Dragić: "Jedan od najpametnijih poteza mi je povlačenje iz reprezentacije"

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 24.09.2018.
19:21
Izvor: Sportske.net

Slovenački košarkaš se povukao iz nacionalnog tima nakon osvojenog Evrobasket minule godine.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Slovenija je iznenadila čitavu Evrope pre godinu dana. Predvođeni Igorom Kokoškovim sa klupe i Goranom Dragićem na terenu, Slovenci su osvojili kontinentalnu smotru, u finalu je savladana reprezentacija Srbije, a najveće zasluge za zlato idu na račun plejmejkera Majami Hita Gorana Dragića.

Sjajno je Dragić odigrao čitavo prvenstvo, a najbolje je sačuvao za kraj, kada je bio nezaustavljiv, odbrana naše reprezentacije nije imala rešenja za u ovom trenutku verovatno i najboljeg košarkaša sa ovih prostora.

Proglašen je i za najkorisnijeg igrača turnira, prosečno je beležio 22,6 poena, 5,1 asitenciju i 4,6 skokova po utakmici.

Nakon osvojene zlatne medalje, Dragić se povukao iz reprezentacije Slovenije u svojoj 31. godini.

Danas, nešto više od tri nedelje do početka sezone u NBA ligi, plejmejker Majami Hita veruje da je napravio pravu odluku.

"Osećam se fantastično, osećam se sjajno. Mislim da je jedan od najpametnijih poteza koje sam napravio povlačenje iz nacionalnog tima jer sam pun energije i spreman za ovu sezonu. Uvek sam pred kraj sezone udarao u zid, ali imam osećaj da će ove sezone biti potpuno drugačija priča", izjavio je Dragić.

Minule sezone je slovenački reprezentativac, nakon velikog uspeha sa reprezentacijom napravio i iskorak u svojoj NBA karijeri, po prvi put se našao na Ol-star utakmici, gde je zamenio povređenog Kevina Lava u timu "LeBron".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke