Đorđević: "San Antonio nam poremetio koncepciju"

Autor: Beta Beta
utorak 11.08.2015.
15:24
Izvor: Beta

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da je ekipu poremetila zabrana San Antonija.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Selektor tvrdi da je zabrana Bobanu Marjanoviću da nastupi na Evropskom prvenstvu poremetila stvari  i dodao da su glavni favoriti za trofej na kontinentalnom prvenstvu Francuzi, s kojima će nacionalna selekcija sutra odigrati pripremni meč.

"Bila je zamišljena jedan određena vizija i igre i ekipe, a ona je i te kako poremećena znate već kako... Poremetila se i ideja kod igrača koji su se spremali za neku određenu košarku u zavisnosti od toga koga imamo na parketu. Nije jednostavno i lako, ali bez žalopojki, adaptirali smo se u letu. Samo da znate i od ranije da mi se ne sviđa takva situacija", rekao je Đorđević novinarima u Beogradu.

Srbija će sutra u Beogradskoj areni odigrati pripremnu meč protiv prvaka Evrope - Francuske koja je, prema oceni Đorđevića, glavni favorit za titulu na Evropskom prvenstvu.

"Što se meča tiče, mi smo jedna od ekipa koje će ići na medalje, otvoreno i direktno, ali Francuzi su po mom mišljenju i dalje prvi favoriti. Oni su poslednji šampioni Evrope, brane titulu i dugo se nije dogodio da neko odbrani tituli, pa eto - sa moje strane, čisto da im...", rekao je on i dodao da su ekipa za "svaki respekt".

"Igraju poštenu košarku, mušku, stalno su u duelu, imaju vođe kakve se retko rađaju - Boris Dijao pravi kapiten, Toni Parker lider ekipe. Svaki put kad se sretnemo sa njima, kada ih gledamo, kada vidimo kakav imaju odnos prema dresu, zemlji... To je zaista za svako poštovanje"
, dodao je on.

Srbija i Francuska su nedavno odigrali pripremni meč u Nansiju, a izabranici Aleksandra Đorđevića su tada u oslabljenom sastavu poraženi.

"Imao sam razmišljanja nevezana za ishod  tada i najjači utisak posle svega mi je da je Francuska igrala sa četvoricom igrača više od 25 minuta. Parker, Batum, Gober, Dijao... Sve NBA igrači. I te kako im je bilo stalo da pobede Srbiju i da nam pošalju poruku",
kazao je Đorđević.

On je rekao da je zdravstveni bilten ekipe sve bolji i dodao da tim polako "ulazi u određenu sferu igre".

"Mislim da polako ulazimo u onu sferu igre i razmišljanja kako ova reprezentacija da igra, a to je da polazimo iz odbrane i da ona postane prvo oružje sa kojim idemo da se borimo protiv bilo koga, pa tako i protiv Francuske. (Miloš) Teodosić i (Zoran) Erceg se već danas vraćaju treninzima, a (Draganu) Milosavljeviću će biti potebno još nekoliko dana, ali biće dobro. Teo je čak i izrazi želju da igra protiv Francuske, ali nije to baš možda pametno u ovom trenutku, videćemo...",
kazao je on. 

Đorđević je ponovio da su igrači napredovali posle Svetskog prvenstva u Španiji, kao i da tim sve više poseduje "brzi, borbeni i moderni" stil igre.

"Došlo je do sazrevanja igračkog. To je jako dobro za nas. Samo ne smemo tu da stanemo i da se zadovoljimo postignutim, već da idemo ka višim ciljevima. Idemo postepeno, korak po korak. Ne otvaramo sve karte, kao ni drugi. Neke adute držimo u rukavu", rekao je Đorđević. 

"Ne razmišljam još o skraćivanju spiska. Sigurno će svi ovi igrači koji su tu odigrati i Trofej Beograda. Nemam mnogo dilema kada je u pitanju konačni sastav, ali je važno da već sada spremimo igrače, one mlađe, da budu nosioci kada se završi ovaj ciklus", dodao je on.

Srbija će sutra od 20.30 u Beogradskoj areni dočekati Francusku, a za vikend ih očekuje Trofej Beograda, na kom će još učestvovati Kina, Rusija i Venecuela.

Evropsko prvenstvo će se održati od 5. do 20. septembra u Nemačkoj, Letoniji, Hrvatskoj i Francuskoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Thursday, 13.08.2015
00:16
avatar
napred Panktizan!
Wednesday, 12.08.2015
14:43

ne zaboravimo ko je glavni krivac za to. To je jedan KK iz nase zemlje,Djordjevic je sam to rekao.Inace ne sme ime tog kluba da se pomene jer komentar onda ne prolazi.

avatar
Tuesday, 11.08.2015
22:29

sve je to ok Sale NACIONALE za to sto si rekao,ali opet nasa igra ne treba da se vrti samo oko jednog igraca :D nadam se dobrom nastupu na EP tj 1/2 :)

avatar
Tuesday, 11.08.2015
15:58

Šteta za Bobeta, zaslužio je da igra ovo prvenstvo

avatar
The Best (I\'m back)
Tuesday, 11.08.2015
15:37

Ma strasno, zamislite samo koliko bi nam Bobi pomogo protiv onih crnaca iz francuske njega niko ne moze da brani zbog visine i dugih ruku, prosle sezone najbolji centar evrope oborio sve rekorde u evroligi...nVako osim Raduljice drugi centri su neiskusni, a Bobi bi mogao da cuva i Gasola...veliki hendikep!

avatar
Stefan123(58 Sic)
Tuesday, 11.08.2015
15:35

Francuska jeste prvi favorit ima sve igrace iz NBA ali uz dobre partije I Boziju pomoc moze Srbija do zlata

avatar
Mesi G.O.A.T.
Tuesday, 11.08.2015
19:52

Kakvog zlata bre i sa Bobijem nemamo sanse za zlato a ne bez nejga.

avatar
Stefan123(58 Sic)
Wednesday, 12.08.2015
08:20

Ne zaboravi da smo u finale SP stigli bez Bobija naravno sa Bobijem bi bilo lakse ali mozemo I ovako

avatar
Stefan123(58 Sic)
Wednesday, 12.08.2015
00:56

Sa Bozijom pomocu mozemo sve

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Tuesday, 11.08.2015
15:34

Naravno da to iz korena menja koncepciju, a ako Bobi ne bude isao: Teodosic, Markovic, Nedovic, Bogdanovic, Milosavljevic, Kalinic, ???, Bjelica, Erceg, Raduljica, ???, ???. Devet mesta je sigurno, tri jos nisu:)

avatar
Stefan123(58 Sic)
Wednesday, 12.08.2015
08:21

Mitrovic,Milutinov I jos jedan mozda Kuzmic ili Stimac

avatar
Stefan123(58 Sic)
Thursday, 13.08.2015
12:26

Kalinic ti je jaka trojka igra odbranu odlicno a bez 3 centra Djordjevic nidje ne ide

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Wednesday, 12.08.2015
16:59

Ne verujem da cemo voditi toliko 4 i 5, i Bjelica i Kalinic mogu i 3 i 4, Erceg, Mitrovic, a onda i Raduljica, Milutinov i Kuzmic (nadam se jos uvek da ce Marjanovicu biti dozvoljen da igra) - treba nam neko ko moze i 2 i 3 ili bar cista trojka koja je jako dobra u odbrani, ali da moze da se kaze da igra u oba pravca, steta sto je Lucic povredjen.