Đorđević otkrio, u Kini koristimo najveću prednost, evo kada će biti poznat konačan spisak!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 01.08.2019.
14:20
Izvor: Sportske.net

Selektor reprezentacije Srbije govorio je na Kopaoniku o pripremama i predstojećoj planetarnoj smotri.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Najbolji košarkaši Srbije će na Mundobasketu u Kini, koji će trajati od 31. avgusta do 15. septembra, u grupnoj fazi odmeriti snage sa selekcijama Italije, Filipina i Angole.

Većina naših reprezentativaca sa spiska od 18 imena nalazi se na Kopaoniku, gde se pripremaju za planetarnu smotru.

Danas je selektor "Orlova" Aleksandar Đorđević održao konferenciju za novinare, gde je govorio o samim pripremama, ali je otkrio i da će u Kinu voditi 14 košarkaša i da će dvojica otpasti u poslednjem mogućem trenutku.

On je istakao da pripreme teku savršeno, nema problema sa povredama, kao i da su svi igrači odradili sve treninge.

Dodao je i da će se timu uskoro priključiti i igrači koji zbog NBA ugovora nisu bili u mogućnosti ranije da se pridruže selekciji, ali i da će se tokom pripremnog perioda razmišljati i o budućnosti naše reprezentacije.

"Svakodnevno dobijaju šansu, od dana kada su stavljeni na spisak to im je šansa, oni to shvataju i znaju koliko im znači. Svako će dobiti šansu u odnosu na ono što je pružio.

To je plan, da razmišljamo i o budućnosti koja nas čeka posle Svetskog prvenstva, neće se s tim završiti naša košarka, na nama je da postavimo bazu za naredne kvalifikacije. Na ovim utakmicama nećemo toliko graditi igru koja će nas krasiti u Kini
", istakao je selektor Srbije.

On je dodao i da razmišlja da put najmnogoljudnije zemlje sveta krene sa četiri centra, jer smatra da je to naša najveća prednosti.

"Videćemo, već smo jedno prvenstvo odigrali sa četiri centra, tako je to nešto bilo isplanirano, sada se isto ukazuje takva prilika, jedna od ideja jeste i to, na toj poziciji imamo izuzetnu prednost u odnosu na ostale reprezentacije i treba to da iskoristimo.

Ali, jedno su ideje i vizije na papiru, a na igračima je da se spreme i da kroz rad dođu do kvaliteta koji ta prednost može da nam donese, videćemo, to je jedna od ideja
", rekao je Đorđević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
REVØLT
Thursday, 01.08.2019
15:14

Ako vec TOLIKO hoces ta cetiri visoka igraca, onda ovako i boli te briga: Teodosic, Jovic, Micic, Bogdanovic, Milosavljevic, Guduric, Lucic, Bjelica, Macvan, Jokic, Milutinov, Marjanovic. Svaka tom coveku cast na svemu, ali, ne treba ti Raduljica za ovu akciju.

avatar
Old_school
Thursday, 01.08.2019
16:38

Srbo, Macvan 6 meseci nije igrao... On nece sigurno ici.

avatar
REVØLT
Friday, 02.08.2019
12:01

Znam da je Sale rekao da nece, ali, pre bih njega nego Miroslava jer ce Jokic igrati peticu i onda bismo imali cak tri centra koja bi uglavnom "hvatala zjale".

avatar
BenkovackiManitas31*
Thursday, 01.08.2019
22:57

Macvan? Ma daj