez rezultata i samo zahvaljujuci koroni su sad tu gde jesu.Da li je normalno da kk sz beograd ima deset puta veci budzet od fudbalskog kluba?Ali ni tako veliki budzet im ne garantuje prolaz u evroligi iduce godine sa jakim partizanom pa su higno morali da krenu u rasturanju kluba da bi bili sigurni u prolaz naredne sezone

avatar
svojnasvome
Thursday, 02.07.2020
22:47

Vi ste zlo i vi ćete nestati na istom smecu iz kog ste i iznikli, vi gradski rivalu....mozete samo da posetite web stranice kluba i da se divite tim velikim imenima sa partizanovim potpisom, a tu je i general sa svojim velikim uspesima, bez ni blizu drzavne pomoći, kao što vi imate, sramotno....nikad necete preći liniju i uvek ćete biti mali klub jer to nesto nikad necete imati....znas to se ne kupuje parama to se stvara decenijama i postepeno....gde god treba raditi i stvarati vi ste periferni i samo iz kasicu znate da se busate, tipično ciganski... ..voleli bi vi makar jednu legendu da imate o kojoj bi mogli pisati al nemate, sem vaše najveće legende Čovića, uživajte u njemu a i zavrsivete tamo gde i on, na smetlistu istorije

avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Thursday, 02.07.2020
20:34

Napadao betransa kad je tuzio klub,a ovaj tuzi svakih mesec dana i trazi svoje pare,cuj njega veleizdaja :D

avatar
svojnasvome
Thursday, 02.07.2020
22:36

Ali bre sirovine kad ga pominjete morate ustati jer ta trenerima veličina ima iza sebe 18 igrača sa NBA iskustvom, plus svi trofeji.....mozete da ga možete samo pogotovo jer je vaša gromada čović politicar....svakom ono sta mu pripada

avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Sunday, 05.07.2020
12:53

Ima to da je gepekovao sudije,jedini imao pare u drzavi,krao konkurentima igrace na prevaru,otimao ih,ulazio na teren stipao,vukao i tukao sudije,sopstvene igrace,mogu samo da ustanem zbog druge stvari,bezi bre

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Thursday, 02.07.2020
20:28

Samo da ne bude da si se zaj kao u vezi Stanoja, a jako si se zeznuo tada...

avatar
Deki.Stankovic.5
Thursday, 02.07.2020
21:01

Nije se on nista zeznuo u vezi Stanoja a taj tvoj miljenik Stanoje sto nije dosao sad skoro kad su ga zvali sto nema vise Branka Ruzica da mu garantuje,inace coveka koga je popljuvao posle kad je pukla ljubav,lako je bilo dobijati derbije sa 1:0 i uz pomoc sudija protiv tima koji se gasi i za koji igraju Savio,Kadu,Lekic,Jevtic ,Bogdanovic,Reljic i ostali majstori fudbala,sto ne dodje sad da spasi svoj voljeni klub???Evo ti mi samo odgovori sto nece da dodje,ostalo neka bude da lupetam?Ali nemoj price,Vucic i to,molim te....

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Sunday, 05.07.2020
12:24

Apsolutno se zeznuo samim tim sto je podrzao djurica. Stanoje vas je dobio i 2:0 (jednom u prvenstvu i jednom u Kupu), cak ni nepostojeci penal niste bili u stanju da iskoristite mada to valjda tako i ide i pravda se iskaze. Zasto da dodju u ovaj brlog, reci mi? I ko ga je to tacno (po)zvao da se vrati?