Dule opet u Pioniru: "Došao sam da malo razbijem strah"

  • Autor: Pavle Knežević

  • 16. septembar 2018.

  • 21:35

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Kada ćemo opet gledati Vujoševića u "Pioniru", kako ga služi zdravlje, a malo i o neizbežnim "prozorima"

Dule opet u Pioniru:
Foto: fiba.basketball
Pune tri godine su prošle od kada je Duško Vujošević smenjen sa mesta trenera u Partizanu, a od tada se nije pojavljivao u "Pioniru". Večeras je ipak došao da gleda reprezentaciju Srbije, a brojnim novinarima je objasnio kako se oseća i zašto ga nema.

"Došao sam malo da razbijem strah. Prvi put sam u Pioniru od onda kad sam bio zadnji put. Sad to izgleda smešno rečeno, ali je tačno. Naravno, Zvezdu ne mogu da gledam, za Partizan navijam, ali iz određenih razloga ne mogu da dolazim da gleam.

Onda je normalno da dođem da gledam reprezentaciju i iskoristio sam tu priliku. Moje odsustvo se tumači ovako i onako, ali ja sam dosta dobro i, što su pričali – samo posmatram", rekao je Vujošević novinarima koji su ga saleteli u poluvremenu utakmice.

Najtrofejniji trener u istoriji Partizana delovao je raspoloženo i nasmejano, a meč je gledao iz mesta pored terena. Novinare je zanimalo da li postoje ipak nekakve šanse da "Duleta" viđamo i na utakmicama Partizana.

"To zavisi pre svega od njihovog ponašanja. Mi smo stalno na sudu, ja se smatram i zaslužnim za taj klub i neko ko ga voli, a da u ovakvom stanju budem stalno na BAT-u i na sudu…smatram licemernim da svojim prisustvom podržavam tu upravu", odgovorio je Vujošević.

Ali, ne morate da podržavate upravu…

"Došao bih zbog igrača i većeg dela navijača", kratko odgovara Dule i stavlja tačku na tu temu.

Kako vam deluje reprezentacija?

"Sviđa mi se kako igraju, u stavu su, igraju ozbiljno, trče, ima određeni potencijal. Kada bi tu bili Jokić i Marjanović i neki igrači, to bi bila prava ekipa za zlatnu medalju", počeo je Vujošević, ali, kao i kod svakog košarkaškog radnika, ovaj novi način kvalifikacija je bila nezaobilazna tema.

"FIBA mora da nađe način da se ova takmičenja igraju kad NBA igrači mogu da dođu. To mora da bude prvi stepen: ako oni budu dolazili, valjda će i ove što igraju Evroligu da bude sramota i Evroligu samu da zabranjuje, ali FIBA nema taj potencijal da bira vreme kad ona hoće, nego mora da se prilagodi i da nađe način, diplomatski, inteligentan da NBA igrači mogu ovde da budu prisutni i da se vrati do kraja značaj ovom takmičenju", odgovara Vujošević.

U ovom timu su i mnogi igrači koje ste vi trenirali…

"Navijam za sve, a za njih malo više", uz osmeh odgovara trener.

Pitati za nečije zdravlje je nepristojno, ali Vujošević je javna ličnost i njegovo zdravstveno stanje nije nešto o čemu se nije do sada pričalo. Kako je sada?

"Moje zdravlje je dosta dobro. Znate da imam te probleme sa bubrezima i da treba da radim transplantaciju, sve ostalo je sređeno, ali pošto je posao javni, a radim ga uz bolest i pričam o tome, onda se kad me nema izmanipuliše kako kome odgovara i daju se katastrofične izjave daju, ali nije tako, dosta je to pod kontrolom", rekao je Vujošević.

Nedavno ste se rastali i sa Bosnom i Hercegovinom.

"Ja sam rešio da uradim transplantaciju bubrega, a pregledima su se pokazale određene smetnje oko krvih sudova i srca. To sam rešio stentovima, a to je odložilo transplantaciju. Samim tim oni nisu mogli da čekaju, i idu svojim putem. Želim im sreću", odgovorio je Duško Vujošević.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari