Drama u Atini - Olimpijakos slavio nakon produžetka

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 02.03.2018.
22:38
Izvor: Sportske.net

Nije moglo bez drame u atinskom derbiju. Olimpijakos kontrolisao dešeavanja na parketu tokom većeg dela meča, PAO režirao preokret u poslednjoj četvrtini, pitanje pobednika rešeno nakon produžetka.

Epa/Georgia Panagopoulou
Epa/Georgia Panagopoulou

Povezane vesti

Pretposlednja utakmica 24. kola Evrolige odigrana je u "OAKA Areni" gde su snage odmerili atinski velikani Panatinaikos i Olimpijakos.

Kako to neretko biva, atinski derbi okonačan je na dramatičan način i to nakon produžetka. Olimpijakos je slavio rezultatom 87:85 (16:18, 27:16, 19:16, 9:21, 16:14).

Nakon izjednačene prve četvrtine ekipa Janisa Sfaropulosa preuzima kontrolnu nad igrom i stiže do dvocifrene prednosti, a najviše je imala +13 (30:43).

PAO do odlaska na odmor ipak uspeva da napravi mini seriju 4:0 i da na poluvreme ode sa jednocifrenim minusom.

Gosti su nastavili da kontrolišu igru i rezultat u nastavku ali je PAO počeo da "topi" prednost gradskog rivala i da na 80 sekundi pre kraja dođe do potpunog preokreta.

Od momenta kada je Džejms Gist doveo "zelene" u prednost videli smo još samo jedan poen, a postigao je Vasilis Spanulis sa linije penala. Obe ekipe imale su po napad za pobedu u poslednjih deset sekundi ali se ipak otišlo u produžetke.

Tokom dodatnih pet minuta Olimpijakos je uspeo da stigne do pobede i da prekine seriju Panatinaikosa koji je dobio poslednjih šest međusobnih mečeva sa gradskim rivalom.

Najefikasniji u redovima Olimpijakosa bio je Brajan Roberts sa 18 poena, a pratili su ga Jorgos Printezis (6 sk) i Vasilis Spanulis sa po 15 poena. Nikola Milutinov postigao je 4 poena i ostvario isti broj skokova za 23 minuta na parketu.

U poraženom sastavu dvojica sa više od 20 postignutih poena. Nik Kalates je meč završio sa 23 poena, 10 asistencija i 4 skoka, dok je Džejms Gist ubacio dva poena manje uz 6 skokova i 2 asistencije.

Bio je ovo prvi trijumf Olimpijakosa nad Panatinaikosom posle devet meseci, a prvi u tekućoj sezoni.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke