Dragićevo buđenje, Lebronov heroj, Durantov povratak, Montin šuterski trening!

Autor: Boris Jovanović
sreda 03.12.2014.
08:39
Izvor: Sportske.net

Goran Dragić rasturio Indijanu, Monta Elis šutirao čak 38 puta i na kraju završio kao junak u Čikagu. "Durantula" ponovo na parketu. Znate li ko je heroj Lebrona Džejmsa?

Beta/AP Photo/Ross D. Franklin
Beta/AP Photo/Ross D. Franklin

Povezane vesti

Velika trojka Klivlenda je odigrala najbolji meč sezone. Lov, Irving i Lebron su iskombinovali 81 poen u pobedi Kavsa protiv Milvokija. Bio je to četvrti trijumf u nizu za tim iz Ohaja koji polako počinje da hvata korak.

Zanimljivo da je meč prelomio čovek sa klupe, veteran Majk Miler koji je ubacio ključne dve trojke, dodao sedam skokova i jednu blokadu, sve za 18 minuta u nastavku.

"Moj heroj", rekao je Lebron koji je dugo saigrač sa Milerom.

Bucks Cavaliers Basketball

Sjajan meč viđen je u Čikagu, posle produžetaka radovali su se Mavsi. Monta Elis je ubacio 38 poena, ali je šutirao čak 35 puta. Ipak, niko mu nije zamerio, prvo je realizovao sva tri bacanja u sekundu pre kraja regularnog dela i odveo utakmicu u produžetak. Onda je pogodio jedinu trojku u drugom produžetku i odlučio meč. Na drugoj strani Gasol 29 poena, 14 skokova, Rouz je ubacio 18, i on je pogodio sa zvukom sirene u prvom produžetku za novih 5 minuta, no njegov tim je na kraju ostao praznih šaka.

Thunder Pelicans Basketball

Kevin Durant se vratio na parket, ubacio 27 poena, ali je pobeda pripala Pelikansima. Konačno je Tander kompletan, no nije vredelo, Entoni Dejvis je sa 25 poena i 10 skokova predvodio svoj tim do trijumfa. Sjajan je bio Tajrek Evans, u poslednjoj četvrtini je ubacio 15 od ukupno 30 poena, pa su Pelikansi prekinuli seriju od tri poraza. Kouč Oklahome štedi Duranta, limitirao ga je na pola sata, da je "Durantula" igrao duže možda bi i rezultat bio drugačiji.

Još jedan derbi Njujorka pripao je Netsima, drugi ove sezone. Džoe Džonson je ubacio 22 poena, imao 8 skokova i 6 asistencija u trijumfu Bruklina, za Nikse agonija se nastavlja ovo je peti poraz u nizu. Melo Entoni je ubacio 20 poena, promašio u poslednjih pet sekundi šut za produžetak.

Ovu utakmicu pamtiće Garnet, na večnoj listi broja odigranih utakmica je sada šesti, preskočio je svog trenera od prošle sezone Džejsona Kida. Ove sezone će KG u top pet, ispred njega je Kevin Vilis koji je odigrao 32 utakmice više.

Dodajmo da je kod Netsa, Bogdanović upisao 10 poena, Teletović samo 2.

Lakers Pistons Basketball

Lejkersi su se mučili protiv Pistonsa, Brajant je napravio čak 10 grešaka, izgledao je isceđeno posle tripl dabla protiv Toronta. Ali, onda je u trećoj četvrtini ubacio 12 poena u nizu, odnosno sve iz sinoćnje utakmice, pa su se gosti odlepili i na kraju slavili. Detroit je eto ostavio Kobija bez poena u tri od četiri četvrtini i opet izgubio. Odličan u redovima pobednika Džordan Hil sa 22 poena i 13 skokova.

Čak šest trojki Kajla Korvera presudile su Bostonu protiv Atlante, iskusni bek je ubacio 24 poena, Pero Antić dodao 10, uz po 3 skoka, asistencije i 2 blokade.

U Koloradu su se radovali Blejzersi, LaMarkus Oldridž je ubacio 39 poena, ali i imao jednu asistenciju, onu koja je odlučila pobednika. Njegov pas ka Robinu Lopezu na 1.3 sekunde do kraja je iznenadio sve, obično on završava akcije. Međutim, odlučio se za dodavanje i nije pogrešio. Lopez je lako završio za pobedu gostiju iz Oregona.

Pacers Suns Basketball

Sjajna partija je Gorana Dragića je presudila Pejsersima. Slovenac je ubacio 34 poena, imao 5 skokova i 3 asistencije u trijumfu Sansa. Erik Bledso je dodao 27, pa je ova sjajna bekovska linija tima iz Arizone bila ključ u pobedi. Nisu igrali dobro u dosadašnjem toku sezone, pogotovo Dragić, ali je noćas bio na nivou iz prošle sezone. U prvom poluvremenu je ubacio 22 poena, izjednačio rekord iz tekućeg šampionata. Zanimljivo da su rezerve Indijane ubacile 27 poena od "kolega" sa druge strane, ali su zato starteri Feniksa "dobili" prvu petorku gostiju sa 86:42!

Toronto se oporavio od pomalo neočekivanog poraza u Los Anđelesu. U nastavku turneje po Kaliforniji savladali su Kingse, Kajl Lovri je ubacio 27 poena i imao 13 asistencija.

Orlando je namučio favorizovane Voriorse, na kraju im je presudio Kari trojkom u finišu. Bila je to 10. pobeda u nizu za Golden Stejt, i najdramatičnija završnica tokom te serije. Nikola Vučević je propustio meč zbog problema sa leđima.

Rezultati:

Klivlend - Milvoki 111:108
Atlanta - Boston 109:105
Detroit - Lejkersi 96:106
Njujork - Bruklin 93:98
Čikago - Dalas 129:132 pr.
Nju Orleans - Oklahoma 112:104
Denver - Portland 103:105
Feniks - Indijana 116:99
Sakramento - Toronto 109:117
Golden Stejt - Orlando 98:97

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke