Dončić kao Zlatan - Ne zanimaju ga "audicije"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 02.05.2018.
18:21
Izvor: Sportske.net

Slovenac doneo odluku koja će iznenaditi mnoge.

Epa/Yuri Kochetkov
Epa/Yuri Kochetkov

Povezane vesti

Slovenački internacionalac Luka Dončić nedavno je obelodanio da će učestvovati na ovogodišnjem NBA draftu.

Praksa je da igrači koji se prijave za draft tokom leta dođu u Sjedinjene Američke Države i uključe se u rad ekipa koje su pokazale interesovanje za njihove usluge.

Na taj način mladi igrači dokazuju svoj potencijal i skreću dodatnu pažnju na sebe, ali izgleda da Luku Dončića ne zanimaju "audicije". Menadžer prvotimca Real Madrida rekao je da je Luka pokazao koliko može u Evroligi i da nema razloga da učestvuje u letnjim trening kampovima NBA klubova.

"Ne verujem da će se opredeliti za tako nešto. Igranje u Evroligi govori za sebe. Ono što je on spreman da uradi svedoči o njegovom talentu i pripremljenosti. Stekao je iskustvo na različitim nivoima i ima ga više nego većina njegovih vršnjaka. Naredni korak je NBA", rekao je Bil Dafi.

Luka Dončić mogao bi da bude izabran kao prvi pik na predstojećem draftu, a zanimljivo je i to da mladi košarkaš zbog obaveza u Real Madridu najverovatnije neće biti prisutan na draftu.

Sa prosekom od 16.1 poena, 4.8 skokova i 4.4 asistencije u tekućoj evroligaškoj sezoni Dončiću sigurno ne gine mesto u prvih pet pikova na draftu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
el presidente
Wednesday, 02.05.2018
22:42

Ne boji se on nikoga razlog je ne to što je već dokazan više od svih na ovom draftu sto ce tada igrati finale ACB lige.

avatar
mosala1983
Wednesday, 02.05.2018
19:32

Што сте упорни са ових првих пет пикова, то сте могли пре три године да пишете. Дечко је топ три пика на драфту. Наравно да Амери дају предност центру јер мисле да је нови Шек. Али овај момак се не рађа сваки дан. Вероватно други пик, мада по мени заслужује прво. Биће занимљив драфт после трећег места јер има занимљивих кошаркаша. Нешто ми се чини да Дивац није капацитет да уради добар посао за Сакраменто.

avatar
Aca12345
Wednesday, 02.05.2018
23:29

Gdje si ti dosao do zakljucka da Ameri daju prednost centrima? Pratis li NBA ili gledas klipove Sek-a od prije 10 godina?