Dule o današnjem Partizanu - Zamerke ekipi, 'grobarima' ozbiljna kritika: ''Na šta, bre, to više liči?''

Autor: Darko Mitrović
petak 14.06.2019.
10:34
Izvor: Sportske.net, SOS kanal Plus

Proslavljeni trener napravio osvrt na prve dve utakmice finalne serije.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Trofejni trener Partizana Duško Vujošević oporavlja se u Beogradu posle hirurških intervencija kojima je nedavno bio podvrgnut u Istanbulu i pomno prati aktuelnu finalnu seriju plej-ofa Superlige između Crvene zvezde i Partizana.

Trenutno je 1:1 u pobedama, serija se nastavlja u subotu, a posle druge utakmice u kojoj je Partizan slavio sa 73:72 košem Radeta Zagorca tri sekunde pre kraja, Vujošević je u razgovoru za ''Zonu press'' na SOS kanalu Plus izneo i određene zamerke kada je u pitanju ''hijerarhija'' u ekipi Andree Trinkijerija.

''Meni lično kada je Partizan u pitanju smeta što nijedan igrač nije razigran. Kad sam vodio ekipu i kad treba da se da jedan koš, kažem na primer pokojnom Bobanu Jankoviću daj koš, daj gol!

Partizan nema hijerarhiju, nema... u svakom organizovanom timu treba da se zna ko je prvi, drugi, treći, četvrti, peti...

U uređenoj ekipi, prvi igrači uzmu na sebe da kreiraju u odlučujućim momentima, reše jedan na jedan, dva na dva, da oslobode neke od tih pratećih igrača. To Partizan nema i to je moja najveća zamerka'', istakao je Vujošević.

Ozbiljnu zamerku ima i kada su u pitanju podeljene navijačke grupe Partizana, što već predugo traje.

''Partizanovi navijači u tri četiri frakcije. Kod Zvezdinih postoje podele, ali kada njihov tim igra utakmicu, svi su jedinstveni, prema spolja su jedna pesnica. A mi ovde, šta to više predstavlja, jedni pevaju jedne pesme, drugi druge, treći... Mislim, uspeli su da ih podele, bre. Ustanite 'grobari' i pevajte našu pesmu, bre, na šta više to liči'', poručio je Vujošević.

S tim u vezi, prisetio se i jedne neprijatne situacije koju je imao dok je vodio crno-bele u Evroligi.

''Ja se sećam kad sam sa 'Zabranjenima' ušao u konflikt na utakmici sa CSKA, kad su podržavali CSKA kao veliko prijateljstvo između Srbije i Rusije. To prijateljstvo postoji pre i posle utakmice, tokom utakmice se navija za svoju ekipu. Pa ekipa posle utakmice treba da se klanja ovima, pa onima tamo... Postali su navijači profesionalci, ne svi, ali jedan broj, koji imaju neke glavne uloge'', objašnjava iskusni stručnjak.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Savoa
Friday, 14.06.2019
11:01

Dule legenda, navijaci gamad. Msm ne pravi navijaci vec ovi huligani.

avatar
REVOLT OF MILAN
Friday, 14.06.2019
10:41

Daj gol:-D U pravu je, taj dvoglas i troglas je nesto sto je bas, bas smesno...