Đorđević: "Ne sme da postoji 'anonimna' igra"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 07.08.2015.
23:06
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da su njegovi izabranici pokazali karakter u duelu sa Francuskom i dodao da svaki igrač mora da da doprinos kad god se nađe na terenu.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Srbije doživela je prvi poraz u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo koje će u prvoj polovini septembra biti odigrano u četiri različite države.

Bolji od "Orlova" u petak su bili Francuzi koji su u Nansiju slavili rezultatom 78:65. Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević izjavio je nakon utakmice da je njegov tim pokazao karakter iako je igrao bez trojice važnih igrača.

"Odigrali smo tvrdu utakmicu protiv izuzetno snažne reprezezentacije Francuske, koja je bila u kompletnom sastavu. Mi smo, iako sa skraćenim rotacijama zbog nedostatka povređenih igrača, odigrali sa dosta karaktera, jer smo se tri – četiri puta rezultatski vraćali u meč i na par minuta do kraja imali šansu za potpuni povratak, koju nismo iskoristili zbog naših grešaka" kazao je Đorđević.

Kontrolnu utakmicu sa Francuzima zbog lakših povreda su propustili Miloš Teodosić, Zoran Erceg i Dragan Milosavljević, dok je Boban Marjanović od ranije odsutan zbog dobro poznatih razloga.

"Ima stvari na kojima moramo još mnogo da radimo. Utakmicu smo započeli pomalo uspavano i trebalo je vremena da se konsolidujemo i počnemo da igramo našu košarku. Neki naši igrači moraju da daju doprinos svaki put kada su na terenu, jer ne sme da postoji 'anonimna' igra" dodao je Đorđević.

Selektor je i pored poraza našao opravdanja za svoje izabranike i izrazio uverenje da će igra bivati sve bolja kako vreme bude odmicalo.

"Treba reći i da je u sali bilo ekstremno toplo, što našim igračima koji su juče sišli sa planine, svakako nije prijalo. Ipak, sve ovo je razumljivo u ovoj fazi priprema, još uvek smo 'teški', pored toga čekamo povratak povređenih igrača, koji nam mnogo nedostaju na svojim pozicijama" zaključio je Đorđević.

Narednu kontrolnu utakmicu u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo reprezentacija Srbije igra u subotu od 20.30 protiv selekcije Rusije u Lionu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke