Dončićev meč iz snova, div Vučević preslišao Netse!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 03.02.2019.
09:44
Izvor: Sportske.net

Sjajne partije Slovenca i Crnogorca, uz neizbežnog Jokića obeležile NBA veče...

AP Photo/Tony Dejak
AP Photo/Tony Dejak

Povezane vesti

Izgleda da se Filadelfija ispraznila protiv šampiona, nakon pobede u Ouklendu delovali su isceđeno, Kingsi ne praštaju, pobeda za Sakramento u režiji Badija Hilda koji je ubacio 34 poena, sada je njegov tim dve pobede iznad 50%.

Na drugoj strani Batler i Embid su dali po 29, Simons 22, Srbi u redovima pobednika ne baš zapaženi, Bjelica 5 poena, isto toliko skokova, Bogdanović slab, baš se ispromašivao, 8 poena, 2 skoka, pogodio je jednu trojku iz sedam pokušaja.

Ali, najvažnija je pobeda, na kraju je domaćin uspeo da se održi kada se razgoropadio Džimi Batler. Hild je međutim sa sedam trojki, ličnim rekordom bio prevaga, ovo je treća pobeda Sakramenta protiv Filadelfije, a sa 27 u sezoni Kingsi su već sada stigli ono što su napravili u prošloj.

Hjuston je protutnjao kroz Jutu, Harden je ubacio 43 poena, imao 12 skokova, 5 asistencija, 6 ukradenih lopti, 4 blokade, zaista nestvarno šta je sve napravio noćas u Solt Lejk Sitiju. Ovo je njegova 26. utakmica u nizu da daje 30+ poena, pogodio je svih 15 bacanja, pomogli su mu Grin sa 25 poena i Farid kome odlično čini dolazak u Teksas, 16 poena, 12 skokova. Juta je napravila 23 greške, šutirala 36%, jasno da nisu imali nikakvu šansu.

Sansi su progurali gorku pilulu protiv Atlante, nadali su se da imaju šansu, ali je Džon Kolins otkrovenje sezone u slabim Houksima ubacio 35 poena, imao 16 skokova, izjednačio rekord karijere. On i Jang sa 27 poena su uništili tim Igora Kokoškova, ali makar srpski trener može da računa na Ejton, top pik se vratio sa 13 poena i 11 skokova, nakon šest mečeva pauze.

Atlanta je napravila 25 grešaka, poklonila Sansima 33 poena i opet odnela pobedu iz pustinje.

San Antonio je dobio oslabljene Pelikanse, Oldridž je ubacio 25 poena, imao 14 skokova, Nju Orleans i dalje bez Dejvisa, Rendla, Pejtona, Mura, nije bilo ni Mirotića. Meč je bio prekinut zbog slepog miša koji se pojavio u dvorani, to postaje nepto kao tradicija. Nekako su ga uhvatili uz ovacije publike i košarkaša Sparsa.

Voriorsi su slavili protiv Lejkrsa, Durant je ubacio 21 poen, imao 11 skokova, Klej Tompson dodao 28 poena, Lebron je odsedeo meč na klupi protiv svojih iskonskih rivala. On se povredio baš protiv Voriorsa za Božić, nije igrao 17 mečeva, vratio se protiv Klipsa, ali je odmorio ovu utakmicu, Volton ne želi da ga naglo baca u vatru. Inače, Lejkersi su se držali, ali onda je jedno zakucavanje Kazinsa u drugom poluvremenu pokrenulo šampiona i zapalilo publiku, posle toga nije bilo dileme.

Indijana je prekinula seriju poraza posle povrede Oladipa, Bojan Bogdanović je ubacio 31 poen u Majamiju. Ovo je prva pobeda Pejsersa u pet mečeva, oba tima su igrala loše završnicu, ali su gosti bili manje slabi. Hit igra baš loše, Vejd je ubacio 21 poen, nije pomoglo, ovo je četvrti poraz Majamija u nizu kod kuće. Sada putuju, kreću na turneju od pet mečeva na Zapadnoj obali.

Luka Dončić nije imao milosti protiv Klivlenda. Dalas je slavio u Ohaju, Slovenac je ubacio 35 poena, imao 11 skokova, 6 asistencija. Novicki kaže da nikada nije video nekoga toliko dobrog sa 19 godina, Slovenci u publici bili su ponosni, dosta ih je ispratilo ovo gostovanje Mavsa. Harison Barns je odigrao odličnu poslednju četvrtinu, sa 13 poena u tom periodu priveo je posao kraju. Dončić koji je izjednačio lični rekord je u prvoj četvrtini postigao 18 poena, je inače prešao 1000 poena, i postao šesti igrač u veku kome je to pošlo za rukom pre dvadesete godine. Kakvo je to društvo, Lebron, Durant, Karmelo, Devin Buker i Dvajt Hauard. Dončić puni 20 godina, krajem ovog meseca.

Kemba Voker je sa 37 poena uništio slabi Čikago i doveo Hornetse na 50% uspešnosti, Bulsima nisu pomogla ni 33 poena Bobija Portisa. Milvoki je ostao na čelu, 37 poena i 10 skokova Adetokumba u prestonici bili su previše za Vizardse. Baksi su dobili 20 od 24 meča, igraju fantastično, zasluženo su prvi, vodili su 23 na poluvremenu, 32 posle treće četvrtine. Adetokumbo je perfektnu noć zaokružio sa 17 slobodnih bacanja, bez promašaja.

Nikola Vučević je bio previše dobar za Netse, debitant na Ol-Staru je ubacio 24 poena, imao 12 skokova, 4 asistencije i 3 blokade. Polovinu poena postigao je u poslednjoj četvrtini, imao je pomoć u Džonatanu Ajzaku, zajedno su sa šest blokada zatvorili reker, Netsi su loše šutirali i to je presudilo. Bruklin gubi dah, izgubili su tri od četiri poslednja meča.



Podsetimo, Nikola Jokić je opet zadivio Ameriku, Denver je ostao prvi nakon što je režirao pobedu Nagetsa u Minesoti.

Rezultati:

Sakramento - Filadelfija 115:108
Juta - Hjuston 98:125
Feniks - Atlanta 112:118
Minesota - Denver 106:107
San Antonio - Nju Orleans 113:108
Golden Stejt - LA Lejkers 115:101
Majami - Indijana 88:95
Klivlend - Dalas 98:111
Šarlot - Čikago 125:118
Vašington - Milvoki 115:131
Orlando - Bruklin 102:89

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke