Đorđević okupio "Orlove", posebno oduševljen jednim!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 02.09.2018.
17:35
Izvor: Sportske.net

Košarkaši nastavljaju kvalifikacije za Svetski kup.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Košarkaški reprezentativci Srbije danas su se okupili u Beogradu pred predstojeće duele protiv Grčke i Estonije u okviru kvalifikacija za Svetski kup.

Selektor Orlova Aleksandar Đorđević pojasnio je situaciju oko igrača koji su došli, ali i nekih nenadanih otkaza.

"Bio sam izuzetan optimista pred okupljanje, nadajući se da će momci sa najvećim imenima kod nas biti prisutni i dobiti dozvole klubova i da neće imati problema. Nažalost, neki su otkazali, neki su morali da poslušaju stav kluba, kao što je slučaj kod Teodosića i Marjanovića koji neće biti sa nama. U ovom trenutku trebalo bi reći sve, zavšiti na tome i okrenuti se utakmici protiv Grčke", prenosi Informer.

Objasnio je i kako će izgledati treninzi pred nastavak kvalifikacija.

"Treninzi će biti bazirani najviše na igru na dva koša. Igrači imaju vrlo malo utakmica u nogama sada, vrlo malo takmičarskih situacija, s obzirom na to da su neki davno završili sezone, kao što je na primer slučaj sa Bjelicom, Bogdanovićem i Raduljicom. Neki drugi su počeli pripreme sa svojim klubovima, ali im i dalje fali te takmičarske svežine. Rad će i biti baziran da igrače dovedemo do njihove individualne forme, do njihove zone komfora, kako bi se što više umanjio taj eventualni nedostatak automatizma u igri."

Posebno ceni dolazak Nemanje Bjelice i zahvalio se Vladi Divcu koji je omogućio njegov i dolazak Bogdana Bogdanovića.

"Dolazak Bjelice na okupljanje je jaka poruka velikog majstora, veterana, koji toliko želi i hoće da igra za reprezentaciju i zahvalan sam mu na tome. On će preneti svoje iskustvo i želju i biće jedan od lidera ovog tima u ovim utakmicama. Žao mi je što je što nije mogao da igra za nas u prošlom delu kvalifikacija, znamo da je bio tu s nama, da nas je pozdravio sve. Povrede su učinile svoje prethodne dve godine, ali nadamo se da će nadoknaditi propušteno", zaključio je Sale Đorđević.

Srbija će igrati protiv Grčke 13. avgusta u Iraklionu, a protiv Estonije tri dana kasnije u hali Aleksandar Nikolić u Beogradu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Partibrejker
Sunday, 02.09.2018
19:21

Znači Denver je pustio Jokića a Klipersi nisu pustili Tea i Bobija?Đorđeviću sramota.

avatar
Burazer
Sunday, 02.09.2018
18:57

Ljudi sad je septembar!

avatar
Sunday, 02.09.2018
18:20

Ваљда светско првенство, не светски куп ( тако Хрвати говоре ) , и 13. септембра, не августа ! Надам се да је коментар у складу са условима коришћења !

avatar
PARTIZAN SAMPION \'14
Sunday, 02.09.2018
17:53

Gde je Musli, sad bi nam odlicno dosao. PRAVDA ZA MUSLIJA!