Dok se Srbija bori za medalju, šta se dešava sa Milicom Dabović?!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 07.07.2019.
11:54
Izvor: Sportske.net

Nadamo se da sinoćnji poraz i pojedini komentari posle njega neće negativno uticati na naše ''lavice''.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Večeras se u Beogradu završava Evropsko prvenstvo za košarkašice.

Za titulu če se boriti reprezentacije Francuske i Španije, što je možda i očekivano, ma koliko smo svi mi želeli da u toj utakmici vidimo reprezentativke Srbije.

Malo je nedostajalo da se to zaista i dogodi, napravile su izabranice Marine Maljković preokret u finišu polufinalnog meča protiv Španije, ali nisu imale snage i koncentracije da to vođstvo i zadrže do kraja.

Zato će se večeras od 17:30h u ''Štark Areni' boriti za bronzanu medalju protiv Velike Britanije, a Francuska i Španija počinju finalni dvoboj u 20:30h.

Velika Britanija je grupnu fazu završila na drugom mestu Grupe A, gde je jedini poraz doživela od Španije, a onda je u osmini finala deklasirala selekciju Crne Gore, pa posle velike borbe savladala i Mađarsku u četvrtfinalu.

U polufinalu je poražena od Francuske sa 63:56 i jasno je da uopšte nije rival za potcenjivanje.

Ipak, ako naše reprezentativke ponove partiju iz četvrtfinala protiv Švedske, i mnogo jači protivnik bi pao, pa verujemo da će tako i večeras da bude.

Ono što, međutim, kvari kompletnu sliku jesu gotovo svakodnevni komentari naše nekadašnje reprezentativke i kapitena Milice Dabović, koja ovih dana gotovo da ne propušta nijednu priliku da uputi ne samo kritike na račun Marine Maljković i pojedinih igračica, već je pritom iznosila i neke druge, privatne detalje, povređena što je selektorka nije pozvala u ekipu za ovo Evropsko prvenstvo.

Naravno, oglasila se i posle poraza od Španije, gde je, između ostalog poručila da je ''unapred i na vreme upozorila na gomilu suludih i nelogičnih poteza'' selektorke Maljković i uz poruku ''podrške'' košarkašicama konstatovala da ''ni najbolji auto ne može da ide kad neko stalno povlaci ručnu''.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
milica dabovic

''Gledajući utakmicu (sa Španijom) sa sinom u rukama na samo par metara od parketa, samo ja znam koliko sam teško podnela sve i želela više od svega da mogu da uletim, da ukradem loptu sa leđa kao milion puta u karijeri, i da pomognem da tas na vagi prevagne na našu stranu. Zlato vam ni ne treba, zlato već imate, a po bronzu trebate i morate'', dodala je ona.

Ništa nije sporno u tome što Milica i dalje ima ogromnu želju da brani boje našeg nacionalnog tima, čak je i pohvalno, ali svoje nezadovoljstvo zbog nepozivanja u reprezentaciju mogla je da sakrije i prećuti bar do kraja šampionata, umesto što svakodnevno šalje ''bočne udare'' ka selektorki, pa i pojedinim igračicama.

Ekipa se usred prvenstva ne može menjati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Sunday, 07.07.2019
16:33

Milica je u pravu jer nije lako u isto vreme biti posvecen svojoj devojki i igri Reprezentacije.

avatar
Dorotej
Sunday, 07.07.2019
13:08

A zašto vi objavljujete njene "bočne udare" i tako joj dajete na važnosti? Ona je jedna neuravnotežena osoba sa puno ličnih problema, a vama su potrebne senzacije bez obzira na štetu koja se pri tome čini.

avatar
rademan
Sunday, 07.07.2019
12:12

Zeljna paznje. Nek udari par slika na instagram

avatar
REVOLT OF MILAN
Sunday, 07.07.2019
11:57

Nije mogla, to je nas usud! Ona je i do sada davala otrovne komentare, a valjda je jasno da takva nema sta da trazi u timu, nije joj to zaboravljeno. Inace, imamo mi i bronzu, znam da misli na EP, ali, OI su daleko vaznije...