Domaćinsko veče u Evroligi, slavlje i u Milanu i Madridu, uzalud sjajna partija Vase Micića!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 24.01.2019.
22:50
Izvor: Sportske.net

U sve četiri večerašnje utakmice 20. kola Evrolige, pobede ostvarile domaće ekipe.

EPA-EFE/Javier Lopez Hernandez
EPA-EFE/Javier Lopez Hernandez

Povezane vesti

Posle Fenerbahčea, koji je u Istanbulu bio bolji od Olimpijakosa (90-75) i Makabija, koji je u Tel Avivu savladao Panatinaikos (84-75), pobede pred svojim navijačima ostvarile su i ekipe Armanija i Real Madrida.

U Milanu, Armani je trijumfovao protiv Žalgirisa rezultatom 80-70 i tako nastavio borbu za plasman među osam najboljih.

Domaći tim je u najvećem delu meča imao blagu prednost, a Žalgiris je najopasnije pripretio početkom poslednje četvrtine, kada je posle serije 6:0 poveo sa 56:54. Ali, usledile su trojke Kuzminskasa i Bertansa koji su vratili prednost Armaniju i do kraja gosti iz Kaunasa nisu imali snage za novi preokret.

Majk Džejms sa 20, Vladimir Micov (6 skokova, 3 asistencije) i Dairis Bertans sa po 17 poena bili su najefikasniji u pobedničkoj ekipi, a uz njih se istakao i Kuzminskas sa 14 (trojke 4/5).

Ekipu Žagirisa predvodio je bivši plej Crvene zvezde Nejt Volters sa 17 poena, pet skokova i pet asistencija.

Još neizvesniju borbu vodili su Real i Efes u Madridu, a na kraju je kraljevski klub izašao kao pobednik, rezultatom 92-84.

Veliki deo ovog meča protekao je u potpuno ravnopravnoj borbi, ekipe su se smenjivale u blagoj prednosti i izgledalo je da ćemo gledati dramatičnu završnicu.

Ali, kada su gosti na sedam minuta pre kraja trojkom Larkina izjednačili na 72:72, aktuelni šampion Evrope se razgoropadio i serijom 9:0 prelomio meč u svoju korist.

Do kraja, stečenu prednost nije ispuštao i upisao 16. pobedu ove sezone u Evroligi, a Efes je pretrpeo sedmi poraz.

Rendolf sa 24 i Ljulj sa 19 poena predvodili su Madriđane do trijumfa, a gostima nije pomogla odlična partija Vase Micića - 21 poen (5/5 za dva, 3/8 za tri) i pet asistencija. Pratili su ga Tibor Plajs sa 15 i Brok Motum sa 13 poena.
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke