Drama u prepunom "Pioniru", Partizan maksimalan!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 06.10.2018.
22:58
Izvor: Sportske.net

Crno-beli sjajni na početku sezone.

ABA liga/Partizan NIS
ABA liga/Partizan NIS

Povezane vesti

Sjajan početak za crno-bele u ABA ligi ove sezone.

Ekipa Nenada Čanka je danas uspela da savlada Olimpiju iz Ljubljane i tako je stigla do druge pobede u isto toliko odigranih mečeva ABA lige. Bilo je 82:79.

Daleko od toga da je bio lak posao Partizana u današnjem meču.

Vrlo brzo je Partizan poveo sa 5:1 nakon trojke Pejdža, gosti su se držali čak i nakon trojke Sija. Bilo je vrlo tvrdo, poveo je Partizan pred sam kraj četvrtine sa 8:15, ali su gosti na sve moguće načine ostajali u igri.

Veoma bitnu trojku postiže Markus Pejdž koji je bio u elementu večeras, ali se gosti uprkos prednosti od 7 poena razlike u korist Partizana vraćaju u igru još jednom.

Špan je vezao dve trojke sredinom deonice i doneo prednost gostima, Partizan je imao velikih problema u napadu i Olimpija je držala svoju prednost stečenu sredinom četvrtine.

Trojka Badžima je bila veoma bitna za Olimpiju da ode na odmor uz prednost, Partizan nije uspeo da preokrene rezultat.

Gosti stižu i do 4 poena prednosti u nastavku što je bila najveća prednost do tada, a onda je Zagorac preuzeo stvar u svoje ruke. Slobodna bacanja, zakucavanje, trojka, pa asistencija Aranitoviću za novu trojku... Partizan je vratio prednost, ali ne zadugo.

Pogodio je i Marinković trojku, ali su gosti novom trojkom u poslednjoj sekundi stigli do izjednačenja pred početak poslednje deonice.

Poveo je Partizan sa 4 poena prednosti na startu poslednjeg kvartala, a jedan od ključnih momenata utakmice kada je "Pionir" eksplodirao jeste nova trojka Radeta Zagorca koji je pogodio za 65:58.

Gosti kao da su imali devet života na ovoj utakmici.

Crno-beli su ponovo popustili i u odbrani i u napadu, serijom 5:0 Olimpija stiže do -2, došlo je i do srljanja u napadu i šutiranja trojki, Marinković i Nikolić su promašili po jednu i vrlo brzo smo ušli u dramu na kraju meča.

Džons je pogodio za izjednačenje, a onda je raspoloženi Zagorac vratio crno-belima prednost na ulasku u poslednja tri minuta. Begić donosi prednost gostima na ulasku u poslednja dva minuta. Penal završnica je počela pre nego što smo očekivali, Zagorac je promašio dva bacanja, ali je kasnije doneo prednost Partizanu.

Ipak, junak je Markus Pejdž koji je pogodio trojku za 71:69. Zagorac je kasnije dodatno povećao prednost kada je pogodio koš i faul, ali na drugoj strani sjajni Špan pogađa novu svoju trojku za -2!

Marinković pogađa na drugoj strani, Partizan je u poslednji minut ušao sa +4 što je bilo dovoljno za pobedu, ispostaviće se na kraju, pobedu su samo potvrdili Aranitović i Nikolić. Nije pomogla ni trojka Mesičeka iz nemoguće situacije.

Rade Zagorac je bio fantastičan sa 26 poena, Pejdž je dodao 13, a Marinković 12. Na drugoj strani Špan je bio neverovatan sa 24 poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
37Dadoo
Sunday, 07.10.2018
08:21

Ovakve navijače mogu samo da sanjaju onih 70 posto u Srbiji 😉

avatar
nenadnenad1234
Saturday, 06.10.2018
23:10

Bez drugog pleja (jer Nikolic ne moze to da igra) i visokog igraca koji ce da zagradi obruc (da deli minute sa Lendlom i Gagicem) nemamo cemu ozbiljenijem da se nadamo. Ako nista drugo uzeti Dejvisa i Nikolica iz Zemuna, koji su se dobro pokazali na turniru u Maleziji.

avatar
petar000
Saturday, 06.10.2018
23:07

Kao prvo, Olimpija je i dalje najnezgodniji protivnik Partizanu u Pioniru u ligi. Iz godine u godinu ja se ne secam da smo ih lako dobili. Dalje, ovaj Span nas je i prosle godine ubio, posle toga sam gledao sledecih pet, sest utakmica Olimpije imao je sut 0 od 30 u tim utakmicama.Ne znam, Partizan ima tako neke igrace u ligi koje jednostavno ne moze da zaustavi godinama i koji igraju protiv nas kao u bunilu nekom. Sto se tice nas, ekipa je sasvim solidna, fali jos jedan centar, ne zato sto su ovi losi vec zato sto se ne moze igrati samo sa dvojicom. Malo manje brljanja, malo vise koncentracije, jer da toga nije bilo utakmica bi bila po meni mnogo ranije resena. Ni jednu nasu dobru odbranu nismo nadogradili kosem, cak smo posle svake takve situacije odmah prodavali loptu i ostavljali im da zavrse na obrucu. Bar 10 takvih situacija je bilo veceras. Sve u svemu ovo je mnooogo bolje nego nekoliko proslih sezona, videcemo gde ce nas to odvesti na kraju, najbitnije je da smo dobili, jer ce biti kikseva ponovo ove sezone i moramo da dobijamo kuci sve ove ekipe koje su u nasem rangu.

avatar
Pipo Inzagi
Saturday, 06.10.2018
23:01

Ajmo prepošteni da čujemo nešto o suđenju u zadnjih minut ipo- dva....