Drama u Istanbulu, Derik Braun sprečio veliki preokret Barse

Autor: Boban Filipović
petak 09.12.2016.
19:47
Izvor: Sportske.net

Katalonci su od minus 16 u trećoj četvertini na krilima Tajrisa Rajsa poveli u poslednjem minutu, i to prvi put na meču, ali se ipak vraćaju poraženi sa Bosfora.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Efes je bolje ušao u meč, Grendžer je bio posebno raspoložen na startu, domaćini su konstantno vodili, a najveću prednost u prvoj četvrtini stekli su kada je sjajni Derik Braun pogodio trojku za +8.

Na prvoj mini pauzi Barsa je zaostajala šest poena, a tokom cele druge deonice Efes je čuvao prednost koja je varirala između šest i deset poena prednosti.

Polovinom trećeg perioda Perasovićev tim je imao +16, ali Katalonci su imali odgovor, spustili se na jednocifren minus na ulazu u poslednjih deset minuta, a početkom poslednjeg kvartala na krilima razigranog Tajrisa Rajsa prišli na samo jedan posed (64:62).

Turci su se trgli posle Perasovićevog tajm-auta, nisu dozvolili rivalu da preuzme vođstvo u narednih nekoliko minuta, Grendžer je održavao prednost, ali zbog trojki Renfroa i Doelmana Barsa je ostala u igri.

Na 50 sekundi pre kraja gosti su poveli prvi put na utakmici, sevnula je nova Rajsova trojka posle ukradene lopte za 66:68!

Ipak, Efes ima odgovor. Iz "drugog" napada Brajant Danston pogađa uz faul za 15 sekundi pre kraja, nije bio precizan sa penala, ali je priskočio Braun i iz odbojke doneo dva poena prednosti svom timu.

Na drugoj strani, Tajris Rajs je promašio trojku, a Derik Braun sa linije za slobodna bacanja postavio konalnih 72:68.

Džejson Grendžer je bio najefikasniji u pobednčkoj ekipi sa 16 poena, Toma Ertel je ubacio 14, ali je meč viner bio Derik Braun sa 7 poena, 5, skokova, 3 asistencije i ukupnim indeskom korisnosti 17.

Jedini koji je imao jači indeks od Brauna je Barsin plejmejker Tajris Rajs, koji je ubacio 22 poena i imao 7 asistencija (indeks 19), ali je ipak poneo ulogu tragičara jer je promašio šut za pobedu.

Efesu je ovo bila šesta pobeda, a Barseloni šesti poraz u dosadašnjem toku Evrolige.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke