Đorđević: "Ne da možemo, nego moramo bolje"

 • Autor: Beta

 • 10. septembar 2015.

 • 19:06

 • Izvor: Beta

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Uprkos sjajnom rezultatu koji su reprezentativci Srbije ostvarili u prvom delu Eurobasketa selektor Aleksandar Đorđević poručio je da "Orlovi" moraju mnogo bolje.

Đorđević:
Foto: FIBA/Ciamillo-Castoria/Morgano
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da su svi u timu danas "bili ozbiljni" i imali "pravi stav" u pobedi nad Italijom, ali je kazao da je ekipa osvajanjem prvog mesta uradila "samo mali deo posla".

"Još jednom smo bili ozbiljni. Imali smo pravi stav, počevši od odbrane. Moramo samo da nastavimo da radimo i poboljšavamo svoje jače strane, a najjača je odbrana. Čestitam mojim igračima, ovo nije bilo lako. Izuzetno je bilo teško fizički igrati ovako. Moramo ovo da prominimo, ovaj sistem takmičenja. Tri utakmice u tri dana, to je previše, uz još ove termine. Ovo nije humano", rekao je Đorđević.

Srbija je pobedila Italiju sa 101:82 i tako obezbedila prvo mesto u grupi, sa svih pet pobeda iako je za rivale imala neke od najjačih evropskih selekcija.

"Uradili smo samo jedan mali deo posla, da li sa 5-0 ili 3-2, ali je takmičenje takvo da moramo da zaboravimo ovo. Sledeća utakmica je najvažnija, igramo sa Finskom i od ovog trenutka samo o tome razmišljamo. Znamo za šta se spremamo, ali sa strpljenjem, bez preskakanja stepenica", rekao je Đorđević.

Tokom grupe faze takmičenja reprezentacija Srbije nanizala je pobede nad Španijom, Nemačkom, Islandom, Turskom i Italijom a selektor je posle svega samo mogao da pohvali pristup svojih izabranika.

"Ostavili smo dobar pečat u Berlinu. Momci su se ponašali izvanredno i na tome im čestitam. Moram da budem zadovoljan prikazanim. Znamo i svoje slabosti koje ispravljamo, a momci imaju izvanredan pristup i to meni daje određeni mir. Naravno, uvek treba bolje. Danas smo igrali protiv jakog protivnika sa igračima iz Evrolige i NBA i ovo je bio dobar odbrambeni ispit", rekao je Đorđević.

Selektor je pohvalio i kapitena Miloša Teodosića i rekao da on ulazi u formu posle povrede. On je novinarima kazao da ima i zamerke na današnji nastup.

"Nezadovoljan sam nekim primljenim poenima. Nekima se stalno ponavljaju iste greške... Svi mi o odbrani pričamo. Imamo mnogo asistencija, a ekipa igra zajedno u napadu i odbrani. Lepo je biti deo ekipe Srbije", rekao je Đorđević.

On je imao jasan odgovor na pitanje da li ekipa može bolje.

"Ne da možemo bolje, nego moramo bolje. Moramo u automatizam da ulazimo, pošto imamo i neke nove igače. Nije lako sve to ukomponovati u kratkom periodu. Svaka lopta odlučuje, to moraju igrači da shvate. Možda sam i ja previše strog. Nedopustivo je da se neodgovorno odnosimo. Uvek je cilj igrati dobru košarku, ali što se mene tiče, možemo i loše da igramo samo da se plasiramo u Rio", rekao je Đorđević.

Susret osmine finala sa Finskom reprezentaciju Srbije očekuje u nedelju od 12 časova a sve vezano za raspored mečeva u Lilu možete pročitati OVDE!
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari