Drama u Baru - Partizan pao u poslednjoj sekundi!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 04.10.2017.
18:55
Izvor: Sportske.net

Najtrofejniji srpski klub doživeo je drugi vezani poraz na startu regionalne košarkaške lige. Nakon neuspeha u Skoplju crno-beli pali u poslednjoj sekundi duela u Baru.

aba-liga.com/Mornar/Media Pro
aba-liga.com/Mornar/Media Pro

Povezane vesti

Svega dve nedelje nakon četvrtfinalnog okršaja u ABA Super kupu košarkaši Mornara i Partizana ponovo su odmerili snage, ovoga puta u okviru drugog kola regionalnog šampionata.

Utakmice su odigrane u različitim takmičenjima ali je u oba slučaja ishod bio isti pošto je ekipa Mornara i večeras uspela da savlada Partizan i da mu nanese drugi poraz u ABA ligi.

Barani su večeras slavili rezultatom 83:81 (36:22, 18:19, 17:16, 12:24) i to zahvaljujući poenima koje je Brendis Reli-Ros postigao u poslednjoj sekundi utakmice.

Partizan je utakmicu počeo bez odbrane. Domaći su se šetali po terenu i radili šta su hteli kao da naspram sebe imaju rivala koji igra sa kadetskom selekcijom.

Već nakon četiri minuta igre Mornar je imao 15 postignutih poena, a do odlaska na prvu pauzu domaći su napravili 14 poena prednosti uz 36 datih poena!

Crno-beli su tokom drugog kvartala uspeli da "zaustave krvarenje" i da odigraju egal, pa čak i da dobiju taj deo utakmice sa "pola" koša razlike.

Kako smo i u trećoj četvrtini imali izjednačen odnos snaga i kako je domaćin u poslednju deonicu ušao sa +14 očekivalo se da će Mornar bez problema privesti posao kraju.

Već na početku poslednje četvrtine Partizan je napravio seriju 5:0 i prvi put posle dvadeset i "kusur" minuta uspeo da priđe domaćinu na manje od deset poena zaostatka što je u psihološkom smislu dosta značilo Nikolićevoj ekipi.

Kako je vreme odmicalo Partizan je sve više topio prednost Mornara, praktično se sa drugom petorkom vratio u život i došao u poziciju da ima šut za potpuni preokret ali je Marko Čakarević promašio otvorenu trojku.

Domaći su uprkos očajnom izdanju u poslednjoj četvrtinu imali poslednji napad koji je "jedan na jedan" rešavao Brendis Reli-Ros. Na nesreću crno-belih, Amerikanac je bio precizan i u poslednjoj sekundi doneo pobedu Mornaru.



Meč viner je ujedno bio i najefikasniji u domaćem timu sa 18 poena, ali su veliki doprinos dali Derek Rajan Nidam (15 pts, 7 as), Uroš Luković (13 pts, 7 sk), te Strahinja Mićović i Nemanja Vranješ sa po 12 poena.

Partizan je na putu ka preokretu koji se na kraju nije dogodio vodio novajlija Patrik Miler sa 20 poena, a samo su još Vanja Marinković (11 pts) i Marko Čakarević (10 pts) bili dvocifreni u poraženom sastavu.

Ekipi Miroslava Nikolića za utehu ostaje to što je u završnici meča pokazala karakter i srčanost, a nema sumnje da će za bolje rezultate morati da se prolije još mnogo znoja na treninzima.

Partizan će prvu pobedu u ABA ligi tražiti u duelu sa FMP Železnikom koji je na programu 7. oktobra od 19 časova. Mornar je upisao prvenac u regionalnom prvenstvu, a u narednom kolu gostuje Mega Bemaksu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
daka bar
Wednesday, 04.10.2017
23:37

bravo za mornar, kako su grobari plakali danas to nije normalno! napred mornar i zvezda.Pozdrav od barskih delija!

avatar
magister
Wednesday, 04.10.2017
21:02

Ne bih žurio sa negativnim komentarima. Partizan je pod nekim, u najmanju ruku čudnim, okolnostima došao u situaciju da se bori za goli život. Ali, živimo u takvom vremenu, ovo je MORALO da se desi. Borićemo se za opstanak, a bilo bi dobro da kroz tu borbu dobijemo neke igrače.

avatar
Partizan/Lazio
Wednesday, 04.10.2017
19:17

Stoji da je ove sezone prioritet da napravimo nekoliko igraca, ali to ne mora da znaci da nam timska igra bude ravna nuli u odredjenim segmentima.

avatar
Rafa_Cg
Wednesday, 04.10.2017
19:02

Mornara amerikanci guraju I micovic je dobar , partizan sa cakarevicem gavrilovicem nece daleko dogurat . Primiti 36 poena za 10 min od prosjecne ekipe je veoma lose . Muta nek se zapita sta je sa odbranom

avatar
Bianconeri Belgrado
Wednesday, 04.10.2017
19:00

Neka ne brini te se braco Grobari!Jos koju godinu nek budu ovi plastikaneri na prvom mestu,al posle sledi remont i jedna od najsjajnijih generacija u Partizanovoj novijoj istoriji,to ce se desiti,morace,jer posle svega ovoga bljesnuce ubedljivo najveci KK klub u Srbiji!!!

avatar
The Real Man
Wednesday, 04.10.2017
18:58

I onda ce sledece kolo neko da ih razbije 20 razlike, jer nista nece pogoditi. Vec vidjeno. I jos nesto, Uros Lukovic jer 10 puta bolji centar od svih nasih zajedno, a uz to je veliki grobar!! Ne razumem zasto mu nije ponudjen ugovor.

avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 04.10.2017
18:57

3/4 smo bili zreli za -30, na kraj smo imali sut za vodjstvo(pobedu), ali nismo dali. Na kraj se lepo vidi sto Vujosevic pojedine igrace iz ove postave nije forsirao.

avatar
Emperador(2018)
Wednesday, 04.10.2017
19:47

Andrica i Vanju ?

avatar
Partibrejker
Wednesday, 04.10.2017
23:59

Pa Vanju je bas on forsirao.I sad uvek istice da je Vanja biser srpske kosarke.

avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 04.10.2017
20:19

Pre svega sam mislio na Vanju, Cakarevica sto izbacio i Salica sto uopste nije koristio.