Dobri Bjelica video saigračevih 56, Lebron stigao Džordana, pred Džordanom!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 29.03.2018.
08:19
Izvor: Sportske.net

Minesota nije propustila "zicer" u noći klupskog rekorda. Sjajne vesti stigle iz Jute, Klipsi bez Tea dobili i ostali u trci za doigravanje. Lebron izabran najbolje mesto da stigne "letećeg Majkla"!

CJ GUNTHER
CJ GUNTHER

Povezane vesti

Minesota je jednostavno morala da pobedi Atlantu. "Vukovi" nisu propustili penal kod kuće, Nemanja Bjelica veoma dobar, 14 poena, po 6 skokova i asistencina. Ipak, i on i Amerika će pamtiti noć Karla Entonija Taunsa, brojao je do 56, imao 15 skokova, odavno nije viđena ovako dominantna partija.

Ovo je rekord franšize, nešto što nije pošlo za rukom ni Garnetu. KAT je pogodio 6 trojki, posle lošeg starta, njegov tim je zaigrao mnogo bolje od druge četvrtine, serijom 19:4 su došli do dvocifrene prednosti. Šutirali su na kraju više od 53% i prekinuli mini seriju poraza.

Sjajne vesti za Minesotu stigle su iz Jute, moraće da pošalju poklon Džajlenu Braunu. Košarkaš Bostona je pogodio u poslednjoj sekundi i doneo trijumf Seltiksima. Oslabljeni gosti iznenadili su Džezere, igrali su bez Irvinga, Morisa i Horforda i stigli do trijumfa u tesnom meču. Braun je ubacio 21 poen, Tejtum 16 za "Kelte" koji su turneju završili sa 4-0, iako bez najboljeg igrača. Juta je promašivala u odlučujućim trenucima, izgubili su treći put u pet mečeva, sada su na deobi sedmog i osmog mesta sa Minesotom, ali im za vrat dišu Klipersi.

Tobijas Haris je ubacio 27 poena, serija od 18:0 na početku poslednje perioda je odlučila protiv "B" tima Sansa, naime, oni su bili bez četiri bitna igrača, uključujući i Bukera. DeAndre Džordan je prešao granicu od 7000 poena, postao osmi igrač franšize kome je to pošlo za rukom. Teo nije bio na parketu zbog povrede, Bobi igrao manje od tri minuta završio bez poena.

Situacija na Zapadu je sledeća, Minesota i Juta su poravnani na poslednjim mestima koja vode u plej of, Klipersi kasne jednu pobedu, Denver dve u toj trci za doigravanje.

Iznenađenje u Memfisu, tata Lilard nije bio u timu, "Grizliji" su iskoristili to što je otputovao za Portlanda da bude uz suprugu i dobili Blejzerse, mada niti pobeda znači nešto Memfisu, niti će Portlanda izgubiti treću poziciju. Dilon Bruks je dao 18 poena za domaće, klupa je donela prevagu, Maršon Bruks je ubacio 21 poen, Čandler Parsons 15, na drugoj strani MekKolum je brojao do 42, ali nije bilo dovoljno, Nurkoć 12 poena, 8 skokova, 3 blokade.

Lejkersi su u meču bez značaja preslišali Dalas, Bruk Lopez je ubacio 22 poena, Rendl doda 20, uz 10 skokova, Kuzma je kao šesti čovek dao 18. Ovo je bio poklon za rođendan treneru Luku Voltonu koji je od igrača tražio da zadrže Mavse ispod 100 poena.

Na Istoku, Lebron je brojao do 41, imao je 10 skokova i 8 asistencija, ubacio je u punu brzinu, Kavsi su odneli pobedu iz Severne Karoline, a "Kralj" je stigao Majkla Džordana u broju mečeva sa dvocifrenim učinkom, 866 mečeva u nizu. Simbolika je da je to učinio upravo protiv tima čiji je vlasnik MJ. Pobedom su Kavalirsi sačuvali treće mesto na zapadu, pola pobede više od Filadelfije koja je slavila u Njujorku.

Jasno, motivisaniji Siksersi koji čekaju prvi plej of of 2012. su lako slavili protiv Njujorka, Dario Šarić odličan, 26 poena, 14 skokova, 5 asistencija, u drugoj četvrtini su ostali bez Embida koji se sudario sa Fulcom, dobio udarac u lice i nije se više vraćao. Ben Simons je komandovao sa 13 poena, 10 asistencija i 8 skokova, Siksersi ne odustaju od potere za Lebronom.

Netsi su uz dobru partije D'Anđela Rasela, 16 poena, 12 skokova slavili protiv Orlanda na Floridi, domaćima nije pomogao ni sjajni Vučević sa 24 poena, 15 skokova i 5 asistencija. Inače na dnu Istoka, samo tri meča dele Bruklin, Orlando, Čikago i Atlantu u borbi za najgori tim lige.

Rezultati:

LA Lejkers - Dalas 103:93
Feniks - LA Klipers 99:111
Juta - Boston 93:97
Memfis - Portland 108:103
Minesota - Atlanta 126:114
Šarlot - Klivlend 105:118
Filadelfija - Njujork 118:101
Orlando - Bruklin 104:111

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke