Dosta izgovora, Sale više ne prihvata ''NE''!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 02.07.2018.
23:42
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Posle bolnog poraza od Nemačke, selektor Saša Đorđević izrazio jasan stav u vezi razloga izostanaka pojedinih igrača iz nacionalnog tima.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

U poslednjem kolu prve faze kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, reprezentacija Srbije je večeras u Novom Sadu poražena od Nemačke sa 88:81, a poraz je još boljni ako se ima u vidu da je naš tim vodio sa 81:75, a onda dozvolio rivalu seriju 13:0!?

Posle meča, selektor Đorđević nije imao prave reči da opiše način na koji su ''Orlovi'' izgubili ovaj duel.

''Napravili smo neobjašnjive greške. Samo ću reći ono što sam rekao u svlačionici – dali smo zaista srce, energiju u 38 minuta da odbranimo sjajne pik en rol igrače, veoma kvalitetan tim, na kraju smo napravili neobjašnjive greške.

Na svakom od nas je individualna odgovornost, ovo je nešto što nije prihvatljivo. 

Igrali smo 39 minuta dobru ili bolju košarku, stvarno smo ostavili sve na terenu… Bobi Marjanović je imao solidnu rolu, kao i Nikola Milutinov, ali košarka se igra ne samo 'in', nego i sa spoljnih pozicija.

Nismo imali dovoljno raspoloženih igrača, Todorović nije nalazio te svoje šuteve, Vasa Micić je uprkos dobrom plejmejkerskom zadatku, vodio ekipu, ušao je u 'slamp' i nije pogodio otvorene šuteve. Osetio bi i publiku iza sebe… Ali to su noći kada ima tog pritiska… '', istakao je Đorđević, a prenosi sajt KSS.

Druga faza kvalifikacija počinje 13. septembra kada će Srbija gostovati selekciji Grčke. Đorđević tada očekuje da mu se na raspolaganje stave i igrači na koje od početka kvalifikacija nije mogao da računa.

''Moramo da se fokusiramo na sledeći meč i septembar. Nadamo se da će neki od igrača koji su imali izgovore koje ne razumemo i delimo, prihvatiti zlatni poziv za našu reprezentaciju.

Čini mi se da je prvo putovanje u Grčkoj, pa Estonija ovde… Nadam se da ćemo okupiti solidnu reprezentaciju. Više ne vidim razloga da neko kaže 'NE', ugovori su potpisani, letovanja će biti odrađenja, glava će biti odmorna, povrede su sanirane…

To nije obaveza, ali mnogi od njih imaju sigurno želju da daju više za ovaj dres. Bez obzira koja imena imamo, više volim da ih vidim u redu ispred mene, nego iza mene na klupi'', jasan je Đorđević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NE LJUTI SE COVECE
Tuesday, 03.07.2018
17:16

Realno, Nemci su faktički igrali sa najjačim sastavom, mi ni sa centarskom ( Jokić umesto Jelovca i to je ta najjača trojka pod košem ), spoljnu liniju da ne pominjem koja nije uradila ništa, samo centri i to je to i na kraju izgubimo na glupost. Dobro je što Letonci imaju samo 2 pobede, od Izraela je glavu dajem jača Gruzija. Imamo dobru grupu ali ne možemo dalje sa četvrtom postavom.

avatar
Peđa3
Tuesday, 03.07.2018
10:11
avatar
dex
Tuesday, 03.07.2018
09:13

ma pakuj kofere za ovaj poraz kriv je trener i strucni stab. kao igrac vrhunski kao trener prosecan kao covek nula. zato mu se i ne odazivaju igraci

avatar
xman
Tuesday, 03.07.2018
08:56

Tako je Sale!!!