Došao je i taj dan za Podgoricu! Džikić neće da mudruje, traži energiju i fokus, Micov prihvata ulogu favorita

Autor: Pavle Knežević
petak 12.10.2018.
12:33
Izvor: Sportske.net

Dva velika sportska spektakla u Podgorici u razmaku od samo 24 sata. Evroliga se večeras vraća u "Moraču".

aba-liga.com/Budućnost VOLI
aba-liga.com/Budućnost VOLI

Povezane vesti

Dočekala je Podgorica konačno i svoj novi početak u Evroligi, prvi posle 15 godina i prvi u ovom sistemu takmičenja. Aleksandar Džikić ne želi da komplikuje stvari u pristupu za meč protiv Armanija, dok srpski internacionalac iz Milana Vladimir Micov ne želi da se zavara rezultatima Budućnosti sa početka prvenstva.

"Nema mnogo mudrovanja, Armani ima prednost, ali od nas se očekuju energija i fokus. Od svojih igrača tražim da rade i da se bore - i od ovih talentovanih i od onih manje talentovanih. Kome to nije jasno neće biti u Budućnosti i kraj priče.

Ljudi su jedva dočekali ovo, navijači su to zaslužili, pa vi novinari i mi kao klub. Prostačka su mi ta kafanska nabrajanja pobeda i učinka. Ali, svako ima pravo, valjda, na svoje mišljenje. Mene to ne zanima i time ne opterećujemo igrače
", rekao je Džikić.

Ulogu favorita prepustio je gostima iz Italije.

"Znamo da će dvorana da bude puna. Armani je jedna nova, osvežena ekipa, imaju Džejmsa koji je najpotentniji plejmejker u Evropi. Imaju visoku, snažnu centarsku i potpuno novu bekovsku liniju. Moraće da se radi pametno u napadu i baš mnogo u odbrani", rekao je Džikić.

Budućnost u prvi meč Evrolige ulazi u punom sastavu, svi igrači su spremni i zdravi.

Ekipa Armanija doputovala je u Podgoricu, a Micov je pristao na kratak razgovor za Sportske i odmah na početku su usledile čestitke za osvojeni Superkup Italije, treći uzastopni, na kome je on proglašen za MVP-a.

"Kao i svaki trofej i ovaj nam mnogo znači, to je jedan od tri trofeja koje želimo da osvojimo ove sezone, uz prvenstvo i kup. Krenuli smo dalje, počelo je prvenstvo, sutra za nas počinje i Evroliga, drago mi je da se Evroliga vratila u Podgoricu, posle toliko godina, iako sam otišao prije skoro 10 godina. Nismo na maksimumu i u punom ritmu, ali smo ipak favoriti. Na nama je da se isključimo i da pokušamo da ostvarimo što bolji rezultat", rekao je Micov.

Snimili ste Budućnost, da li očekujete njihov drugačiji nastup u odnosu na utakmice sa Crvenom zvezdom u Superkupu ABA i u ABA ligi?

"Kao što sam rekao, početak sezone je, ekipe nisu u formi i na nivou koji očekuju i još uvijek se uigravaju. Sigurno je da nije ni njima lako nakon poraza od 20 razlike u drugom kolu Jadranske lige, pogotovu nakon finalne serije u prethodnoj sezoni, ali Evroliga je nešto sasvim drugačije i siguran sam da će biti u mnogo boljem izdanju nego u mečevima sa Zvezdom", rekao je Micov.

Piše: Marko Tufegdžić

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bagra
Friday, 12.10.2018
13:07
avatar
DropkickMurphys
Friday, 12.10.2018
12:45

Bice ovo jako teska sezona za Buducnost.Imace oni u EL koju pobedu,ali bice tu i teskih poraza.Kad naidje period kada budu igrali 2 meca u 3 dana,nece znati gde biju.To mogu Zvezda i Partizan da izguraju,Podgoricani ne.Igranje EL ce se reflektovati i na ABA.Preveliki je ovo zalogaj za njih,u svakom smislu.Tim je tanak,Moraca puna nedostataka,na misice su dobili upotrebnu dozvolu za dvoranu,navijaci su daleko iza u poredjenju sa Delijama i Grobarima.Logisticki,infrastrukturno,finansijski,kvalitativno,ovo je druga dimenzija za njih.

avatar
Апис
Friday, 12.10.2018
12:39

Са хендикепом -10, ДВОЈКА као Човићева кућа у Железнику...