Đorđević: "San Antonio nam poremetio koncepciju"

 • Autor: Beta

 • 11. avgust 2015.

 • 15:24

 • Izvor: Beta

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da je ekipu poremetila zabrana San Antonija.

Đorđević:
Foto: BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
Selektor tvrdi da je zabrana Bobanu Marjanoviću da nastupi na Evropskom prvenstvu poremetila stvari  i dodao da su glavni favoriti za trofej na kontinentalnom prvenstvu Francuzi, s kojima će nacionalna selekcija sutra odigrati pripremni meč.

"Bila je zamišljena jedan određena vizija i igre i ekipe, a ona je i te kako poremećena znate već kako... Poremetila se i ideja kod igrača koji su se spremali za neku određenu košarku u zavisnosti od toga koga imamo na parketu. Nije jednostavno i lako, ali bez žalopojki, adaptirali smo se u letu. Samo da znate i od ranije da mi se ne sviđa takva situacija", rekao je Đorđević novinarima u Beogradu.

Srbija će sutra u Beogradskoj areni odigrati pripremnu meč protiv prvaka Evrope - Francuske koja je, prema oceni Đorđevića, glavni favorit za titulu na Evropskom prvenstvu.

"Što se meča tiče, mi smo jedna od ekipa koje će ići na medalje, otvoreno i direktno, ali Francuzi su po mom mišljenju i dalje prvi favoriti. Oni su poslednji šampioni Evrope, brane titulu i dugo se nije dogodio da neko odbrani tituli, pa eto - sa moje strane, čisto da im...", rekao je on i dodao da su ekipa za "svaki respekt".

"Igraju poštenu košarku, mušku, stalno su u duelu, imaju vođe kakve se retko rađaju - Boris Dijao pravi kapiten, Toni Parker lider ekipe. Svaki put kad se sretnemo sa njima, kada ih gledamo, kada vidimo kakav imaju odnos prema dresu, zemlji... To je zaista za svako poštovanje"
, dodao je on.

Srbija i Francuska su nedavno odigrali pripremni meč u Nansiju, a izabranici Aleksandra Đorđevića su tada u oslabljenom sastavu poraženi.

"Imao sam razmišljanja nevezana za ishod  tada i najjači utisak posle svega mi je da je Francuska igrala sa četvoricom igrača više od 25 minuta. Parker, Batum, Gober, Dijao... Sve NBA igrači. I te kako im je bilo stalo da pobede Srbiju i da nam pošalju poruku",
kazao je Đorđević.

On je rekao da je zdravstveni bilten ekipe sve bolji i dodao da tim polako "ulazi u određenu sferu igre".

"Mislim da polako ulazimo u onu sferu igre i razmišljanja kako ova reprezentacija da igra, a to je da polazimo iz odbrane i da ona postane prvo oružje sa kojim idemo da se borimo protiv bilo koga, pa tako i protiv Francuske. (Miloš) Teodosić i (Zoran) Erceg se već danas vraćaju treninzima, a (Draganu) Milosavljeviću će biti potebno još nekoliko dana, ali biće dobro. Teo je čak i izrazi želju da igra protiv Francuske, ali nije to baš možda pametno u ovom trenutku, videćemo...",
kazao je on. 

Đorđević je ponovio da su igrači napredovali posle Svetskog prvenstva u Španiji, kao i da tim sve više poseduje "brzi, borbeni i moderni" stil igre.

"Došlo je do sazrevanja igračkog. To je jako dobro za nas. Samo ne smemo tu da stanemo i da se zadovoljimo postignutim, već da idemo ka višim ciljevima. Idemo postepeno, korak po korak. Ne otvaramo sve karte, kao ni drugi. Neke adute držimo u rukavu", rekao je Đorđević. 

"Ne razmišljam još o skraćivanju spiska. Sigurno će svi ovi igrači koji su tu odigrati i Trofej Beograda. Nemam mnogo dilema kada je u pitanju konačni sastav, ali je važno da već sada spremimo igrače, one mlađe, da budu nosioci kada se završi ovaj ciklus", dodao je on.

Srbija će sutra od 20.30 u Beogradskoj areni dočekati Francusku, a za vikend ih očekuje Trofej Beograda, na kom će još učestvovati Kina, Rusija i Venecuela.

Evropsko prvenstvo će se održati od 5. do 20. septembra u Nemačkoj, Letoniji, Hrvatskoj i Francuskoj.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari