Dre nije spreman, ko će da čuva LeBrona?

Autor: Boban Filipović
četvrtak 31.05.2018.
15:26
Izvor: Sportske.net

Igoudala definitivno propušta prvi meč finalne serije, što značajno povećava izglede Klivlendu za brejk.

Beta/AP Photo/Paul Sancya
Beta/AP Photo/Paul Sancya

Povezane vesti

Sutra ujutru počinje veliko finale, prvi duel je na programu u 'Ouklendu'.

Aktuelni šampion u završne borbe za odbranu titule kreće bez Andrea Iguodale, što bi mogao da bude veliki problem za ekipu Stiva Kera.

Reč je o igraču čiji uticaj na igru ne može da se dočara u statističkim kolonama.

Podsetimo da je Dre bio MVP finala u sezoni kada su se Golden Stejt i Klivlend prvi put borili za prsten. Tada je bio ključ za zaustavljanje LeBrona Džejmsa.

Međutim, osim što je "specijalac" za defanzivu, Iguodala je veoma važan činilac i za ofanzivu. On nije "skorer" i poslednja je napadačka opcija u prvoj petorci, ali je kod njega kjuč za dobar protok lopte. Iako je po vokaciji krilo, u pozicionim napadima je on taj koji kreira i iznalazi najbolja rešenja.

Uostalom, bez njega u timu Golden Stejt je dva puta u konferencijom finalu dao manje od 100 poena i izgubio oba meča od Hjustona, u majstorici je jedva prebačena 'stotka', a pobeda "ratnika" došla je kao posledica kombinacije užasnog šuta za tri poena 'Roketsa', tendecioznog suđenja i lude treće četvrtine.

LeBron je u ovosezonskom plej-ofu demonstrirao da je svemoguć, a vest da Iguodala neće moći da nastupi na prvoj utakmici velikog finala će ga sigurno još više motivisati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Brat Sergio Return_
Thursday, 31.05.2018
17:34

GSW ovo dobija sa najmanje 15 razlike. Nece Lebron moci sam protiv vanzemaljaca. Ako Karija ne ide, krene Tompsona ili obrnuto.

avatar
bagra
Thursday, 31.05.2018
17:00

A ko ce da cuva Karija i Tomsona?

avatar
3x3
Thursday, 31.05.2018
16:57

Dzejmsa je svakako nemoguce cuvati. Igrao Igvadala ili ne, Golden Stejt je veliki favorit jer je cuvena trojka bukvalno nezaustavljiva.

avatar
Marco Popovich
Thursday, 31.05.2018
15:28

Auuu Ratnici gube titulu,kako ce bez Iguadale?! A imaju samo Grina,Durenta,Karija i Tomsona...
:D

avatar
Amar Zornic
Thursday, 31.05.2018
17:00

Bez igudale nisu isti tim , sa njim su strasna small ball petorka , bez njega ulazi Looney na centra a onda Green mora na 4 sto po vokaciji i jeste al se to lose pokazalo u ovom play offu . Ovo je sjajna vest za Cavse pogotovo jer ce vetovatno KD morati na Lebrona sto je otezavajuca okolnost za GSW jer ce izostat Kevinom uobcajeni ucinak u napadu

avatar
Marco Popovich
Thursday, 31.05.2018
21:46

Da je Lav onaj iz stari iz Minesote,bilo bi zanimljivo pod reketom :D