Dočekao i Partizan, "Grobari" na vas je red!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 08.10.2019.
10:28
Izvor: Sportske.net

Crno-beli danas otvaraju takmičarsku sezonu u svom novom domu. Ko je rival i zbog čega Partizan čeka baš težak posao? Ne zaboravite ni fantazi Evrokup.

BETAPHOTO/ABA liga/Igokea/Nenad Vuruna/DS
BETAPHOTO/ABA liga/Igokea/Nenad Vuruna/DS

Povezane vesti

Partizan će danas u takmičarskom meču debitovati u Evrokupu, nakon pobede protiv Rejera iz Venecije, žele da zabeleže drugu pobedu u Evropi.

"Jedva čekam da igram pred našim navijačima", kaže Nemanja Gordić, zbog rasporeda, "Grobari" će retko imati priliku da u oktobru vide svoj tim na domaćem parketu.

Večeras u "Arenu" stiže Tofaš iz Burse, prošle godine se nisu proslavili u ovom takmičenju, u stvari nijedan turski klub nije prošao u top 16, jasno da imaju mnogo veća očekivanja. Otvorili su takmičenje pobedom protiv Limoža i osvetili se za poraz prošle godine.

Imali su čak 24 asistencije, dve manje od klupskog rekorda. Tarik Filip je na debiju imao odličan učinak 17 poena, 10 skokova, 7 asistecnija, a Mat Lojeski se vratio u Evrokup prvi put posle gotovo sedam godina. Bivši igrač Olimpijakosa i Panatinaikosa je ubacio 15 poena. Ovaj Amerikanac sa belgijskim pasošem je veteran, odigrao je preko 150 mečeva u evropskim takmičenjima.

Poznato lice je Devin Vilijams, prošle sezone u Budućnosti, ojačali su reket sa DiDžej Vajtom koji je igrao za Bakšehir značajnu ulogu, sećate ga se verovatno iz Oklahome, nastupao je za Šarlot i Boston, iskusna "četvorka", igrao je osim Turske u Italiji i Kini.

Pomenuli smo Tarika Filipa koji ima neko iskustvo u Mađarskoj i španskog drugoj ligi, ali je prošle godine u razvojnom takmičenju igrao za Memfis i kako rekosmo već na debiju za Bursu pokazao da je strašan igrač.

Ostali su manje više poznati, ako pratite evropska takmičenja, Baris Ermis je tri godine u timu, ističe se u asistencijama, imaju Samija Meiju američkog šutera, takođe dugo u ekipi, igrao je desetak puta početkom decenije i za CSKA.

Imaju mnogo bolji tim nego u prethodne dve godine, četiri Amerikanca u postavi, plus Ermisa koji ima mnogo iskustva i deli minutažu sa Lojeskim.

Sve u svemu cilj je posle dve neuspešne godine u Evrokupu da stignu do top 16 faze, videćemo kako će se suprotstaviti Partizan.

Meč počinje u 20 časova.

Da vas podsetimo, ako već niste, drugo kolo fantazi Evrokupa, sve informacije imate ovde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 08.10.2019
12:23

Veoma bitna utakmica iz vise razloga.
Pre svega zato sto je otvaranje sezone na domacem terenu gde trebamo zapoceti pobedom.
Potom ovom pobedom, overavamo brejk iz Venecije i mozemo mnogo opustenije nastaviti evropsko takmicenje
Mozda najbitniji razlog je taj sto posle ove utakmice imamo cini mi se 6 uzastopnih gostovanjau, 6 razlicith zemalja, pravu evropsku turneju na koju trebamo otici u dobrom raspolozenju.

Sto se tice publike: U Veneciji smo zadali smekerski "samar" bordu EL, sad trebamo tako nastaviti. Napuniti arenu, napraviti paklenu atmosferu za goste, naterati evropske medije opet da pisu o nama kao posle Venecije, ali naravno nenapraviti nijednu "gresku". Nedozvoliti EL da nas kaznjava za dzabe.