Drama i pobeda Španije, Srbija je u četvrtfinalu!

Autor: Nikola Miloradović
petak 06.09.2019.
16:19
Izvor: Sportske.net

Italijani ostali bez šansi za plasman u narednu fazu.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Košarkaši Španije slavili su u prvom meču druge faze takmičenja u Kini protiv Italije sa 67:60 (18:18, 12:13, 20:17, 17:12), te su tako obezbedili plasman u četvrtfinale i sebi, ali i selekciji Srbije.

Tesno je bilo od starta, Italijani su bolje otvorili meč, poveli sa 15:7, ali je usledio odgovor Španaca.

Egal je bio na kraju prvog kvartala, 18:18.

Slična situacija i u nastavku, igrale su se čvrste odbrane, videli smo jako mali broj poena, na kraju 31:30 za "Azure" pred odlazak na veliki odmor.

Interesantno, Španci su od 1994. godine u samo pet navrata na prvenstvima sveta postizali 30 ili manje poena, u tri navrata su izgubili.

Kao što se i očekivalo, nijedna selekcija nije uspevala ozbiljnije da se odlepi ni u nastavku, ali Španci su uspeli da steknu dva poena viška pred poslednji odmor.

Vratili su se Italijani, neizvesno je bilo samo do kraja, ali su Španci uspeli da se odlepe u samom finišu, bili su precizni sa linije za slobodna bacanja, te su napravili osetniju razliku i upisali trijumf vredan plasmana u četvrtfinale.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu Huančo Erangomez sa 16 poena, pratio ga je Rubio sa 15, dok je 11 dodao Serhio Ljulj.

Kod Italijana se istakao Galinari sa 15 poena, 12 je dodao Luiđi Datome.

Srbija i Španija će u međusobnom duelu odlučivati ko će sa prvog mesta u nastavak takmičenja, podsećamo, u četvrtfinalu će se ukrstiti sa Argentinom ili Poljskom, koje će takođe u međusobnom duelu odlučivati o poziciji sa koje idu u nokaut fazu.

Poljska i Argentina se sastaju osmog septembra od 14h, duel Španije i Srbije zakazan je za 14:30h istog dana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
M_85
Friday, 06.09.2019
20:01

Po menije Argentina opasnija od Spanije

avatar
NE LJUTI SE COVECE
Friday, 06.09.2019
16:36

Koliko god su mi Spanci prepotentni, navijao sam za njih, sto zbog sigurnog prolaza sto zbog one pacerske izjave Italijanskog trenera o sudijskoj pomoci. Dolazi nam definitivno najtezi protivnik no mnogo smo jaci pod kosem i to moramo iskoristiti. Nadam se da ce se Micic konacno upaliti i Gudura. Prevelik teret nosi Bogdan i Jovic. Nadam se i uigranijem Lucicu, da odmeni malo Belog. Bolji smo no bice cupavo, Spanci su Spanci, uigrani, borba za medalju im je dobar dan, imaju nekoliko odlicnih pojedinaca. Idemo po pobedu, pa i za kos razlike.