Dule u dilemi - Šta to Zvezda ovih dana slavi?

  • Autor: Darko Mitrović

  • 05. maj 2015.

  • 12:50

  • Izvor: Sportske.net, Beta

  • facebook
  • twitter
  • email

Dan pred meč trećeg kola Superlige i gostovanje FMP-u, trener Partizana Duško Vujošević ponovo je govorio o teškoj finansijskoj situaciji u klubu, ali nije krio ni čuđenje zbog, valjda preteranog(?), slavlja u komšijskim redovima posle osvajanja ABA lige.

Dule u dilemi - Šta to Zvezda ovih dana slavi?
Foto: Beta/SašaĐorđević/Ev
Posle kraćeg zatišja posle eliminacije u polufinalu ABA lige, trener Partizana Duško Vujošević danas je ponovo izašao pred novinare, dan uoči sutrašnjeg gostovanja FMP-u u Železniku.

Partizanov strateg podseća da su crno-beli i prošlog proleća vodili neizvesne borbe, pa i ovoga puta očekuje veliki otpor ekipe iz Železnika, pogotovo što njegov tim i dalje nije potpuno oporavljen od eliminacije u polufinalu ABA lige.

Ipak, veći deo konferencije je protekao u osvrtu na i dalje tešku situaciju u klubu, kašnjenje plata igračima...

"Igrači ne primaju redovno plate, a mi, stručni štab skoro uopšte, i u takvim uslovima nije lako raditi. Partizan je u najtežoj situaciji do sada. Verovatno ima još ekipa u sličnoj situaciji, ali samo Partizan pravi rezultate.  Ako hoćete da osujetite naš projekat i klub, demorališete igrače, onda je to ovaj način",
izjavio je Vujošević, a prenosi Beta.

S tim u vezi, i nedavna suspenzija od strane KLS je dodatno otežala situaciju.

''To sve kontroliše jedan klub, pošto je mehanizam iz politike prebačen u sport. Novi direktor lige nije ušao u analizu tih kazni, a podsetiću da je kazna za to što mi nismo dobili pehar, koji je završio kod navijača, daleko manja nego za moje skidanje sakoa'', objašnjava Vujošević.

Trener Partizana nije ostao nem ni na izjavu Nebojše Čovića o ''stavljanju tačke na crno-beli svet'', iako je kasnije Zvezdin predsednik tu izjavu ublažio.

''To ne priliči godinama tog gospodina. On je u godinama kada se stavlja tačka na svoj neki životni ciklus, a ne da u poletu naše mladosti, opijeni, ne shvatajući zaludnost veličine tih trofeja... Mi smo ih osvajali...  Imamo svetlu prošlost, a imaćemo i budućnost", poručuje Vujošević.

Međutim, Vujoševiću je, izgleda, zasmetao i način na koji Crvena zvezda slavi najnovije uspehe svojih košarkaša.

''Dobili su čestitke od svih, pa i od nas. Ne znam šta se to toliko slavi, da li što je Zvezda osvojila Jadransku ligu i ušla u Evroligu ili se slavi nečija politička odluka da se uništi Partizan, na koji način?! Pa eliminisanjem sponzora. Apsurdna je ta politička odluka da se uništava tako značanja i poznata institucija", poručio je Vujošević.

Na kraju je aktuelnu situaciju uporedio sa onom iz Španije u doba Frankove vladavine.

''Za vreme Franka bilo je zabranjeno da se navija za Barselonu... Evo svedoci smo gde je Franko, a gde je Barselona sada... I ovo će se jednom 'lane zvati'", zaključio je trener Partizana.

  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari