Drama u Tel Avivu, poraz Makabija pred dolazak u Beograd!

Autor: Darko Mitrović
utorak 24.10.2017.
21:52
Izvor: Sportske.net

Duel dve neporažene ekipe u prva dva kola Evrolige večeras pripao Olimpijakosu.

EPA/PANAGIOTIS MOSCHANDREOU
EPA/PANAGIOTIS MOSCHANDREOU

Povezane vesti

Košarkaši Olimpijakosa upisali su i treći trijumf u novoj sezuoni Evrolige, pošto su večeras kao gosti u dramatičnoj završnici savladali Makabi u Tel Avivu sa 69:68.

U najvećem delu utakmice, ovo je bio ravnopravni duel. Olimpijakos je bolje počeo meč, poveo je sa 12:4, ali je Makabi  brzo uhvatio priključak, posle čega je viđena ''rezultatska klackalica'', sve do sredine treće četvrtine.

Posle vođstva Makabija od 41:39, Olimpijakos pravi seriju 12:2 i stiže do osam poena prednosti - 51:43.

Domaći tokom poslednjeg kvartala uspevaju da smanje na samo poen zaostatka (61:60), ali Jorgos Printezis vezuje potom šest poena i gosti su se ponovo ''odlepili''.

Na minut i 45 sekindi pre kraja, naš Nikola Milutinov postiže važne poene sa linije slobodnih bacanja, za vođstvo 69:63.

Neizvesnost je vratio Majkl Rol svojom trojkom, a za pravu dramu u finišu pobrinuo se Noris Kol, koji smanjuje na 69:68 pola minuta pre kraja.

Ipak, više od toga domaći nisu mogli, Olimpijakos je zadržao minimalnu prednost i nastavio seriju pobedea u Evroligi.

Jorgos Printezis je sa 21 poenom bio ubedljivo najefikasniji u pobedničkoj ekipi, a Nikola Milutinov je meč završio sa osam poena i osam skokova.

U Makabiju Noris Kol 22 poena i sedam skokova, a uz njega ''dvocifren'' je bio i Pjer Džekson sa 14.

Podsetimo, Makabi već u četvrtak gostuje Crvenoj zvezdi mts u Beogradu, u okviru četvrtog kola Evrolige, a Olimpijakos dočekuje Himki, koji je ranije večeras savladao srpskog šampiona sa 85:78.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke