Đorđević tvrdi, Španci zasluženo slavili! Evo šta kaže o potezu Jokića!

Autor: Beta Beta
nedelja 08.09.2019.
18:11
Izvor: Beta

Strateg "orlova" nije bio zadovoljan detaljem iz treće četvrtine.

EPA-EFE/MADE NAGI
EPA-EFE/MADE NAGI

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je Španija bila bolja u današnjem meču, da je zaslužila pobedu i istakao da nije srećan zbog reakcije Nikole Jokića.

"Čestitam Španiji koja je definitivno danas bila bolji tim. Izbacila nas je iz naše igre, poremetila ono što smo planirali da uradimo. Nismo dobro odgovorili na njihove promene odbrane, gubili smo lopte na neobjašnjiv način. Pobeda u ovakvoj utakmici, sa 17 izgubljenih lopti, bila bi van domašaja za bilo koji tim pa i za nas", rekao je Đorđević.

Srbija je doživela prvi poraz na Svetskom prvenstvu u Kini, pošto je u poslednjem meču Grupe J u Vuhanu izgubila od Španije sa 69:81. Srbija će u četvrtfinalu Svetskog prvenstva igrati protiv Argentine.

Srbija je u trećoj četvrtini ostala bez pomoći Nikole Jokića koji je zaradio isključujuću ličnu grešku.

"Drugo poluvreme smo odigrali mnogo bolje, ali mi se nije svidela glupa reakcija našeg igrača koji je trebalo da bude na terenu. Mogli smo da izgubimo utakmicu i sa njim, ako je protivnik bolji, ali on je trebalo da ostane na terenu i bude jedan od lidera", rekao je Đorđević.

Srbija je, po rečima Đorđevića, uspela da uhvati priključak, igrala dobro u napadu, poremetila organizaciju napada Španije...

"Ali, greške koje smo napravili u odbrani očigledne i nedopustive protiv tima kao što je Španija. Oni su veoma iskusni... Bili su bolji večeras i zaslužili su pobedu", rekao je Đorđević koji je danas po 100. put predvodio nacionalni tim sa klupe.

Ovo je prvi poraz koji je Srbija doživela tokom celog leta.

"I dalje smo na turniru, ali moramo da shvatimo da treba da igramo zajedno... Danas to nismo bili mi", rekao je selektor Srbije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Comandante
Monday, 09.09.2019
08:50

Djordjevic jeste bio vrhunski igrac ali je kao trener ocajan a to smo vidjeli u onom finalu koje smo izgubili protiv skijasa iz Slovenije kada mu je trebalo 30 minuta da shvati da nemoze da se upusta u trku sa Dragicem i Doncicem vec da igru treba da vodi Srbija preko svojih igraca na centarskoj poziciji sto je poceo da koristi tek u zadnjoj cetvrtini ali bilo je vec kasno,kao drugo Djordjevic leci neke svoje komplekse i Jokicu dozvoljava da igra samo15 minuta po utakmici.

avatar
djan_franko
Monday, 09.09.2019
07:13

Jeste Jokic kriv za 3cu četvrtinu, ali zadnja 4minuta kada smo imali prikljucak Lucic igra 4ku na Klavera koji pravi 5ofanzivnih skokova i kojeg faulira Luča2,3x iz razloga sto je manji i slabiji... uz duzno postovanje mislim da je Djordjevic izgubio utakmicu. Nije to Portoriko da pocinjemo sa Bircevicem. Spanci su igrali sa 8 ili 9 igraca celu.

avatar
Milos Kosta Kostic
Monday, 09.09.2019
05:37

Jokicevo ponasanje je sramno za nas tim. mi nismo divljaci. ok, izgubili smo, desava se, bili su bolji od nas. ako smo morali da izgubimo onda smo izgubili u poslednji cas a da se to ne odrazi u velikoj meri na prethodno uradjeno. da se vratim na jokica, ponasanje mora da preispita, i da se sankcionise, jer mi smo gospoda i u porazu, prihvatimo kada je protivnik bolji. mozda on misli da je glavni u ovoj igri, ali u srbiji to nije slucaj.

avatar
The Red Army
Monday, 09.09.2019
00:16

Ubio ga spanac sa taktikom, nismo znali gde smo, moraju da izvuku pouku iz ovoga

avatar
Dorotej
Sunday, 08.09.2019
23:54

Sada je Đorđević, nije više Sale. Odavno tvrdim da on nije dobar trener. Nismo bili mi, a ni ti nisi bio ti.

avatar
djordja
Sunday, 08.09.2019
22:49

puno je losih danas, krstenog pleja mi za velike utakmice nemamo, a Gudurica bolje da nije ni vodio.....

avatar
REVØLT
Sunday, 08.09.2019
19:48

Alo, ovo mu je vec drugi put da to radi?! Ne dozvoli mu da postane MIlicic!!!

avatar
Čeki
Sunday, 08.09.2019
22:40

Po meni jedino sto mu zameram je sto ne koristi Marjanovica vise za skok igru i guranje lopte pod kos. Da mu je Bobi igrao poslednju cetvrtinu, ne bi nama Klaver kupio onoliko lopti u napadu.

avatar
REVØLT
Monday, 09.09.2019
18:03

Klaver bi svirao klavir jer bi ga Bobi zatvorio tj. "zakljucao":-)

avatar
Hannibal Lecter
Monday, 09.09.2019
06:36

Sta da mu ne dozvoli? Pa vidis da mu najbolji centar nba lige igra u prosdku 13 min na poziciji 4 sto vec dve god ne igra u NBA... da bi mu igrali miljenici tipa raduljice i bircevica