Đorđević: "Trebala nam je ovakva utakmica"

Autor: Pavle Knežević
nedelja 13.08.2017.
23:24
Izvor: Sportske.net

Srbija se pomučila protiv Crne Gore, ali selektor je zadovoljan.

Epa/Lukas Schulze
Epa/Lukas Schulze

Povezane vesti

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je večerašnji meč sa Crnom Gorom bio ono što je trebalo njegovim igračima u pripremi za Evropsko prvenstvo.

"Utakmica kakvu smo tražili i želeli. Očilgedno da je fizički napor od utakmice sa Grčkom ostavio traga kod nas. Crna Gora  je mlada ekipa u naponu snage, dobro su pripremljeni, nametnuli su svoj ritam u početku. Mi smo igrali bez energije, mislili smo da ćemo napadom da rešimo, dok nismo shvatili da nam treba maksimalan fizički napor. Posle smo zaigrali svoju odbranu, što je rezultiralo energijom i sigurnijom igrom", rekao je Đorđević.

Srbija je večeras pobedila 82:71 i tako osvojila Trofej Beograda, nakon ubedljivog trijumfa nad Grčkom. Najveći problem za selektora trenutno su povrede.

"Na terenu je danas bila ekipa u kojoj nije bilo sedmorice igrača koji su odigrali poslednji takmičarski meč, uz Nemanju Bjelicu koji je stalno u našoj priči. Hoću da pohvalim momke koji su bili na terenu, njihovo zalaganje, njihov rad. Ima prostora za napredak, pred nama je težak i dugačak put, ovo je tek početak", rekao je Đorđević.

"Mačvan je večeras odigrao pod temperaturom 38. Nisam hteo da ga stavim u tim, ali on je rekao da ne dolazi u obzir da propusti ovaj meč. Svaka čast, kapitenski", dodao je selektor.

Sutra je dan pauze, koji će igrači iskoristiti za terapije i održavanje zdravlja. Nikola Kalinić večeras nije igrao zbog problema s leđima, koje vuče još iz takmičarske sezone, a Đorđević je rekao da trenutno nije u stanju da odigra dve utakmice uzastopno. U timu opet nije bilo kapitena Miloša Teodosića.

"On je tokom slobodnog dana posle povratka sa Kopaonika osetio bol u listu. Tamo je odradio sve treninge, ali je danas dobio terapiju. Nije ništa strašno, ali mora da se pauzira pet do sedam dana. U ovom trenutku je doktor Dragan Radovanović čovek sa kojim najviše razgovaramo", rekao je Đorđević.

Ovo je bila 60. utakmica Đorđevića na mestu selektora.

Selektor Crne Gore Bogdan Tanjević bio je zadovoljan posle meča i turnira.

"Turnir je bio dobar, odličan. Nama je jako koristilo da se probamo, da vidimo šta valja, šta ne valja. Nisam nimalo nezadovoljan, osvojili smo brozanu medalju u ovakvoj konkurenciji. Nisam nezadovoljan ni jednom ni drugom utakmicom na turniru. U prvoj smo imali više poklonjenih poena, ali snaga Srbije je još veća i teže je doći do rezultata", rekao je Tanjević.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Doktor Trax
Monday, 14.08.2017
10:16

Rajs rodjeni Crnogorac, iz familije Radmilovici, po trakici sam ga poznao da je ju na cina.

avatar
Sunday, 13.08.2017
23:30

ne znam kako ce se radovati navijaci FMP-a ako Srbija osvoji medalju s' obzirom da su po njima trener i nas najbolji suter ustase ?