Dok Partizan čeka rasplet, njegov glavni konkurent za Evroligu se uveliko pojačava!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 24.06.2019.
10:24
Izvor: Sportske.net

Jedno pojačanje je doveo baš iz Partizana, sada je već završio i drugo...

Epa/Juan Carlos Hidalgo
Epa/Juan Carlos Hidalgo

Povezane vesti

Bord Evrolige bi odluku o poslednjem 18. učesniku elitnog evropskog takmičenja trebalo da donese krajem ove nedelje, u četvrtak ili petak, a prema procenama mnogih, glavni kandidati za dobijanje specijalne pozivnice su ruski Zenit i beogradski Partizan.

Aduti crno-belih u ovoj trci su duga tradicija, osvojeni trofeji, posebno onaj iz 1992. u Istanbulu, zatim prelazak u ''Štark Arenu'', kao i finansijska stabilizacija kluba.

S druge strane, Rusi mnogo toga nemaju, ali u ovom trenutku imaju mnogo više novca u odnosu na Partizan, što i ovih dana pokazuju realizacijom prvih pojačanja za sledeću sezonu.

Pre nekoliko dana su baš iz Partizana angažovali iskusnog plejmejkera Aleksa Renfroa, a ''Eurohoops'' je danas otkrio da je Zenit jači i za krilnog centra Andreja Zubkova, dosadašnjeg igrača Himkija, sa kojim mu je istakao ugovor.

Zubkov ima 28 godina, prethodne dve sezone je proveo u Himkiju, a u Evroligi je prošle sezone ostvario prosečni učinak od 4.5 poena i 1.4 skoka, na 25 odigranih mečeva.

Za to vreme, Partizan čeka konačan rasplet ove sage oko dobijanja specijalne pozivnice, kako bi definitivno znao da li će praviti tim koji će odmah da igra u Evroligi, ili koji će se naredne sezone boriti da kroz ABA ligu konačno nađe onaj najsigurniji put za povratak u evropsku elitu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
jv
Monday, 24.06.2019
12:11

Ako su realni dileme ne može biti, ako su potkupljivi obrnuta situacija.

avatar
ViniciusJR
Monday, 24.06.2019
12:11

Kontam da se mora malo forsirat prica da Partizan ide u Evroligu, jesu institucija i zasluzuju vise od pola ucesnika, ali ta prica kako su favoriti i kako razni strucnjaci lobiraji za njih, to veze nema. Od pocetka se zna da ce dobiti onaj koji ponudi najvise, ova EL je cisti biznis sad...a porrd Rusa tesko da se moze ponuditi veci budzet. Zenit je novi ucesnik i batalite ljudi tu pricu kako Partizan ima iste sanse i slicno. Mada, uskoro ce sve i biti zvanicno.

avatar
REVOLT OF MILAN
Monday, 24.06.2019
15:57

Nismo favoriti, ali, tacno je da su lobirali za nas, barem jedno vazno i veliko ime sigurno jeste.

avatar
REVOLT OF MILAN
Tuesday, 25.06.2019
21:47

Nisam siguran da mislimo na istu osobu.

avatar
ViniciusJR
Monday, 24.06.2019
23:16

Prazna prica potpuno. Znam na koga mislis, i samo je dao izjavu da bi mu bilo drago da Partizan igra EL. I naravno, kao i sve, odjednom se prenaduva. A i da je cak bilo lobiranja, kod Bartomeu to ne pali, ili ces ponuditi najvise ili cao. Nego sto mediji naloze narod na ovim prostorima za cas posla. Jasno je rekao kako EL funckionise i sta im je cilj. Sad bi i Drezga iz Pipera mogla da konkurise za EL i dobije pozivnicu, samo da daju 10 miliona.

avatar
REVOLT OF MILAN
Monday, 24.06.2019
10:35

Partizan protiv Gazproma, drugi deo.