Drama u Laktašima - Novica blistao, Gos srušio Igokeu!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 14.01.2018.
18:43
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Partizana ostaju u trci za plasman u plej-of regionalnog šampionata, pošto su uz sjajnu partiju Novice Veličkovića uspeli da slave u Laktašima.

aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna
aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna

Povezane vesti

Najtrofejniji srpski klub stigao je do osme pobede u tekućoj sezoni regionalne ABA lige, pošto je večeras uspeo da savlada Igokeu u Laktašima.

Partizan je bez pomoći Patrika Milera koji je prodat Gazijantepu slavio na gostovanju šampionu Bosne i Hercegovine rezultatom 74:67 (15:15, 19:23, 22:7, 18:22) u meču koji su dve ekipe odigrale u serijama.

Ekipa Nenada Čanka bolje je otvorila utakmicu zahvaljujući raspoloženom Đorđu Gagiću koji je bio najefikasniji igrač u gostujućem sastavu tokom prvog poluvremena.

Prva četvrtina završena je nerešenim rezultatom, a na startu druge Partizan dobrom odbranom zatvara prilaze svom obruču i stiže do maksimalnih 9 poena prednosti.

Najveći problem u tim momentima za Partizan je predstavljala loša realizacija iz šuteva sa spoljnih pozicija, a kada je Gagić napustio parket domaćin je počeo da smanjuje zaostatak.

Serijom 14:0 Igokea preuzima vođstvo i do odlaska na odmor uspeva da ga odbrani.

Drugo poluvreme donelo je nova uzbuđenja i nove preokrete. Partizan je u trećoj sezoni zadržao Igokeu na 7 poena a serijom 16:0 ponovo je uspeo da preokrene rezultat u svoju korist.

Činilo se da će pomenuta serija crno-belih biti dovoljna da Partizan mirno privede utakmicu kraju, ali se kao i mnogo puta tokom tekuće sezone dogodilo suprotno. Partizan je uspeo da ispusti 11 poena prednosti u poslednjem kvartalu i veliku odgovornost za to snosi Đorđe Gagić.

Centar Partizana dobio je petu ličnu sredinom poslednje četvrtine, a zbog gestikuliranja i tehničku. Usledila je serija Igokee 13:2 tako da se u poslednji minut ušlo sa rezultatom 65:65.

U momentu kada se lomio meč na scenu stupa Najdžel Vilijams-Gos. Amerikanac nije imao svoje veče, promašio je sve što je mogao ali je na 65:65 ubacio trojku i praktično rešio pitanje pobednika.

Do kraja su crno-beli sa linije penala uspeli da privedu meč kraju kako su želeli i da stignu do izuzetno važne pobede koja ih ostavlja u trci za četvrto mesto na tabeli.

Drugu utakmicu za redom najefikasniji pojedinac u redovima Partizana bio je Novica Veličković koji je u Laktašima postigao 25 poena, upisao tri skoka i tri asistencije. Kapitena je pratio Najdžel Vilijams-Gos sa 16 poena (2/12 za dva, 2/4 za tri), 6 skokova i 6 asistencija, a dvocifren poenterski učinak ostvario je i Đorđe Gagić (11 pts, 2 sk).

U ekipi Igokee najefikasniji Robert Rikić sa 15 poena i 7 skokova. Sjajnu partiju prikazao je Marko Ljubičić (14 pts, 13 sk), a pomenutu dvojicu pratio je Vuk Radivojević sa 12 poena i 6 asistencija.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Partibrejker
Sunday, 14.01.2018
21:35

Šta će nam drugi plej,može Gos da igra svih 40 min.

avatar
indija durot
Sunday, 14.01.2018
20:40

ekstra..ajmo grobari u 4

avatar
petar000
Sunday, 14.01.2018
20:02

Ovo bi se zavrsilo 20+ da smo umeli da pogodimo 20% suteva koji su potpuno otvoreni bili. Pre mesec dana sa ovakvim sutem bi utakmicu izgubili sa trideset razlike. Da smo od pocetka igrali ovakvu kosarku do sad bi vec licili na tim, ovako kasnimo tri meseca i po meni nemamo nikakve sanse za plejof.. Ne znam za sta je Gagic dobio tehnicku (nisam gledao taj deo utakmice), ali ono sto su davali kao faul Vuku u prvom poluvremenu je smesno i sramotno. Daju mu se bacanja, a da bukvalno kontakta nema. I to u serijama, bukvalno nas okrecu sa nepostojecim faulovima.

avatar
Leipzig&Partizan
Sunday, 14.01.2018
19:58

E Gagicu,Gagicu..nAndric klasika,nema hrabrosti da sutne pa to ti jenNovica kao u najboljim danima,mada me nervira sto sve na njega kad se lomi , zar nema jos nekoga ko sme da sutne

avatar
Sunday, 14.01.2018
19:52

Novica Novica a niko ne pominje sjajan ucinak Vanje i Andrica