Dragić i Vučević "tiltovali", ruki "krade" minute Bobiju!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 02.04.2019.
08:04
Izvor: Sportske.net

Majami i Orlando nastavljaju mrtvu trku za plej of, mada strahuju i Netsi. Marjanović ponovo bez neke veće prilike, iako je Embid bio van terena...

EPA-EFE/LARRY W. SMITH
EPA-EFE/LARRY W. SMITH

Povezane vesti

Boston nije imao popust za Majami, Al Horford je napravio tripl-dabl, 19 poena, 10 asistencija i 11 skokova, pa 30 poena Dragića nisu pomogla Hitu. Ieving je dodao 25 poena, pogodio par ključnih bacanja u finišu, Boston se bori za četvrtu poziciju za Istoku sa Indijanom i za njih je ovo važan trijumf.

Ali, Majami ostaje pola koraka ispred Orlanda koji je takođe izgubio. Medžik je zaustavljen preko granice, u duelu sa Torontom, Vučević po 13 poena i skokova, ali su gosti odigrali veoma loše drugu četvrtinu, dali su samo 16 poena. Do poslednjeg perioda bilo je +20 za Kanađane, što je bio i kraj nade za goste sa Floride. Deni Grin je brojao do 29, najbolja igra sezone, Leonard i Ibaka su dodali po 15 poena. Po Vučeviću, Orlando je odigrao lošu odbranu i to je bio ključ.

Svi timovi koji se bore za plej of na Istoku su izgubili noćas.

Detroit je pao u Indijani, Sabonis i Majls Tarner su bili nezaustavljivi za Pistonse, kombinovali su 35 poena i 18 skokova. Tarner se baš razmahao, dodao je pet blokada, Pejsersi su dominirali na svaki način u reketu i ostali izjednačeni sa Bostonom na četvrtom mestu. Derbi koji može da odluči prednost domaćeg terena igra se u Indijanapolisu, u petak stižu Seltiksi.

Lider je bio prejak za Bruklin, Adetokumbo je ubacio 28 poena, Bledso 29, Džordž Hil sa klupe dodao 22, na drugoj strani Rasel 28, uz 10 skokova. Netsima neće biti lako, ostali su sedmi, ali imaju samo pola % prednosti nad Majamijem i korak su ispred Orlanda. Čekaju ih dve teške utakmice, sutra dočekuju Toronto, a onda u petak gostuju u Milvokiju.

Šarlot je možda mogao da uhvati neki priključak za plej of, ali i pored 47 poena Kembe Vokera poraženi su u Juti. Gobert je ubacio 18 poena, uhvatio isto toliko lopti, Rubio uz 20 poena, imao 13 asistencija, Džezeri su u odlićnoj formi, iskoristili su dobar raspored, dobili 10 od 11 mečeva i učvrstili petu poziciju na tabeli, imaju dve pobede manje od Hjustona i Portlanda koji su na trećem, odnosno četvrtom mestu.

Portland je uz 20 poena i 11 skokova Enesa Kantera dobio u Minesoti. Turčin obilato koristi priliku nakon što je Nurkić zbog horor povrede završio sezonu, imao je i 4 blokade. Tarner je napravio tripl-dabl, 13 poena, 11 skokova i 10 asistencija, svoj četvrti u karijeri, pa su Blejzersi održali korak sa Hjustonom.

Ponovo bez Luke Dončića, Dalas je dobio Filadelfiju za koju je ova utakmica bila važnija, Marjanović je dao pet poena, imao 7 skokova, gosti bez Embida, ponovo je ispred Srbina šansu dobio Jona Bolden. Ruki je odigrao slabih pola sata, par poena, loš šut, na drugoj strani istakao se Tunižanin Salah Mejri, nekadašnji centar Reala je ubacio 16 poena, imao 14 skokova....

Feniks je u sudaru očajnika dobio Kavse, 18. pobeda za Kokoškova i njegov tim, Klivlend ima jednu više. Buker je dao "samo" 25 poena, imao 13 asistencija, pa je Feniks prekinuo seriju od šest poraza.

I najgori tim lige, Niksi su dobili, 15. put u sezoni, Luk Kornet je ubacio 24 poena, najviše u karijeri. Na drugoj strani Robin Lopez 29 za Čikago. Potpuno nebitna utakmica za timove koji čekaju lutriju.

Rezultati:

Feniks - Klivlend 122:113
Juta - Šarlot 111:102
Dalas - Filadelfija 122:102
Minesota - Portland 122:132
Toronto - Orlando 121:109
Njujork - Čikago 121:109
Bruklin - Milvoki 121:131
Boston - Majami 110:105
Indijana - Detroit 111:102

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke