''DOKTOR'' - Dejan Radonjić!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 09.10.2016.
13:18
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Često neopravdano kritikovan, trofejni trener Crvene zvezde dobio je ovih dana, potpuno zasluženo, i pregršt komplimenata.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Gde je stala prošle, Crvena zvezda je, čak još i dominantnije, nastavila na početku nove sezone. Iako je ponovo ostala bez nekolicine najboljih igrača (Cirbes, Miler, Kinsi...), ekipa Dejana Radonjića ponovo deluje veoma moćno, a zasluge za to, svakako, idu sve trofejnijem i priznatijem stručnjaku.

Danas se na tu temu u svom komentaru za ''Blic'' oglasio i naš proslavljeni košarkaš, potom i funkcioner Žarko Varajić, koji ne krije koliko je impresioniran radom i učinkom Dejana Radonjića na klupi Crvene zvezde.

''Dejan Radonjić nije doktor, a kako osvaja košarkaški prostor, zašto ne, u skorije vreme bi mogao možda postati'', započeo je svoju priču Varajić.

Potom je obrazložio ovakav kompliment Zvezdinom strategu.

''Za sada su to inicijali košarkaškog trenera KK Crvena zvezda Dejana Radonjića, čoveka i trenera koji je, ubeđen sam, bio svestan, dolazeći u KK Crvena zvezda, da ulazi u arenu gde samo najbolji gladijator opstaje.

Jer, od trenera velikog kluba se uvek traže, očekuju, žele samo pobede i trofeji. Vrlo često tako veliki ciljevi nisu u saglašću potencijala i snage tima, tako da je ne tako retko, taj isti bio meta za rafalnu paljbu. Proglašavan je krivim kad god nije bilo željenog rezultata i neretko je tražena njegova smena.

Samo snagom autoriteta i prepoznavanja kvaliteta rada, prvi čovek kluba ga je jedini javno uzimao u zaštitu. Moglo bi se reći da je tako čuvao treneru stolicu, ali i obezbeđivao uspehe i trofeje KK Crvenoj zvezdi.

E, to je ono što želim da kažem na primeru DR, da lako kritikujemo bez ikakve analize i utemeljenih činjenica, i skoro nikada se ne izvinjavamo, iako i sami znamo da smo pogrešili'',
poručio je Varajić.

On je naglasio i da je ''DR'' postao najtrofejniji trener u istoriji Zvezde, da igrači tokom rada sa njim konstantno napreduju i da je reprezentacija Srbije u poslednje vreme ''nezamisliva'' bez košarkaša Crvene zvezde.

''Sve bi ovo bilo nemoguće ostvariti, bez obzira na vrednost trenera, da nije bilo predsednika KK Crvena zvezda i uprave da ga zaštite u trenucima nešto slabijih rezultata, koji su u 80 odigranih utakmica u sezoni neminovni. Ovim činom uprava KK Crvena zvezda je poslala sliku i drugima kako se pomaže treneru a samim tim i klubu'', istakao je Varajić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Гроф Доктор фудбала
Sunday, 09.10.2016
18:45

Радоња Доктор кошарке.

avatar
noname
Sunday, 09.10.2016
15:14

da mi ne stoji citav drzavni aparat iza ledja osvojio bi turnir u Babusnici!

avatar
Paolo Maldini 5 KS
Sunday, 09.10.2016
23:50

svjestan si i ti sam da ne bi bilo kome poturio svoja ledjam, tako da mani se te price.

avatar
zg partizan igokea
Sunday, 09.10.2016
13:26
avatar
bojanb
Sunday, 09.10.2016
13:43

Nikad bila a nikad ni postati nece,maleni

avatar
bojanb
Sunday, 09.10.2016
15:19

Treneri jesu gospoda,za razliku od jednog crvenog gradonacelnika iz 1994g i predsednika koordinacionog tela za jug Srbije,video sam i vase komentare o selektoru Srbije u kosarci,pa vi ni njega ne podnosite,Djordjevic,Divac,Paspalj,Danilovic,to su sve vama jako mrski ljudi,a oni su donosili medalje za Srbiju,za koga vi uopste navijate,ko ste to vi,odakle ste

avatar
Markо Đorđević
Sunday, 09.10.2016
14:07

Zivi si dokaz da su kompleksi koje vam je Zvezda otkad je stala na noge stvorila neizlecivi. Svaku vest vezanu za Zvezdu moras da komentarises, da nipodastavas klub koji je sampion Srbije, Abe i jedan od 8 najboljih klubova u Evropi. Idi gledaj svoj propali drzavni projekat, pusti nas.

avatar
S-I-M-K-E_
Sunday, 09.10.2016
13:24

On ce biti ubjedljivo najbolji trener u istoriji Crvene Zvezde...Nevjerovatno kako uspjeva svake sezone da sklopi ekipu,a ode mu pola vaznih i najboljih igraca.Sad su otisli,Miler,Cirbes,Kinsi,ali to za Radonju ne predstavlja nikakav problem.

avatar
Crveno boja ljubavi
Sunday, 09.10.2016
13:35

Prvi put da se skoro slazem sa tobom. Licno,ako ne dovede vise ni jedno pojacanje i sa ovom ekipom napravi nesto u Evroligi onda mu treba dati NBA tim da vodi,jer ekipa u kojoj je Mitrovic kapiten i gde su ti pojacanja, Kuzmic i Milko koji je vise sedeo vec igrao u maltene najlosijoj evroligaskoj ekipi prosle godine onda svaka cast

avatar
Crveno boja ljubavi
Sunday, 09.10.2016
16:10

Darko123456nNapisao sam u prosloj sezoninDarusafaka je bila najlosija ekipa u evroligi,a Milko je igrao oko 15ak minuta,samim tim posto utakmica traje 40minuta,vise je sedeo vec sto je igrao.

avatar
Darko123456
Sunday, 09.10.2016
15:01

Druze motam prokomentarisati za Milka , gdje je vise sjedio nego igrao , momak koji je zadnjih 10 godina svake godine igrao na najvisem nivou , da li to bio el nivo ili nivo evro kupa , i bio uvijek jedan od najboljih igraca u svojim timovima , i ti onda kazes nije pojacanje , i nije igrao . Provjeri mu minutazu i onda pisi . pozz

avatar
bojanb
Sunday, 09.10.2016
13:44

U istoriji dugoj 3 godine ce sigurno biti najbolji,imali su svega dva trenera