Drajmond Grin - Najbolja četiri poena u istoriji košarke!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 11.02.2017.
09:06
Izvor: Sportske.net

Nikome ovo nije pošlo za rukom, pa je košarkaš Voriorsa sada već obezbedio mesto u galeriji slavnih!

Beta/AP Photo/David J. Phillip
Beta/AP Photo/David J. Phillip

Povezane vesti

Minesota nije našla rešenje za Entonija Dejvisa. "Obrva" im je ubacio 42 poena, imao je i 13 skokova. Na drugoj strani je Tauns brojao do 36, ali je pobeda otišla sa severa.

Bjelica se nije upisao za 12 minuta, imao je 3 skoka, timovi su počeli duel izjednačeni na 12. mestu Zapada, pa su Pelikansi trijumfom preskočili domaćina.

Nju Orleans je šutirao 60%, najbolje u sezoni, ubacili su 12 trojki...

Sakramento je napravio veliki preokret protiv Atlante, Kingsi su gubili sa 22 razlike, a onda je Daren Kolison dokrajčio 3.5 sekunde pre kraja Houkse. Završio je sa 22 poena, koliko su dali Kazins i Ben MekLemor. Ovaj poslednji je ubacio 6 trojki, Sakramento je postavio i rekord franšize, dali su 18 trojki u neverovatnom meču...

Feniks je lako pobedio Čikago, iako se Džimi Batler vratio u tim Bulsa. Buker je brojao do 27, na drugoj strani Batler 20 poena. Sansima dobro ide protiv timova sa Istoka, imaju skor 11-7, ali su zato izgubili 30 od 35 mečeva protiv timova iz svoje konferencije.

U derbiju, Golden Stejt je dobio u Memfisu. Učinak Drajmonda Grina ostaće zapamćen, tripl-dabl, ali sasvim neuobičajen. On je dao svega 4 poena, ali je, pazite sada, imao 10 asistencija, 12 skokova, 10 ukradenih lopti i 5 blokada. Savršena utakmica zaista, on je postao prvi čovek u istoriji lige koji je napravio prvi tripl-dabl bez dvocifrenog broja poena. Klej Tompson je ubacio 36 poena, Durant dodao 24, pa su Voriorsi uspeli konačno da nađu lek za "Grizlije" koji su ih dva puta tukli u sezoni.

Vašington nastavlja da dominira kod kuće, presabrali su se posle bolnog poraza nakon produžetaka sa šampionom i savladali Indijanu. Džon Vol je ubacio 26 poena, imao 14 asistencija. Ispraćen je ovacijama, jer je Indijana povela na oko 90 sekundi pre kraja. A onda je Vol, pogodio iz teške pozicije, asistirao Markifu Morisu za trojku i dao tri slobodna bacanja, sve to u samom finišu.

Janis Antetokumpo je dao 41 poen, ali Baksi su ostali praznih šaka protiv Lejkersa. Sezona se pretvara u noćnu moru za Milvoki, izgubili su 12 od 14 mečeva, ostali bez Džabari Parkera. Lejkersi su im noćas ubacili 15 trojki, Nik Jang ih je vodio sa 26 poena, pa mladi tim Luka Voltona ipak završava turneju pobedom.

Odličan je bio bivši igrač Mege, Zubac sa 15 poena, dok je Teletović ubacio samo jednu trojku za Bakse.

Majami ne staje, mada je pobeda u Bruklinu protiv najgoreg tima lige očekivana. Ona je 13. u nizu za Hit, koji je predvodio Džejms Džonson sa 26 poena. Dragić je dodao 21, nije sve bilo glatko, bili su na -11 u trećoj četvrtini ali su uspeli da okrenu rezultat. Bruk Lopez je na drugoj strani ubacio 30 poena, Bojan Bogdanović 16.

Bobi Marjanović nije dobio šansu protiv bivšeg kluba, San Antonio je slavio u Detroitu, kada je Kavi Leonard u svom elementu, onda nema problema. "Kandža" je ubacio 32 poena Pistonsima, dobrodošla pomoć bili su 13 poena Divejnda Dedmona, imao je 11 skokova u prvom poluvremenu, na pravi način menja Gasola.

O podvigu, odnosno rekordu karijere Nikole Jokića možete čitati ovde.

Sakramento - Atlanta 108:107
Feniks - Čikago 115:97
Memfis - Golden Stejt 107:122
Vašington - Indijana 112:107
Minesota - Nju Orleans 106:122
Milvoki - LA Lejkers 114:122
Njujork - Denver 123:131
Bruklin - Majami 99:108
Detroit - San Antonio 92:103

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Realan tip
Saturday, 11.02.2017
12:54

Ne bih da umanjujem uspjeh momka, ali ukradene lopte se ne racunaju u triple doble, vec poeni, skokovi, asistencije i blokade.

avatar
Dušan Živanović
Saturday, 11.02.2017
15:39

šta to lupaš računa se svaka statistika koja nosi pozitivne indeks poene

avatar
Realan tip
Saturday, 11.02.2017
16:29

Ranije nije bilo tako, mozda se u medjuvremenu mijenjalo. Meni u nizim kategorijama nisu priznali 10+ ukradenih lopti, poena i skokova kao tripl dabl. Rekli su asistencije i blokade jos se racunaju.

avatar
lonchy88
Saturday, 11.02.2017
12:06

Najbitniji igrac u timu golden stejta!Sjecate se njihove prve titule. Kada su oscilirali i kari i tomson u finalu. Pobjedu su donjeli grin i igidaula ( ovaj bio mvp finalne serije). Moze westbrook praviti koliko hoce tripl dablova, harden sutirati milion puta i izgubiti bezbroj lopti!Kari moze ubaciti hiljadu trojki u sezoni, ali je najbitiniji tim i kohezija u ekipi. Drejmond Greenaa neki vole, a neki ga mrze. On je vjerovatno najnetalentovaniji igrac u ekipi golden stejta ( pa i nije kada vidim roster) ali je trudom, radom i silnom zeljom i motivacijom nadomjestio sve svoje nedostatke i pokazao da je tihi vodja ove sjajne generacije golden stejta. Meni licno su su drazi neki drugi timovi u ligi, kao i neki drugi igraci. Juce sam citao na sajtu prepucavanje o westbrooku i jamesu. Svako ko iole razumije i prati nba, a sa tim da ima i poneki kliker i malo smisla za samu igru zna ko je bolji, i ko je najbolji igrac lige. Ali je uvijek lijepo vidjeti igrace poput greena koji su polivalentni i koji znaju da stave sebe u funkciju tima i sve podrede pobjedi ekipe!

avatar
Bidza i Tridza
Saturday, 11.02.2017
13:32

Bravo,slazem se. Ja Grina ne podnosim zbog njegovog ponasanja al je strasan igrac,verovatno i najbitniji za GSW. A zanima me ko je po tebi bolji,Vestbruk ili Lebron? Spomenuo si ih pa da te pitam,i ja sam ucestvovao u toj raspravi o njima :)

avatar
Bidza i Tridza
Saturday, 11.02.2017
19:11

Pre meca sa Viganom pisu da Marsijal ide a on dve asistencije. Danas vest da ce sigurno otici a on gol i asistencija. Nece on nigde,bice strasan igrac.

avatar
lonchy88
Saturday, 11.02.2017
19:00

Pa citao sam mislio sam da ces ti prvi skapirati!Meni je lebron vrh sto se ovoga tice. Mogu ovi klinci misliti sta hoce. Postujem ja wesa i sve ono sto radi, ali on igra na fizicke predispozicije i na veliko srce!To mu niko ne moze osporiti, sa drugew strane lebron igra koliko je dovoljno, a onda u plaz ofu poludi!Lijepo je milicic rekao da se ne moze izdrzati 100 utakmica na nivou na kojem se igra u nba!Dok sam bio mladji nekako sam volio gledati majami i vejda. sjecam se njegovih tekmi protiv bostona, kada je znao zabiti i do 50 poena a gubiti tekme jer je bio usamljen!Kao sto sam rekao bitan je tim i hemija. SA grinom to golden stejt ima, kao i kvilend sa velikim jamesom. I meni je jordan najveci ikada........ samo mi zao ovoga cikaga, sto imaju neiskusnog trenera, i neuravnotezen roster!Pustise starog i prepredenog gasola a dovedose bruka lopeza od kojeg ja bolje sutam iz kreveta. A vidio si i sam kako igraju ako si ih imalo pratio. Dobio nam manco upravo. Martijal zivotinja. Mogli smo i danas primiti, ali nasrecu nismo. Ali smo zato trebali minimm 5 komada spakovati!sportski pozzzzzz

avatar
bagra
Saturday, 11.02.2017
11:39

Da li si ikada igde cuo da je neko Lenarda oslovio sa Kavi?

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Saturday, 11.02.2017
12:17

Ili Dedmona Divejnd ili Grina Drajmond:-D

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Saturday, 11.02.2017
10:14

Drejmond. Pravi je Dr Dre:-D