Dobrić je glavna tema, kako je moguće da ne igra u ključnim trenucima? Gavrilović dao odgovor!

Autor: Beta Beta
petak 25.10.2019.
09:13
Izvor: Beta

Ognjen Dobrić je neko ko je velika nada Crvene zvezde mts, ali ne dobija toliko šanse usled velike konkurencije.

BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Povezane vesti

Trener košarkaša Crvene zvezde Andrija Gavrilović rekao je posle poraza od Barselone (65:73) u četvrtak uveče u četvrtom kolu Evrolige da nije bilo realno očekivati pobediti Barselonu u "specifičnoj" situaciji, kao i da je i pored toga zadovoljan zalaganjem igrača.

"Rekli smo da je ovo specifična utakmica i da je protivnik Barselona, što dovoljno govori. Zadovoljan sam kako smo počeli meč s energijom i zalaganjem. Prvim poluvremenom posebno sam zadovoljan. Ovakav protivnik se ne može pobediti samo igrom u prvom poluvremenu, već mora svih 40. U drugom poluvremenu se tok meč promenio", rekao je Gavrilović novinarima posle meča.

"Oni su podigli odbranu na viši nivo, fizički su igrali mnogo bolje... To je bio ključ meča", dodao je on.

Gavrilović je na pitanje novinara o ulogama igrača u ekipi imao opširan odgovor."Pre svega minuti na spoljnim pozijama se dele. Imamo takvu raspodelu po ulogama, gde se Dobrić nalazi sa još par igrača koji su na istim pozicijama. To su Lazić, Perperoglu, Davidovac, Dženkins... Sigurno treba pratiti ko ima učinak i ko zaslužuje da bude na terenu. Neprijatno je pričati o pojedincima, ali da je Dobrić igrao 17 i po minuta, Perperoglu 13 i po, a Lazić manje od 11", rekao je Gavilović.

"Svi manje više igraju na istoj poziciji. Logično je da svi budu u rotaciji, da neko ima veću minutažu, ali su sve to igrači sa različitim karakteristikama i shodno situaciji dobijaju minutažu, ali i donose odredjeni kvalitet. Ne mislim da se iko manje ili više zalaže na parketu", dodao je Gavrilović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NE LJUTI SE COVECE
Friday, 25.10.2019
11:09

Iskreno, nikad mi nije bilo jasno ZAŠTO mu ne daju ozbiljniju minutažu? Dečko igra u oba pravca, vidi se da ima talenta al realan kapacitet nikako da vidimo zbog slabe minutaže. Bojim se da cemo i Simanica izgubiti, koji je strasno napredovao prošle sezone , mnogo je sigurniji, hrabriji, defanzivno je strasno napredovao, al ne, moraju stranci da se guraju, da valjda opravdaju uložene pare. Jedino Fajea respektujem na poziciji 4 jer je neumoran, jako zahvalan igrač ali Simanica bih svakako gurao više jer je talentovaniji igrač koji ima prostor za napredak, mnogo raznovrsniji. Njih dvojica bi trebalo da pokrivaju tu poziciju i tu ne skripimo.

avatar
Friday, 25.10.2019
09:46

Pitanje za trenera, koji kvalitet donosi Lazic? Jasno mi je da igra odbranu, mada ni tu nije neka klasa ali da ne moze da ubode sut, to mi nije jasno. Odzo isto, covek nema veze sa zivotom. Umesto da guramo Dobrica, Davidovca i Simanica pa da za nekih par sezona budu nosioci, mi 5. Put vracamo Djenku? Da smo do sad gurali ovu trojicu, momci bi bili top klasa, ovako ce, otici negde drugde po minute, narocito Simanic....