Drama u Železniku, FMP na korak od finala!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 29.05.2018.
19:58
Izvor: Sportske.net

Velika drama u meču FMP-a i Borca, na kraju slavlje "Pantera".

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Slavlje "Pantera" u prvom meču polufinala plej-ofa Super lige Srbije protiv Borca sa 71:69.

Od samog starta utakmice videlo se da ćemo gledati neizvestan meč, niti jedan tim nije uspeo da se više odvoji, najveću prednost imao je FMP od 18:8 u prvoj deonici kada je Nemanja Nenadić postigao poene, ali su košarkaši Borca uspeli da smanje rezultatski zaostatak do kraja ove deonice.

U drugoj Borac stiže do izjednačenja, 20:20 posle trojke Kutlešića, Borac je čak i poveo, ali su Odžo, Nenadić i Jeremić vratili prednost do kraja poluvremena na stranu FMP-a.

Drugo poluvreme kreće serijom domaćina, bilo je i 44:31 nakon poena Radovanovića sa linije za slobodna bacanja, a nakon zakucavanja Odža bilo je +15.

Tada na scenu stupa Ilija Đoković, košarkaš koji je toliko nedostajao Borcu u završnici ABA 2 lige. Postigao je 12 poena u drugom delu treće četvrtine, držao je Borac i dalje u igri.

Borac je preokrenuo u poslednjoj deonici zahvaljujući poenima Balabana i Stojadinovića, a totalnu neizvesnost gledali smo do kraja utakmice. Stefan Pot je sa linije za slobodna bacanja uspeo da donese domaćima +4 na pola minuta do kraja, Pešaković je držao Borac u igri, Nenadiću je na drugoj strani zadrhtala ruka, da bi Borac imao poslednji napad.

Ilija Đoković je pokušao trojkom da donese pobedu Čačanima, ali nije uspeo, FMP vodi sa 1:0 u seriji.

Nenadić je imao 22 poena, imao je 9 skokova i 6 asistencija, a Odžo ga je pratio sa 14 poena, 5 skokova i 4 blokade. Pot je dodao 11 poena. Na drugoj strani Stojadinović 15 poena, Đoković 14 uz 5 asistencija, Balaban je postigao 12 poena.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke