Drama u Podgorici - Gordić heroj, Čeri UPROPASTIO sjajnu partiju!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 18.03.2018.
22:51
Izvor: Sportske.net

Za razliku od duela Zvezde i Mornara, gde nije bilo nikakve neizvesnosti, prava drama u ''Morači'', u drugom polufinalu.

BETAPHOTO/ABA liga/Buducnost VOLI
BETAPHOTO/ABA liga/Buducnost VOLI

Povezane vesti

Košarkaši Budućnosti trijumfovali su večeras u prvoj utakmici polufinalne serije protiv Cedevite. Posle prave drame u finišu, ali i preokreta u poslednjih 30 sekundi, Podgoričani su slavili sa 84:83!

Tokom čitavog meča vodila se neizvesna borba, ali je u prvom poluvremenu Budućnost bila za nijansu bolji rival.

Domaći su imali blagu prednost, na poluvreme su otišli vođstvom rezultatom 39:34.

Ali, u trećem kvartalu se razigrao i raspucao Vil Čeri koji je doneo preokret Cedeviti i domaćina uveo u velike probleme. Čak 30 poena postigli su Zagrepčani u ovom delu igre i tokom poslednje deonice su dugo održavali blagu prednost.

Ali, sve se okrenulo u poslednjih 30 sekundi. Najpre brza trojka Nemanje Gordića posle tajm-auta za 82:83, a onda je Vil Čeri od junaka postao tragičar.

Promašio je oba slobodna bacanja na 16 sekundi pre kraja, a na nešto više od dve sekunde do završetka meča faulirao je Gordića koji je oba puta precizan sa linije penala za vođstvo Budućnosti od 84:83!

Usledio je poslednji tajm-aut Jurija Zdovca, posle kojeg Vil Čeri preuzima odgovornost, uputio je poslednji šut, ali opet nije bio precizan i slavlje domaćih moglo je da počne!

Nemanja Gordić je sa 23 poena i pet asistencija bio najbolji u pobedničkoj ekipi, Gibson je upisao 16, a Ivanović 12 poena.

U ekipi Cedevite Vil Čeri 24 poena, ali sve je to prosuo pomenutim promašajima u poslednjim sekundama. Uz njega, u centru pažnje kod Zagrepčana bio je i Nikols sa 19 postignutih poena.

Podsetimo, ranije danas Crvena zvezda mts je pred svojim navijačima deklasirala Mornar sa 91:63 i takođe povela sa 1:0 u polufinalnoj seriji.

Druge utakmice na programu su za sedam dana u Baru, odnosno Zagrebu.
--

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Roj Kin 16
Monday, 19.03.2018
00:06

Uh kakva utakmica, Čeri nas ubija do samog finiša kad nam je poklonio pobjedu, a za razliku od njega Gordić bez greške. Ivanović odlično vezao 5 poena i asistenciju kad smo se vratili u život i umjesto tu da prelomimo, opet od gotovog pravimo veresiju.. Sad u Zagreb po pobjedu!!! Ajmo plavi!!!!!

avatar
nenadnenad1234
Monday, 19.03.2018
00:23

A de je zahvalnost sudijskoj trojci?

avatar
Roj Kin 16
Monday, 19.03.2018
10:10

Bilo je grešaka na obije strane, zadnji napad nije bio faul, ali zato napad prije toga, kad je Čeri blokirao Gordića, Gordić je bio fauliran. Uz to tokom čitave utakmice je bio takav kriterijum da se i za mali kontakt svira faul, tako da ne vidim problem. Zašto niko od igrača Cedevite nije dobio tehničku? Cijelu treću četvrtinu su prigovarali i nikome ništa..

avatar
nenadnenad1234
Sunday, 18.03.2018
23:55

U Severnoj Koreji bi ovoj sudijskoj trojci oduzeli pasose i zabranili ulazak u zemlju, jer brukaju ime svoje zemlje