Dosta je bilo saopštenja i nadmudrivanja van terena - Večeras će se videti ko je bolji!

Autor: Darko Mitrović
subota 06.04.2019.
11:27
Izvor: Sportske.net

Mesta u finalu ima samo za jednu od naše dve najbolje ekipe.

ABA liga/Crvena zvezda mts
ABA liga/Crvena zvezda mts

Povezane vesti

Crvena zvezda i Partizan su nam ovog proleća priuštili pregršt pravih košarkaških poslastica. Počev od finala Kupa Koraća, preko poslednjeg duela u ligaškom delu ABA lige, a onda i u prva dva susreta u polufinalnoj seriji plej-ofa, sve utakmice su rešavane u dramatičnim završnicama, što dugo nije viđeno i verujemo da ni večeras neće izostati nešto slično.

Ulog je ogroman, pobednik večerašnje utakmice ide u finale ABA lige i doći će korak bliže plasmanu u Evroligu, a poraženom ostaje da se polako priprema za Superligu Srbije.

Prethodnih dana smo ponovo imali priliku da prisustvujemo nadmudrivanjima sa obe strane, opet je bilo, izgleda neizbežnih, saopštenja, a novost je bilo i jučerašnje natezanje sa terminima konferencija za medije.

Utakmica se igra od 18 časova u dvorani ''Aleksandar Nikolić'', a Zvezdina prednost biće uloga domaćina i ogromna podrška koju će tim Milana Tomića imati sa tribina.

I zbog toga, kao i zbog činjenice da je ligaški deo sezone završila ubedljivo na prvom mestu, sa samo jednim porazom u 22 odigrana kola, Crvena zvezda će opet biti u ulozi favorita, što joj, s druge strane, može stvoriti i veći psihološki pritisak, jer imajući u vidu pomenuti bilans ove sezone u ABA ligi, crveno-beli bi mogli mnogo više da izgube. Ali, na muci se poznaju junaci, videćemo koliko ih Zvezda ima u svojim redovima.

Partizan je ovog proleća osvojio Kup Radivoja Koraća, igrao je i u Top 16 fazi Evrokupa, a sam plasman u plej-of ABA lige je za crno-bele još jedan korak napred u odnosu na prošlu sezonu. Zbog toga bi ekipa Andree Trinkijerija večeras možda mogla da bude nešto rasterećenija, istovremeno i svesna da može da se ravnopravno nosi sa Zvezdom pred njenim navijačima, što je već pokazala u prvoj utakmici polufinala, kada je odluka pala tek u produžetku.

Crno-beli su poslednji put ovakvu priliku imali pre dve godine, kada su protiv Cedevite igrali u polufinalu ABA lige. Tada je Partizan prvo poražen u Zagrebu, potom trijumfovao u Beogradu, ali u majstorici kao gost nije uspeo da napravi iznenađenje i Cedevita je tada otišla u finale, gde je izgubila od Zvezde.

Kao i u prethodne dve utakmice, i ovoga puta ćete moći da birate da li ćete TV prenos gledati na TV Arena Sport ili na O2 TV, naravno ako niste među onim Zvezdiniom navijačima koji su prethodnih dana uspeli da dođu do karte za večerašnju majstoricu.

Neka bude SPEKTAKL!

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Saturday, 06.04.2019
13:47

Za Zvezdu je bolje da nas pusti da pobedimo, jer ovaj stepen ponizenja koji su oni doziveli predhodnih dana nije vidjen u profesionalnom sportu, nek se spasu sopsvene bruke. Zamislite da jedan profesionalni klub ceka konferenciju protivnika da bi zakazli svoju kako bi im replicirali i ajde da su nesto normalno rekli, vec klasicnu metaforu Trinkijerija oni shvataju bukvalno. Jos gore je bilo ono saopstenje prvog aprila, gde pisu saopstenje na osnovu vesti koja se pojavila na instagram od jednog novinara, koja je bila plasirana kao prvoaprilska sala.

Ali svako ko je malo vise u sportu od prekjuce mu je jasno da Zvezda ne sme da izgubi danas.

avatar
The_Matrix
Saturday, 06.04.2019
12:28

Realno Zvezda ima 5x bolji tim, bar je tako na papiru. Tu ima nekih papreno placenih igraca, ali Pertizan ima boljeg trenera koji je od jedne "bande" napravio takmicarsku ekipu i za neverovatno kratko vreme drsticno smanjio razliku izmedju njegovog tima i vodece trojke gde prednjaci Zvezda. CZ ostaje favorit, verovatno i pobednik, ali sve pohvale je pokupio Partizan. Da nije bilo onakvog sudjenja u prvoj utakmici napravili bi oni brejk 100% i tako se plasirali u finale. Veceras ocekujem pobedu CZ od 10poena razlike i lako dobijeno finale jer drugi par mi uopste ne uliva poverenje da mogu cak i da zabrinu CZ

avatar
MilošPB
Saturday, 06.04.2019
13:33

Prvo, Zvezda ima igrače koji su u poznim igračkim godinama (Stratos, Cirbes koji bolje da je u penziji) ili igrače koji dugo vuku povredu (KC) ili igrače koji nisu nikad igrali EL (Beron). Tako da ta priča pada u vodu. Partizan ima bacača peškira koji je otkupljen za 100.000e ili trenerski tim koji ta ista Zvezda nije mogla da plati (80.000/mesečno). KK Partizan dobija više para nego KK CZV (što je javno i rekao šef vaših predsednika), ali mora da vraća "časove ljubavi". Oni moraju da opravdaju to upumpavanje, pa zato vidimo "barsku tuču, "boks", a ja bih rekao hrkljuš. Kad bi sudile strane sudije, koje ne dozvoljavaju hrkljuš, bilo bi +35 za Zvezdu.

avatar
Pipo Inzagi
Saturday, 06.04.2019
22:11

Tako i bi,nema srpskih sudija nema neizvesnosti....

avatar
MilošPB
Saturday, 06.04.2019
20:57

Rekoh li ti ja.

avatar
Savoa
Saturday, 06.04.2019
12:20

Ajmo grobari!!!

avatar
Emperador(2018)
Saturday, 06.04.2019
12:05

Ako bude regularno sudjenje ovde lagana 2 dolazi . Jedino ih moze spasiti neko ludo sutiranje berona ili dobrica.