Duda: "Dončić je bolji nego što su bili Dražen i Kukoč u njegovim godinama"

Autor: Boban Filipović
sreda 10.01.2018.
16:06
Izvor: Sportske.net

Dušan Ivković smatra da nijedan košarkaš sa prostora bivše Jugoslavije nije bio na novou na kom je Luka Dončić u tim godinama.

Epa/Sedat Suna
Epa/Sedat Suna

Povezane vesti

O Luki Dončiću se donedavno pričalo kao čudu od deteta, a on je za realtivno kratko vreme u seniorskoj košarci postao jedan od najboljih igrača u Evropi. Ako ne i najbolji.

U medijima se često mogu čuti poređenja sa Draženom Petrovićem, Tonijem Kukočem, Dejanom Bodirogom i još nekim velikanima sa ovih prostora, a Duda Ivković, čovek koji je tokom svoje bogdate karijere radio sa masom tih igračina, tvrdi da niko nikada u toj dobi nije bio na nivou na kom je Dončić.

"On je fenomen. Dražen Petrović je igrao 'jedinicu', Toni Kukoč je mogao da igra sve pozicije od 'jedan do četiri'. Ali oni, niti bilo ko drugi nije igrao tako zrelo sa 18 godina, kao što ihta Dončić."
rekao je Duda u intervju za jednu grčku tv stanicu.

Statistički gledano, Luka Dončić je daleko najbolji košarkaš u Evroligi u dosadašnjem toku sezone i slovi za najvećeg favorita za prvog pika na narednom NBA draftu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
OX
Wednesday, 10.01.2018
22:29

Ne moze biti i nikad i nece biti bolji od drazena

avatar
Nenad Šmigić
Wednesday, 10.01.2018
18:27

Duda nije u pravu sto se tice drazena,od njega nije bolji niti ce ikada biti...duda je zaboravio da je drazen u 16 godina odveo sibenku do prvaka jugoslavije,a mi stariji pratioci kosarke znamo da je tada ta liga bila ubedljivo najjaca u evropi !!!!!! Nikada nece imati sut,dribling,kreaciju kao drazen...i jos jedna se stvar zaboravlja,93god.unmaju je poginuo drazen,a tu sezonu je bio drugi strelac nba,odmah iza dzordana....jedan,neponovljivi kosarkaski mozzart...dudo ne mesaj babe i zabe !!!!

avatar
RUSKI CAR
Wednesday, 10.01.2018
17:07

Kakav propust smo napravili što smo ga prepustili Sloveniji, strašno!

avatar
MladoKolonac
Wednesday, 10.01.2018
17:23

simptomatično je kako u gotovo svakom ex Yu mešovitom braku odnese prevagu ona strana koja nije srpska - Dražen, Aca Trrica, Dragići, Dončić, Marko Popović, Bojan Bogdanović, Prosinečki... S druge strane, Dariju Šariću, Komazecu, Subašiću su oba roditelja Srbi iz Dalmacije, pa izabraše 'rvatsku.

avatar
indija durot
Wednesday, 10.01.2018
21:21

sam je odabrao