Drugo poluvreme naljutilo Tomića, ali Zvezdina pobeda nije izostala

Autor: Darko Mitrović
subota 04.05.2019.
18:41
Izvor: Sportske.net

Od 2014. godine, ovo je 23. Zvezdina pobeda u 23 utakmice protiv FMP-a.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

U derbiju trećeg kola Grupe A Superlige Srbije, Crvena zvezda je večeras u ''Pioniru'' savladala FMP rezultatom 82:65 i učvrstila se na vrhu tabele.

Tokom prvog poluvremena, Zvezda je dominirala, njena prednost je rasla iz minuta u minut, najviše zahvaljujući raspoloženom trilingu Čović-Dobrić-Simanić.

Na poluvremenu su crveno-beli imali čak 22 poena prednosti - 49:27, pa se postavljalo pitanje da li ''Pantere'' u nastavku čeka sudbina podgoričke Budućnosti iz finala plej-ofa ABA lige.

Ali, umesto toga, domaći su izgubili sjajan ritam iz prvih 20 minuta, FMP je to počeo da koristi i krajem treće četvrtine smanjio na samo osam poena razlike - 60:52, a početkom poslednjeg kvartala razlika je bila još manja - 62:56.

To je prilično razbesnelo trenera Crvene zvezde Milana Tomića, koji je na jednom od tajm-auta u tom periodu bio veoma ljut na svoje igrače, što ne poštuju nešto na čemu se već celu sezonu radi.

Kritike su urodile plodom, Zvezda nije dozvolila neizvesnu završnicu i do kraja je rutinski završila posao.

Zvezda sada ima skor 3-0, a FMP je danas pretrpeo prvi poraz u tri odigrana kola Grupe A.

Centar Dušan Ristić je sa 16 poena i 10 skokova bio najefikasniji u Crvenoj zvezdi, a Filip Čović je briljirao sa čak 16 asistencija.

Simanić je takođe bio zapažen sa 15 poena, Dobrić je upisao 11.

U FMP-u najbolji Dilejni sa 18 i Jeremić sa 15 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nemam pojma
Sunday, 05.05.2019
14:05

Kako vas nije sramota! Kad je Radnički prišao na samo 6 poena razlike, trener Jovanović uvodi decu, Tomaševića i Pavićevića, dok Tomić vraća Barona i Fajea. I sve da bi se razlika opet napravila uz divljanje mladog Uskokovića uz nerezonski promašene šuteve i neuspešne prodore. Mesto da su završnicu odigrali najiskusniji i najbolji uz šansu da pobede prvi tim fmp.

avatar
⭐♦ povratka kralja
Sunday, 05.05.2019
22:21

Igrali su Zvezda i FMP. Znam da ti je svejedno jer vas i jedni i drugi ponizavaju gde stignu, ali gledaj cinjenice. Veceras su igrali partizai i Dinamik. Jos Igokea vam fali pa da budete kompletni. Ali to sto vi imate krizu identiteta i selektivnu amneziju ti ne da za pravo da pises lazi.

avatar
⭐♦ povratka kralja
Saturday, 04.05.2019
18:45

Filip Covic iz utakmice u utakmicu pokazuje da zasluzuje da bude deo Zvezde. Nadam se da ce ostati kao drugi plej i sledece sezone. Da se ne preziva kako se preziva, verujem da bi imao mnogo bolju karijeru.

avatar
NE LJUTI SE COVECE
Saturday, 04.05.2019
21:17

Evidentno se Trudi I igra srcano, za svaku hvalu no u Evroligi ce ga pojesti. Nama treba plej tipa Jovic, Covke mozda treca solucija, za ABA ligu.

avatar
paok
Saturday, 04.05.2019
21:55

Dobar je igrac ali nazalost ima pogresno prezime