Drama u Kragujevcu, Radnički prekinuo seriju poraza!

Autor: Darko Mitrović
subota 09.12.2017.
21:29
Izvor: Sportske.net

Prva pobeda kragujevačkog Radničkog ove sezone u Košarkaškoj ligi Srbije, i to u dramatičnoj završnici protiv OKK Beograda.

Sportske.net/Darko Mitrović
Sportske.net/Darko Mitrović

Povezane vesti

Seriji poraza kragujevačkog Radničkog došao je kraj! Posle deset vezanih neuspeha, ekipa Bojana Kusmuka večeras je u 11. kolu KLS, na svom terenu u hali ''Jezero'' savladala OKK Beograd rezultatom 76:75 i tako pokazala da se nije predala u borbi za opstanak!

Počelo je poenima sjajnog Orlanda Kolmena, koji je već na debiju u prošlom kolu protiv Borca u Čačku pokazao da će biti veliko pojačanje za kragujevačku ekipu, a večeras je to i potvrdio.

Gosti iz Beograda su potom uzvratili serijom 9:0 i stekli solidnu prednost koju su tokom prve četvrtine uspevali da održe. Kolmen im je na drugoj strani poenterski parirao, postigavši 11 od prvih 16 poena domaćeg tima.

Predvođen Amerikancem, Radnički je do kraja prve četvrtine uhvatio priključak, prišao na 22:20, a u drugoj je ekipa Bojana Kusmuka potpuno preuzela kontrolu dešavanja na terenu. Kragujevčani su preokrenuli rezultat, i ne samo to, nego su do poluvremena stekli i ubedljivih 13 poena prednosti - 47:34.

Kako je meč odmicao, uz Kolmena je sve zapaženiji bio Nikola Pavlović i domaći su sredinom trećeg kvartala poveli sa maksimalnih 58:40.

Činilo se da finiš neće doneti neizvesnost, ali od vođstva Radničkog rezultatom 72:62 usledila je serija gostiju, trojka Jovanovića, pa poeni Đokovića i Vujovića i na ulasku u poslednja dva minuta na semaforu je stajalo 72:70.

Ni tu se Beograđani nisu zaustavili, osetili su da je domaćin ozbiljno uzdrman, a na minut i po pre kraja Đoković trojkom donosi preokret OKK Beogradu - 73:72!

Naravno, u ekipi Radničkog odgovornost je preuzeo Kolmen, ali stigao ga je i umor imajući u vidu da tokom čitavog meča nije ni izlazio iz igre. Imao je par promašaja u poslednjem minutu, a na 30 sekundi pre kraja, Demčešen je iznudio prekršaj i oba puta je bio precizan sa linije penala - 74:73.

Na drugoj strani Đoković je fauliran, pa je i on pogodio oba slobodna bacanja za novo vođstvo OKK Beograda - 74:75.

Na osam sekundi pre kraja, Lalović je promašio trojku, ali domaći su izborili novi napad i poenima Petra Beadera sekund pre kraja izborili prvi trijumf u novoj sezoni - 76:75!

Orlando Kolmen se zaustavio na 27 poena (12-22 za dva) za svih 40 minuta u igri, a ovom učinku dodao je i sedam skokova i pet asistencija. Pavlović ga je pratio sa 13, a Strahinja Jovanović je upisao 10 poena.

U gostujućem timu najefikasniji Radovan Đoković sa 21 poenom, Vujović je upisao 13, a Slobodan Jovanović 12 poena.

Radnički sada ima učinak 1-10, a OKK Beograd je od večeras na 5-6.

KLS, 11. kolo

Petak:
Metalac - Spartak 95:78

Subota:
Dinamik - Borac 73:69
Beovuk - Vojvodina 91:92
Vršac - Zlatibor 102:74
KKK Radnički - OKK Beograd 76:75
Dunav - Tamiš 80:90

Nedelja:
13:00h, Mladost - Sloga

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saturday, 09.12.2017
23:00

Умало од готовог вересија, али једна сумњива судијска одлука где је Окк постигао 5 поена у једном нападу је допринела да се закува ! Богу хвала па остварисмо прву победу, овако је можда и најслађе !