Djurent donosi odluku u narednih 24 časa!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 03.07.2016.
19:13
Izvor: Sportske.net

Jedan od najboljih košarkaša na svetu, na "pijaci" je kao "ograničen" slobodni agent.

BETA/AP Photo/Sue Ogrocki
BETA/AP Photo/Sue Ogrocki

Povezane vesti

"Potera" za Kevinom Djurentom se bliži kraju.

Veliki broj klubova je obavio razgovore sa krilnim košarkašem, a trenutno se četiri klub izdvajaju.

Razgovor Djurenta i Voriorsa je potrajao dva i po sata. Njemu su pristusvovali Stiv Ker, Drejmond Grin, Stef Kari i Klej Tompson, što dovoljno govori koliko "Ratnici" žele Djurenta u Ouklendu.

Oni su važili za jednog od favorita i pre razgovora sa "Kej Dijem", a ništa se bitnije nije promenilo  ni posle sastanka.

Njihove ambicije i kvalitetan roster su primaljiva opcija za Djurenta ali daleko od toga da ih je odabrao za svoju narednu destinaciju.

Juče je Djurent obavio razgovore i sa Klipersima, koji su iznenada uskočili među favorite za njegov paraf.

Djurent je nakon četvoročasovnog razgovora sa Dokom Riversom, Grifinom i Deandre Džordanom izašao popilično dobro raspoložen, jer je kako američki mediji javljaju oduševljen njihovim planom.

Kris Pol nije bio na sastanku, ali je par dana pre toga sam popričao sa Djurentom.

Danas je osvanula informacija da je Djurent obavio razgovor i sa Seltiksima, koji su od nedavno jači i za Ala Horforda.

Franšiza iz Bostona je povukla jedan krajnje lukav potez. Kako su znali da je jedan od omiljenih sportista Kevina Djurenta kvoterbek Nju Ingland Pejtriostsa Tom Brejdi, angažovali su igrača NFL franšize iz Bostona da tokom leta ka sastanku sa predstavnicima "Kelta" popriča sa košarkašem i pokuša da ga ubedi da se preseli u Boston.

Prema izveštajima iz SAD, Brejdi je oduševio Djurenta, a objašnjavao mu je kakav je kakav osećaj igrati za tim iz Bostona, što ga je posebno impresioniralo.



Seltiksi su se sada ozbiljno umešali, ali nema sumnje da jedna ekipa još uvek važi za apsolutnog favorita za potpis sjajnog šutera.

U pitanju je naravno Oklahoma Siti Tander, za koje Djurent igra od starta svoje karijere.

Dobro, igrao je godinu dana za Sijetl Supersonikse, sve dok se ta franšiza nije preseila u Oklahomu, tako da je deo iste franšize od početka svoje NBA karijere.

Tanderi su i dalje prvi favoriti za potpis Djurenta, iz više razloga.

Prvi razlog je definitivno to što Djurent poznaje ovu franšizu od "vrha do dna".

Tu je od 2008. (godina kada su se Supersoniksi preselili u Oklahomu i dobili naziv Tanderi), odlično poznaje roster, sa trenerom Donovanom se dobro uklopio kako su nakon samo godinu dana saradnje umalo završili u velikom finalu.

Njegov veliki prijatelj Rasel Vestbruk je tu i njih dvojica zaista sjajno funkcionušu zajedno na terenu.

Zbog sjajne saradnje i činjenice da nose Tandere na "leđima", dobili su nadimak "Betmen i Betmen".

Thunder Magic Basketball

Tu je naravno i faktor zarade. Ukoliko Djurent potpiše ugovor sa Tanderima, na još godinu dana, inkasiraće 26 miliona dolara za predstojeću sezonu.

To je i najrealnija opcija, a kako će se "kep" pomeriti na 107 miliona dolara na kraju naredne godine, Djurent će onda moći da potpiše ugovor sa Tanderima, pa čak i nekom drugom ekipom, koji bi mu po godini donosio neverovatnih 40 miliona dolara.

Tanderi imaju i takozvano "Bird" pravo na "Durantulu", te neće morati da se obaziru na "seleri kep" kada mu budu nudili ugovor. Po tom pravilu, plata će Djurentu u narednim godinama moći da raste za 7,5%, dok bi ako ode mogao da dobije "povišicu" od 4,5%.

Bilo kako bilo, najrealnije je da Djurenta i naredne sezone gledamo u dresu Oklahome, ali nikada ne treba otpisivati ostale opcije, kako je u NBA ligi sve moguće, pa i da Majkl Konli postane najplaćeniji igrač u istoriji lige.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Paul George
Sunday, 03.07.2016
20:25

Ostace u Oklahomi ove sezone,onda ce mislim zajedno sa Raselom Vestbrukom u LAL sledece leto.

avatar
Madridista
Sunday, 03.07.2016
23:17

Nece u LAL siguro, to samo fanovi Lejkersa i nepoznavaoci kosarke mogu lupati, prvo sto imaju popuenjenu Durantovu poziciju sa nikim drugim no novim Durantom, a na pleju imaju Rasela koji ako bude koristio potencijal moze biti jedan od najboljih plejeva u ligi u buducnosti ako ne i najbolji. Nije logicno da daju 2 maximalna ugovora a te pozicije su im vrlo dobro osigurane.

avatar
Madridista
Monday, 04.07.2016
15:53

Vjeruj mi da nece nijedan igrati u Lejkersima, a ako neko od njih vec bude iso to ce biti Vesbruk jer je isao u koledz u UCLA pa mozda ga to nekako navede da ode tamo, Lejkersi imaju mlad tim pun potencijala i nemaju razlog da kvare to dovodeci igrace na pozicije u kojima imaju najmanje problema i najvise potencijala, samo bi potrosili salary cap i doveli igrace koji su stariji, jeste da su trenutno dosta bolji, ali to bi bio veoma glup potez.

avatar
Paul George
Monday, 04.07.2016
12:19

Videcemo poznavaoce kosarke.

avatar
Adnan
Sunday, 03.07.2016
20:24

Ako ode u Golden state unistice kosarku,nadam se da ce liga to da blokira ko Pola u Lejkerse svojevremeno.

avatar
Milos(CZV-CFC)
Sunday, 03.07.2016
20:18

Najvise bih voleo da ostane u Oklahomi ali ako ce vec da ide negde nek ide u Boston

avatar
West London
Sunday, 03.07.2016
19:51

Lakersi najveći gubitnici,daju astronomske ugovore dengu i mozgovu,umjesto da su sve karte bacili na njega ili drummonda,ali mich i jim su čudo,uvijek borba za PO,a uvijek služe za nabijanje razlike,žalosno šta uradiše od najdražeg mi kluba,kobe otišao,ostalo dosta salary cupa,a oni dovode mozgova i denga,pitam se dokle.

avatar
stevan98
Sunday, 03.07.2016
19:43