Đorđević očekuje reakciju: "Ponos je u DNK ovih igrača"

Autor: Pavle Knežević
subota 15.09.2018.
17:59
Izvor: Sportske.net

Selektor nije zabrinut, ali Estonija mora da se pobedi

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je njegov tim zasluženo izgubio od Grčke, kao i da je sutršnja utakmica protiv Estonije jako bitna u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

"Ova utakmica nas čeka posle posle teške utakmice na Kritu (u četvrtak) u kojoj je Grčka zasluženo slavila. Nismo na najbolji način odigrali tu utakmicu, ušli smo u pogrešan način traženja rešenja, tražili su individualna rešenja u napadu, što je bilo pogrešno. Pogotovo ne u ovom momentu spremnosti igrača.

Mislim da je kroz odbranu trebalo da se tražimo. Pravili smo indivudalne greške, šut nas nije hteo...nisu ušle lopte koje je trebalo da uđu...Vidi se da to nije ta forma potrebna za tako zahtevnu utakmicu. Grci su imali mnogo veću želju, pomognuti publikom zasluženo su pobedili, ponavljam. Šteta, ali idemo dalje
", rekao je Đorđević.

Utakmica protiv Estonije je jako bitna, ne smemo da napravimo pogrešan korak. Nadam se da će uz publiku Nemamo mnogo informacija, soremni smo, moramo da gledamo u svoj tanjir i poboljšamo igru ako hoćemo da dođemo do željene pobede.

Srbija je ostala na četiri pobede i tri poraza i na trećem je mestu, sa pobedom više od Gruzije i Izraela. Koliko sad ovaj poraz komplikuje situaciju?

"Ne komplikuje s obzirom na sve. Bilo bi za nas pozitivnija pobeda nego što je poraz negativan. Ali, mnogo puta smo igrali sa Grčkom, verovatno i oni izvukli svoje pouke. Imaju mnogo karaktera i iskustva, jednostavno bili su bolji.

Ne treba sad da gledamo druge rezultate, treba samo da gledamo u nas, da igramo sa većom željom, da imamo žestinu koja nas je krasila i koju u pojedinim momentima nismo videli. Odatle ćemo da krenemo
", rekao je selektor.

Očekujete li reakciju igrača nakon poraza?

"Sigurno, to su profesionalci, i na ovom nivou sigurno će imati reakciju. Ponos je jako bitan faktor u DNK ovih igrača", rekao je Đorđević.

Karte se mogu kupiti putem Eventima, kao i sutra od podne na blagajnama dvorane "Aleksandar Nikolić" od podneva do početka utakmice, u 20.15. Do sada je prodato između 2.500 i 3.000 karata.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke